Merhaba arkadaşlar yaklaşık 8 yıldır kullanmakta olduğum masaüstü pc son zamanlarda 3-4 gündür sürekli donma sorunuyla karşı karşıyayım.Bazen pcyi açtıktan yarım saat sonra bazen de 10 dakika içinde donma yapıyor.Bu donma sorununa bir sürü faktör etki edebiliyor sanırım ama benimki ısınma sorunu olabilir diye düşünüyorum.Pc konusunda illaki daha tecrübeli arkadaşlar vardır.Yardımcı olursanız sevinirim. Dün işlemci fanını ve alüminyum soğutucusunu güzelce temizledim ve temizledikten sonraki işlemci sıcaklıkları fotoda mevcut.
Pc donanım bilgileri İşlemci:AMD Athlon 64 X2 5200+, Anakart:Asus M2S-X 2 adet 2 gb ddr2 ram Ekran kartı:Palit 128-512mb Ati X1050 ddr 16x işletim sistemi:Wİndows 7 ultimate service pack 1 32 bit
Sorunun kaynağı senin de dediğin gibi işlemcinin aşırı ısınması gibi gözüküyor. 8 yıllık bir pc'nin bu sıcaklık değerlerinde donması hayli hayli normal.
Temizlik yaptıktan sonraki sıcaklık değeri baya düşmüş. Sen yine de eğer yapabiliyorsan. İşlemcin için termal macun al. Bu sıcaklık değerinin biraz daha aşağı düşmesini sağlayacak.
Ek olarak Pc'nin donmasının tam olarak nedeninin ısınmamı yoksa Hdd'den kaynaklı mı olduğunu anlamak için, Hdd'yi de Hard Disk sentinel adlı program ile kontrol edip hard dsikinin durumuna bak.
Performans ve Sağlık yüzdeleri ne durumda. Onları öğren ve o değerleri gösteren sayfada ayrıca hard disk içinde bir problem varsa onları gösteren kısım var. Kötü sektör falan filan. Birde o sayfanın en altında hard diskinin kullanım süresi ve kalan kullanım süresi de olacaktır. Onları da bir kontrol et.
quote:
Orijinalden alıntı: maxpayne53
Sorunun kaynağı senin de dediğin gibi işlemcinin aşırı ısınması gibi gözüküyor. 8 yıllık bir pc'nin bu sıcaklık değerlerinde donması hayli hayli normal.
Temizlik yaptıktan sonraki sıcaklık değeri baya düşmüş. Sen yine de eğer yapabiliyorsan. İşlemcin için termal macun al. Bu sıcaklık değerinin biraz daha aşağı düşmesini sağlayacak.
Ek olarak Pc'nin donmasının tam olarak nedeninin ısınmamı yoksa Hdd'den kaynaklı mı olduğunu anlamak için, Hdd'yi de Hard Disk sentinel adlı program ile kontrol edip hard dsikinin durumuna bak.
Performans ve Sağlık yüzdeleri ne durumda. Onları öğren ve o değerleri gösteren sayfada ayrıca hard disk içinde bir problem varsa onları gösteren kısım var. Kötü sektör falan filan. Birde o sayfanın en altında hard diskinin kullanım süresi ve kalan kullanım süresi de olacaktır. Onları da bir kontrol et.
Bilgiler için teşekkürler yalnız resimde de 62 derece olan anakart sıcaklığı diğeri 92 derece işlemci sıcaklığı yani temizlediğim halde böyle pcyi ilk açınca sıcaklık normal olsada 10 dakika içinde fotoğraflardaki halini alıyor.Birde şöyle bir durum var son 2-3 ay önce işlemcimi değiştirmiştim daha önce amd athlon 64 x2 dual core processor 3800 2.0 ghz işlemcim vardı cpu soğucu plastiği tırnağı kırıldığından o işlemci yanmıştı.o yüzden amd athlon 64x2 5200+ 2.7 ghz işlemci takıldı.Bununla bir ilgisi olabilir mi bilemiyorum.Power supply ile bir alakası olabilir mi peki ? Belirtiğiniz harddisk testini birazdan yapacağım tekrar teşekkürler herkese hayırlı kandiller.
Arkadaşlar şu hard disk sentinel programının deneme sürümü yeterli olur mu full veriyon mu olması gerekir
quote:
Orijinalden alıntı: emre_gmstkn
Arkadaşlar şu hard disk sentinel programının deneme sürümü yeterli olur mu full veriyon mu olması gerekir
Yeterli olur.
benimde 8 yıllık pcm vardı açıldığı anda cpu 100 oluyordu bir kere 90 olduğunu görmemiştim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme