Şimdi Ara

Oyunları C veya D ye Kurmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
49.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle işletim sistemim windows 7 diskim 2 bölümden oluşuyor C ve D Windows C de yüklü diyorlar ki oyunları ve programları C ye kurmak fazla iyi olmuyormuş. Peki oyunları D ye kurmak performans kaybı yaratır mı ? Yada C ye kurmak problem olur mu? Cevap verirseniz çok güzel olur eminim herkesin merak ettiği bir sorudur.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oyunları C veya D Diskine Kurma

Oyunları hangi diske kuracağını seçmek, özellikle SSD ve HDD gibi farklı depolama türleri mevcutken kafa karıştırıcı olabilir. Oyunları hızlı yükleme süreleri için C diskine mi yoksa daha fazla depolama alanı için D diskine mi kurman gerektiğini merak ediyorsun.

Oyunları C Diskine Kurma

C diski genellikle işletim sistemi ve yüklü programların bulunduğu ana disktır. Oyunları C diskine kurmanın başlıca avantajları şunlardır:

• Daha Hızlı Yükleme Süreleri: C diski tipik olarak daha hızlıdır, bu da oyunların daha hızlı yüklenmesine yol açabilir.
    • Daha İyi Performans: Oyunlar, işletim sistemi ve diğer programlara daha yakın olduğu için daha iyi performans gösterebilir.

Oyunları D Diskine Kurma

D diski genellikle oyunlar, filmler ve diğer büyük dosyalar gibi veriler için kullanılan ikincil bir disktır. Oyunları D diskine kurmanın avantajları şunlardır:

• Daha Fazla Depolama Alanı: D diski genellikle C diskinden daha büyük olduğundan, daha fazla oyun ve dosya saklayabilirsin.
    • C Diskine Yük Bininmesi Azalır: Oyunları C diskine kurmak, özellikle SSD'ler için depolama alanını tüketebilir ve işletim sisteminin performansını yavaşlatabilir.

Hangi Diske Kurulmalı?

Oyunları hangi diske kuracağınıza karar vermek, aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

• Oyunun Boyutu: Büyük oyunlar için D diskine kurmak daha iyi olabilir.
    • Depolama Alanı: C diskinde yeterli alan yoksa oyunları D diskine kurmalısın.
    • Performans: Hızlı yükleme süreleri istiyorsan oyunları C diskine kurmalısın.

Sonuç olarak, oyunları hangi diske kuracağınıza karar vermek, oyunun boyutu, depolama alanı ve performans tercihlerine bağlıdır. Büyük oyunlar ve yeterli depolama alanı varsa D diskini kullanman önerilir. Hızlı yükleme süreleri istiyorsan oyunları C diskine kurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alakası yok
  • hiç ilgisi yok istediğin sürücüye kur.
  • Dostum bilgisayarında 1 adet sabit diskin varsa ve o sabit disk de c,d,e şeklinde bölündüyse hiç farketmez. Hangisine kurarsan kur aynı performansla çalışır.

Yok eğer bilgisayarında 2 sabit disk varsa, Windows bu sabit disklerden c olanındaysa ve diğer sabit diskin de d ise; d adını verdiğin sabit disk de c ye göre daha hızlıysa o zaman oyunları buna kurarsan yüklenmeleri daha kısa sürer.

Karışık oldu ama bilmem anlatabiliyor muyum.

Windowsa zarar yönünden bakarsan hiçbir şekilde zararlı değil hangisine kurarsan kur.
  • 2 disk varsa sisteminde veri aktarımı daha hızlı hangisiyse o diske kurarsan eğer performans olarak bir kazancın olmaz lakin sadece loading ekranlarında vs kazancı olacaktır, frame artışı falan bekleme oyun içinde. Alakası olmayacaktır çünkü.
  • Durumu anladım yok tek diskim var c ve d diye bölümlendirilmiş. Banada mantıksız geldi windows'un kurulu olduğu dizine kurunca zarar verme olayı çünkü zaten regedit kayıtları aynı yerde nereye kurarsan kur.

İki disk arasındaki performans farkı oluşabileceği düşüncem iki disk arasında dosya taşırken biraz bekletmesinden geliyor. Ama anladım ki alakası yokmuş teşekkür ederim herkese.
  • Ben oyunları D ye kuruyorum.Win format attığımda ise oyunlarım silinmiyor.

Yalnız format atmadan önce oyunların regedit dosyalarının yedeğini almayı unutmamak gerek.Bu kayıtlar silinirse bazı oyunlar formattan sonra çalışmayabiliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Ben oyunları D ye kuruyorum.Win format attığımda ise oyunlarım silinmiyor.

Yalnız format atmadan önce oyunların regedit dosyalarının yedeğini almayı unutmamak gerek.Bu kayıtlar silinirse bazı oyunlar formattan sonra çalışmayabiliyor

quote:

iskeletor Tarih
    2 disk varsa sisteminde veri aktarımı daha hızlı hangisiyse o diske kurarsan eğer performans olarak bir kazancın olmaz lakin sadece loading ekranlarında vs kazancı olacaktır, frame artışı falan bekleme oyun içinde. Alakası olmayacaktır çünkü.

• quote:

Ben de oyun kurulumlarını bu şekilde yapıyorum. Oyunlar ve arşivler ikincil sürücüye programlar vs. birincil sürücüye. Tek harddiskin varsa oyunun hangisinde olduğunun önemi yok. Sadece formatta farkeder arkadaşın dediği gibi daha kolayına gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

quote:

Ben de oyun kurulumlarını bu şekilde yapıyorum. Oyunlar ve arşivler ikincil sürücüye programlar vs. birincil sürücüye. Tek harddiskin varsa oyunun hangisinde olduğunun önemi yok. Sadece formatta farkeder arkadaşın dediği gibi daha kolayına gelir.

Evet mantıklı

• D ye kurun windowsun yükl oldugu sürücü boş kalsın mantıgı yanlısmı yani?
  • @taken 21 'in dediği gibi ben oyunları D'ye kuruyorum o mantıkla birşey farketmez.
  • quote:

bunu bilmiyordum ben her win kurulumundan sonra tekrar kuruyordum oyunları.

bu regedit yedeğini aldığımızda, herhangi bir format durumunda d sürücüsüne kurulmuş oyunları tekrar kurmamıza gerek kalmıyor anladığım kadarıyla

nasıl yapıyoruz bunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.