Şimdi Ara

PC Canavarlarından DESTEK ve ÖNERİ BEKLİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok değerli kardeşlerim merhabalar, çok kısa konuyu özetliyorum. Yaklaşık 1 sene önce oyundan tanıştığım bir arkadaştan benim için pc toplamasını istemiştim. Lolde 300 400 fps her oyunda ultrada 0 kasma full akıcılıkla oynayabilmek için bir sistem istedim. Ortalama bütçem 1.800 tl civarındaydı sadece kasa olarak. Ancak çok iyi garantisini verdiği için bütçeninde üstüne çıkarak 2.400 tl ye pc topladım.
    Öncelikle özellikler bunlar:

İşlemci : Amd A10-7860K X4 3.6GHz 4MB Soket FM2 İşlemci + R7 GPU
    Anakart : Asus A68HM-K Amd A68H 2400MHz(OC) DDR3 Soket FM2+ mATX Anakart
    Ram : Kingston HyperX Beast 16GB(2x8GB) 2400MHz DDR3 Performans Ram
    Ekran Kartı : Sapphire Amd Radeon R9 380X OC Nitro Dual-X 4GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı
    Harddisk : WD Purple 1TB Intellipower Sata 3.0 64Mb 3,5" Güvenlik Diski 7x24
    Güç Kaynağı : Aerocool VX Serisi 750W 58A@ 12V Aktif PFC Güç Kaynağı AE-VX750
    Kasa : Dark N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Kasa

Sorun ise şu. Böyle bir bilgisayarda lole fps'im çok yoğun olduğunda 80 lere kadar düşebiliyor. Lol + yayın yaptığım zamanlarda işlemci kullanımı %100 e kadar çıkıyor. 2 tane basit şeyde dahi... Ekran kartımın çok iyi olduğunu düşünüyorum. Tabii ki sizler daha iyi bilirsiniz. Ancak bu sistemde neyi yada neleri değiştirmem gerek ki tam bir canavar muazzam bir pc alabileyim. Anakart derseniz bütçem onun için 275-425 arasında olacaktır. İşlemci olarak iste 600-800 arası ve civarı bir şeyler olabilir. Tek istediğim bf1 gta5' de cs1.6 oynarmış gibi akışkanlıkda oynamak ve lolde 250-300 civarı fps. Olursa tabi. Desteklerinizi bekliyorum...

• İşlemci anakart ve ramleri satıp upgrade edebilirsiniz. Ama benim önerim beklemeniz yeni işlemciler geliyor amd apular ve ıntel coffee lake biraz beklerseniz üst seviye biseyler toplayabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasın hicbir seyden anlamıyor git paramı geri ver de, islemci darbogazı var ustelik o ekran kartını niye önerdi ki sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrusu bir sene öncesinde 2400 TL'ye daha iyi bir sistem toplanabilirdi (Hem o zaman dolar daha ucuzdu).

Bence elindeki parçaları satıp yeni bir bilgisayar topla.

Eğer satmam dersen sadece ekran kartını sat ve en azından GTX 1060 6GB al daha ileride de ankartını işlemcini vs upgrade edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ItsFallenLord -- 1 Eylül 2017; 10:8:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ItsFallenLord

Doğrusu bir sene öncesinde 2400 TL'ye daha iyi bir sistem toplanabilirdi (Hem o zaman dolar daha ucuzdu).

Bence elindeki parçaları satıp yeni bir bilgisayar topla.

Eğer satmam dersen sadece ekran kartını sat ve en azından GTX 1060 6GB al daha ileride de ankartını işlemcini vs upgrade edersin.

Arkadaşın oynadığı oyun farkındaysanız Battlefield 1,Witcher 3 değil Lol. Basit bir dahili grafikle bile açılabilecek grafik yoksunu oyun. Sorun ekran kartında değil işlemcide, işlemci yetersiz geliyor bu yüzden düşük fps alıyor. İşlemciyi değiştirmesi çok daha mantıklı olacaktır. Ekran kartı değiştirmesinin bir getirisi olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 1 Eylül 2017; 11:8:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Ben sorunun işlemci yada ekran kartında olduğunu söylemedim.

Yakında yeni mimari işlemcilerin piyasaya sürüleceğinden dolayı böyle bir upgrade fikri belirttim.

Onun yerine İşlemci + Anakart + RAM'ini satıp 6. yada 7. Nesil i5 yada AMD Ryzen toplayabilir bu seferde ileride yeni bir ekran kartı alır ben sadece fikrimi paylaşıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.