arkadaşlar bir süre şehir dısındaydım eve geldiğimde pc nin acılmadıgını fark ettim sanırım abim bios güncellemeye calışmış problem pc bios un donanımları denetlediği ilk alanda takılıyor ve bios setup a flan giremiyorum ayrıca hdd ısıgı sürekli yanıyor hiç sönmeden , neden olabilir veya bi çözümünüz varmı acaba...
BIOS Reset deneyin isterseniz. Anakart üstündeki yanılmıyorsam CMOS jumper olarak adlandırılan 3 pin olması lazım bunlardan (anakartınızın modeline göre) 2sine ya jumper takın yada düz (yıldız değil) tornavida ile temas edin. İşe yarıyabilir.
ana kartım p4m800pro-m su anda değilim ama bahsettiğin power reset düğmelerinin soketlerinin takıldıgı yer ise onu denedim :D biraz daha açabilirmisin acaba evde değilimde soru işareti ile gitmeyeyim :D
bios pilini çıkar ve 10-15 sn sonra yeniden tak,bios resetler kendini
quote:
Orijinalden alıntı: yolcu_27
bios pilini çıkar ve 10-15 sn sonra yeniden tak,bios resetler kendini
Evet bu kesin yol.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jun.Misugi -- 5 Mart 2010; 17:28:35 >
BİOS pili çıkarma işlemi çözmez ise anakartınızı farklı bir pc de denemeye çalısın,kesin çözümü bu yol verecektir...
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
BİOS pili çıkarma işlemi çözmez ise anakartınızı farklı bir pc de denemeye çalısın,kesin çözümü bu yol verecektir...
katılıyorum. bizzat denedim..
Birde eğer pil olmaz ise son olarak yeni bir pil alın ve onunla deneyin,oda çözümsüz kalırsa baska bir pc de denemekten baska careniz zaten kalmıyor...
Bir öneride ben yazayım dsabit diskiniz de problem olabilir. sabit diskinizi başka pcde deneyin acılıyor mu erişim yapabiliyormusunuz.
Tabi arkadaşların dedıklerı ıle çözemediyseniz
önerileriniz için tşkr ederim hard diski cıkardıgım zaman bios bölümünü geciyor fakat harddisk takılı iken bios bölümünde kalıyor bios setup u flanda acamıyorum hdd i cıkardıgım zaman bios setup ada girebiliyorum sorun hdd denmidir ?
sorun hdd de olabilir,hdd baglantı kablolarında da.hdd'yi başka pc'de mutlaka dene emin olmak için. kolay gelsin.
sorunun ne oldugunu bulmuşsunuz biosta takılması geçtiyse hddnizi bir pc de deneyin ,büyük ihtimal ondada aynı problemi yapacaktır,garantisi var ise değiştirin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme