Şimdi Ara

Pc açılış sırasında kapanıp tekrar başlıyor.|

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Benim sorunum 2 - 3 aydır devam ediyor. Bir süre yaptıktan sonra 1,5 ay gibi hiç bir sorun yaşamadım, ama şuan gene bu hatayı hemen hemen her seferinde defalarca yaşıyorum. Pc açma tuşuna bastıktan hemen kimi ilk 3 sn içinde veya 2 dk içinde pat elektrik gitmiş gibi kapanıyor ve sanki düğmeye basmışım gibi bir kaç saniye sonra tekrar çalışmaya başlıyor. Eğer acele edip power supply nin düğmeden kapamazsam bunu sürekli aç/kapa aç/kapa devam ettiriyo. İlk 2 - 3 dk içinde gitmezse bir daha kaç saat açık kaldığı önemli değil hiç bir sorun olmuyor. Ve son bir kaç gündür gittikten sonra açtığımda harddisk ve ekran kartı çalışmıyor pc fanları çalışsa bile, bu durumda fişten çıkartıp bi süre sonra tekrar takıyorum anca öyle tekrar onlarda çalışmaya başlıyor.Akla hemen ya power supply yada anakartta bi sorun var diye geliyor ancak daha yeni servise götürdüm. Orda 1 gün boyunca sürekli açıp kapadılar bir kere bile hata vermedi. Rami ve bağlantı yerlerini baştan sağlamladılar. Bende en fazla 2 kere hata vermeden açılıyor o kadar. Böyle olunca servisinde pek yapabileceği bir şey kalmıyor hatayı görmedikleri için. Orada hiç gitmeyip bende sürekli gidince bu sefer benim elektrik hattına yoğunlaştım demekki sorun bende diye ve sonuç olarak voltaj değerleri normal. Pc şuan hem ek regülatör + ups ye bağlı ama sorunum aynen devam ediyor. Sizler dende bir fikir bekliyorum sorun nerede olabilir ve ne yapmam lazım.

Sistem;
    Asus Amd 7800 series HD
    [simage]
     Pc açılış sırasında kapanıp tekrar başlıyor.|
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemlat -- 31 Aralık 2014; 12:36:27 >

• Evin elektrik tesisatini kontrol ettirin. Dediğiniz sey stabilite sorunu veya yük binmesi durumunda olabilir. Başka yerde yapmıyorsa stabilite sorunu kalkar elektrik sorununa döner.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Evin elektrik tesisatini kontrol ettirin. Dediğiniz sey stabilite sorunu veya yük binmesi durumunda olabilir. Başka yerde yapmıyorsa stabilite sorunu kalkar elektrik sorununa döner.

Cevap için teşekkür ederim. Şuan mümkün olan her tür şeyi düşündüğüm için sen stabilite diyince şuan pc kasası halının üstünde duruyor. Eskiden tahtanın üstünde dururdu 3 aydır filen halının üstünde duruyor.Power supply kasanın hemen altında takılı ve halıyla neredeyse temans halinde(Güç kaynağının altında hava için delikler var.). Halının topladığı statik enerji bu tip soruna neden olabilir mi ?
  • Halidan aldigi statik degilde hava almadigi icin asiri isinmadan dolayi bu tip bir ariza veriyor olabilir. alttan hava alacak sekilde bir yerlere yerlestirin.
  • Elektrikle alakalı bir sorun olduğu kesin. Benimde geçen başıma az benzer bir olay gelmişti gece sunum hazırlarken birden elektrik gitti ve sabah kalktığımda D: sürücüsünü görmedi bilgisayar. Harddisk çalışıyordu ama D: sürücüsünü görmüyordu Linuxtan falan tekrar biçimlendirip halletmiştim.

Senin konuna gelince sanırım arkadaşın ilk yazdığı stabilite sorunu mevcut, elektrik tesisatınızda problem var voltaj dengesiz olabilir, çünkü benim evdede aynı sorun var zaman zaman sürücüleri görmüyor voltaj düşüyor kapanıyor falan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.