Arkadaslar öncelikle herkese iyi aksamlar...Pc de tek hdd mevcut ve bunu c ve d olmak üzere ikiye bölerek kullanıyordum.Ancak suan pc acılmıyor.Windows acılıyormus gibi oluyor ilerleme cubugunu gösteriyor sonrasında restart yapıyor.Cd den calısan xp ler var bilirsiniz bunu deneyerek pc yi actım bu durumdada pc asırı yavas ve c sadece c harfi olarak görünüyor içerik yada boyut bilgilerine ulasılamıyor.D ise içerisindeki bilgilerle birlikte görünebiliyor.Daha sonra baska bi pc ye taktım ikinci hdd olarak buradada önce görmemekte ısrar etti pc ancak bi kac sefer denememden sonra iki partıda gördü ancak c kısmının oldugu part acılmazken d acılıp bilgiler görünebiliyordu.C bölümüne format atmamam lazım içersinde yeni dogan yegenimin yedegi alınmamıs ilk videoları mevcut yaklasık 3 aylık videolar bizim için cok degerliler.Şimdi bu durumda yapılması gereken nedir?Yardımcı olursanız sevinirim...Şimdiden teşekkürler...
Arkadaslar yardımcı olabilecek kimse yok mu?Yada bi fikri olan?
Söylediğiniz gibi; baska bi PC'ye HDD'nizi ikinci olarak veya slave olarak taktıktan sonra: Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir.
Hocam bahsettiginiz konuyu xp cd si ile denemiştim yani sistem kurtarma için chkdsk işlemini yapmıstım ve sonuç %25 ten sonra bir veya daha cok kurtarılamayan öge var gibisinden bişeyler yazmıstı tam hatırlamıyorum.Eger sizin bahsettiginiz aynı şey degilse onuda deniyeyim...
c'nin formatını biliyormusun ? Fat32 veya NTFS gibi.
eğer Fat32 ise farklı bir bilgisayardan kurtarma programlarını deneyebilirsin. C dizini formatı muhtemelen bozuk olduğu için çok uzun sürecek ve kurtarma ihtimali düşecek. Ancak o videolar için denemeye değer sanırım
c ye normal sistem kurar gibi xp kurun ama format ekranında format atmayın sistem i sistem in üzerine kurun dosyaları kurtarın sonra sıfırdan format atıp sistem kurarsınız
evet c nin formatı NTFS dolayısıyla dediginiz işlemide yapamıyorum...
Bu arada format atmaya calıstıgımda c ve d yi görüyor ikisinide boyutlarıyla görüyor...Ancak c nin hepsini bos olarak görürken,d yi gercek degeri yani dolu-boş kısmı ne ise o şekilde görüyor ...
Nihat35nihat,Arkadaşın dedigi olmadıysa Hdd ni başka bilgisayara paraler bala sistem açılır sa baladıgın bilgisayarın Hdd siyle acılacak bilgisayarıma girin kendi Hdd bölümleri (C,D,)vs bölümler C bölümlerdeki dosya larınızı D bölümünün içine kopyaladınızmı sonra sistem kurdunuzmu tüm sorununuz bitecektir..
Sizin kendi Hdd nizi kendi bilgisayarınnızda bide böle deneyin bilgisayarı açınca sürekli basıp bırakın F8 bi menü sayfa gelecek güvenli moddu denerseniz sistem açıldımı Sistem geri yükleme yapın bu sorununuz olmadığı bir güne alın..Başlattan,tüm programlar,donatılar,sistem aracı,sistem geri yükleme ordan sistemi geri yükleye bilirsiniz ilk önce bunu deneyin..
Sistem geri yükleme yaptınızmı melesa salıdan pazartesiye aldınızmı salı günü yüklediginiz programlar silinir sölimde yedekler falan gitmesin.. Hadi Sana İyi Çalışmalar
quote:
Orjinalden alıntı: atalay3650
evet c nin formatı NTFS dolayısıyla dediginiz işlemide yapamıyorum...
Bu arada format atmaya calıstıgımda c ve d yi görüyor ikisinide boyutlarıyla görüyor...Ancak c nin hepsini bos olarak görürken,d yi gercek degeri yani dolu-boş kısmı ne ise o şekilde görüyor ...
Veri kurtarma özellikler bu tip hasarlı disklerde NTFS olursa çok verimsiz oluyor. Ancak yine de deneyebilirsiniz. Easy Recover Pro. 9'u bi deneyin. Birde işletim sisteminiz lisanslı ise microsoft'a bi mail atın. belkide (umarım) kolay bi çözümü vardır...
C yi görüyor ancak c yi acmaya calıstıgımda "c erişilemez" hatası veriyor...Ne yapacagımı şaşırdım...Bu arada yardımlarınız için tesekkür ederim...Ne yapabilirim?
quote:
Orjinalden alıntı: Kuşçu Fero
Nihat35nihat,Arkadaşın dedigi olmadıysa Hdd ni başka bilgisayara paraler bala sistem açılır sa baladıgın bilgisayarın Hdd siyle acılacak bilgisayarıma girin kendi Hdd bölümleri (C,D,)vs bölümler C bölümlerdeki dosya larınızı D bölümünün içine kopyaladınızmı sonra sistem kurdunuzmu tüm sorununuz bitecektir..
Sizin kendi Hdd nizi kendi bilgisayarınnızda bide böle deneyin bilgisayarı açınca sürekli basıp bırakın F8 bi menü sayfa gelecek güvenli moddu denerseniz sistem açıldımı Sistem geri yükleme yapın bu sorununuz olmadığı bir güne alın..Başlattan,tüm programlar,donatılar,sistem aracı,sistem geri yükleme ordan sistemi geri yükleye bilirsiniz ilk önce bunu deneyin..
Sistem geri yükleme yaptınızmı melesa salıdan pazartesiye aldınızmı salı günü yüklediginiz programlar silinir sölimde yedekler falan gitmesin.. Hadi Sana İyi Çalışmalar
Arkadaşım Hdd başka bilgisayara paraler bala al C den yedeklerini Paraler baladın mı hata vermez diye biliyorum.. Yaptıgım işlem cünkü
Orjinalden alıntı: atalay3650
C yi görüyor ancak c yi acmaya calıstıgımda "c erişilemez" hatası veriyor...Ne yapacagımı şaşırdım...Bu arada yardımlarınız için tesekkür ederim...Ne yapabilirim?
Format ekranına girdiğinizde C olması gereken boyutuyla görünüyor mu? FORMAT ATIN DEMİYORUM sadece format ekranında görünüp görünmediğini merak ettim. Ayrıca örneğin C:100 D:150GB şeklinde ayırdıysanız C 100GB olarak görünüyor mu? Format ekranında "geçerli windows'u onar" seçeneğini denediniz mi? Çok çok önemli olan şeylerin yedeğini MUTLAKA ve DERHAL alın.. NASA bile kendi bilgisayarlarına güvenmiyor...
evet C oldugu boyutta görünüyor format ekranında ancak tamamen bos görünüyor mevcut windoswsu onar dedim ama bi sonuc elde edemedim.D kısmıda oldugu boyutta dolu/bos kısımlarıyla görünüyor.Yedekleme işini hep ertelemekten basıma geldi bugun yarın derken sanırım videolar gidecek...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme