Şimdi Ara

pc biosta takılı kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir süre şehir dısındaydım eve geldiğimde pc nin acılmadıgını fark ettim sanırım abim bios güncellemeye calışmış problem pc bios un donanımları denetlediği ilk alanda takılıyor ve bios setup a flan giremiyorum ayrıca hdd ısıgı sürekli yanıyor hiç sönmeden , neden olabilir veya bi çözümünüz varmı acaba...

• BIOS Reset deneyin isterseniz.
    Anakart üstündeki yanılmıyorsam CMOS jumper olarak adlandırılan
    3 pin olması lazım bunlardan (anakartınızın modeline göre) 2sine ya jumper takın
    yada düz (yıldız değil) tornavida ile temas edin.
    İşe yarıyabilir.
  • ana kartım p4m800pro-m su anda değilim ama bahsettiğin power reset düğmelerinin soketlerinin takıldıgı yer ise onu denedim :D biraz daha açabilirmisin acaba evde değilimde soru işareti ile gitmeyeyim :D
  • bios pilini çıkar ve 10-15 sn sonra yeniden tak,bios resetler kendini
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu_27

bios pilini çıkar ve 10-15 sn sonra yeniden tak,bios resetler kendini

Evet bu kesin yol.

pc biosta takılı kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jun.Misugi -- 5 Mart 2010; 17:28:35 >

• BİOS pili çıkarma işlemi çözmez ise anakartınızı farklı bir pc de denemeye çalısın,kesin çözümü bu yol verecektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

BİOS pili çıkarma işlemi çözmez ise anakartınızı farklı bir pc de denemeye çalısın,kesin çözümü bu yol verecektir...

katılıyorum. bizzat denedim..
  • Birde eğer pil olmaz ise son olarak yeni bir pil alın ve onunla deneyin,oda çözümsüz kalırsa baska bir pc de denemekten baska careniz zaten kalmıyor...
  • Bir öneride ben yazayım dsabit diskiniz de problem olabilir. sabit diskinizi başka pcde deneyin acılıyor mu erişim yapabiliyormusunuz.

Tabi arkadaşların dedıklerı ıle çözemediyseniz
  • önerileriniz için tşkr ederim hard diski cıkardıgım zaman bios bölümünü geciyor fakat harddisk takılı iken bios bölümünde kalıyor bios setup u flanda acamıyorum hdd i cıkardıgım zaman bios setup ada girebiliyorum sorun hdd denmidir ?
  • sorun hdd de olabilir,hdd baglantı kablolarında da.hdd'yi başka pc'de mutlaka dene emin olmak için.
    kolay gelsin.
  • sorunun ne oldugunu bulmuşsunuz biosta takılması geçtiyse hddnizi bir pc de deneyin ,büyük ihtimal ondada aynı problemi yapacaktır,garantisi var ise değiştirin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.