Şimdi Ara

pc boştayken 3gb ram kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi boştayken 3gb ram kullanıyor zaten 8gb ram var bir oyun falan açınca tüm ram kullanılmaya başlıyor ve kasıyor bunu düzeltmenin format haricinde bir yolu var mı

• Windows 7 ye geri donun
  • windows 10 ise kullanabilir 16 gb ram olmadan w10 yüklememek gerek
  • Windows 10 ve ya 8.1 ise normal bir durum. Windows 10 Pro kullanıyorum 2,70 kullanıyor bende de. Ama 16Gb Ram mevcut bende, bir problem teşkil etmiyor. 8Gb Ram, özellik ile sürekli oyun oyanyan kesim için artık yetersiz gelmekte hali ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 20 Ocak 2017; 18:04:14 >
  • Standard kullanım senaryosunda boşta 2-2.5 GB arası bir RAM tüketimi söz konusu olması gerek , eğer iş veya başka amaçlı kullandığınız programlar varsa oyun oynarken bu programların arka plan servislerini kapatmayı deneyin yok ise genel olarak arka plan servislerini gözden geçirin lakin bu optimizasyonlar altında da oyunların hatrı sayılır bir kısmı sorun çıkartmaya devam edicektir bu bağlamda en kısa süre de RAM inizi 12 GB veya 16 GB yapmanızı tavsiye ederim.

Not : Fikir vermesi açısından PC imde iş amaçlı birçok yazılım vs.. kullanıyorum , boşta RAM tüketimi 4 GB civarı , toplam RAM miktarı 16 GB , herhangi bir sorun yaşamadım en zorlayıcı oyunlarda RAM tüketimi 13 GB civarında kalıyor.
  • Maxwell1 kullanıcısına yanıt
    hocam anakartta 2 tane ram takma yeri var 2x4 takılı suan tekini çıkarıp 16 gb ram taksam 1x4 1x16 olsa her hangi bir sorun yaşar mıyım sistemde
  • orkundirenci kullanıcısına yanıt
    1. windows 10 da isen win7 ultimate 64 bite dönün. çözüm budur. bendede win7 ultimate 64 bit var. 8 gb ram boşdayken hiç kullanmıyor
    oyun açarken 5.41 gb kullanıyor. kasanlada alakalı olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emir3200

1. windows 10 da isen win7 ultimate 64 bite dönün. çözüm budur. bendede win7 ultimate 64 bit var. 8 gb ram boşdayken hiç kullanmıyor

win 7 ye dönmek istemiyorum
    O zaman iyi fps de oyun oynamayı unut. win7 ultimate 64 bit den şaşma!
    anakart marka model yazar mısın muhtemelen destekliyordur 32 gb a kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdas

anakart marka model yazar mısın muhtemelen destekliyordur 32 gb a kadar

Anakart Adı ECS H61H2-MV
    max 16 gb ram destekliyor 2*8 alıp elindekileri satman tek 16 almandan daha mantıklı olur. Tek 16 çalışmayabilir
  • quote:

max 16 gb ram destekliyor 2*8 alıp elindekileri satman tek 16 almandan daha mantıklı olur. Tek 16 çalışmayabilir

1 tane 8 alıp 4+8 yapsam olur mu peki
    olur neden olmasıno da bir seçenek
  • quote:

olur neden olmasıno da bir seçenek

eyw teşekkür ederim bide benim bu anakartta 3.0 var mı ona bakabiliyor musun
  • Benimkide 2.4 gb kullanıyo şuanda. Eğer windows 7 ye dönerek oyun performansının artacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Windows 10 un oyun performansı 7 den daha iyi. 8.1 ile fark var mı aralarında bilmiyorum ama 8.1 de 7 den çok daha iyidir. Eğer oyunlarda yetersiz geldiğini düşünüyorsanız Ram ekleyin ama 7 ye dönmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emir3200

Windows7 bu saatten sonra kullanilmamalidir . Microsoftun yaptigi bilgilendirmede win7 icin artik güvenlik aciklari vs kapatacak güncellemelerin gelmeyecegini , sadece mecburi güncellemelerin verilecegini duyurdu .

Bu durumda Microsoft 2020 ye kadar sadece antivirus ve guvenlik guncellemeleri ile destek sunacak .

Microsoft buna Mainstream den Extendet support a gecis olarak bildirmekte.

Win10a gelince. Tamam biraz ram yedigi dogru , benimki bosta 6gb kadar yemekte . Ramdisk ile 10 kadar . Oyun acildigunda 11-13 arasi . Ama sadece ram kulkaniyor diye güvenliği gözardı etmek bence yanlis karar .

usb 3.0 da yok sata 3 de yok hangisini kastettiysen
  • quote:

usb 3.0 da yok sata 3 de yok hangisini kastettiysen

kardeşim tam bilmiyorum bu kablo konularını (usb 3ü kastettiydim) bu sata 3 dediğimiz harddisklerin takıldığı kablo değil  pc boştayken 3gb ram kullanıyor resimdeki girişlerden var anakarttada

usb 3 yok senin anakartta, sata da sata 2 var 3 değil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.