Şimdi Ara

Pc de garip şeyler olmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce falan bilgisayarıma 2.el olarak Asus r9 280x ekran kartı aldım.1 aydır hiçbir sorun yoktu fakat birden bire bir sorun yaşamaya başladım.Bazen belirsiz zamanlarda ekran birden gidiyor fakat pc açık devam ediyor res atıyorum anakart logosu geç geliyor yani pc geç aktif oluyor.Bazen ise kendini resliyor hiçbir ses çıkarmadan.Sonrasında pc ya çok geç açılıyor yada hiç açılmıyor kapatıp 5 10 dk sonra açabiliyorum.Açılmamaktan kastım ekrana hiç görüntü gelmiyor mouse ve klavyenin ledleri bile aktif olmuyor. Sizce ne yapmalıyım, başka bir donanımda sorıunlu olabilir mi?

İşlemci: Amd Phenom x4 3.4 ghz
    Anakart: Asus m4a785td-v evo
    Psu: Cooler master GX 650w 80 plus

Sıcaklık değerleri gayet normal 30-35 arası.

• Sorun yazılımsal gibi duruyor.
    Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yendien kurmayı deneyin.
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Bu yöntemide yapmıştım fakat bi etki yaratmamıştı.Pc nin geç açılması yada açılıp mouse,klavye ledlerinin yanmaması durumu yazılımsal olarak mümkünmü ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: norikaa

Bu yöntemide yapmıştım fakat bi etki yaratmamıştı.Pc nin geç açılması yada açılıp mouse,klavye ledlerinin yanmaması durumu yazılımsal olarak mümkünmü ki

Evet mümkün. Çeşitli şeyleri kolaydan zora doğru denemek gerekir.
    Mesela format atmak da denenebilir.
    parçaları komple söküp yeniden montaj da olabilir.
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Birde dünki ekran gidişinden önce ekranda garip bir renk oluşmuştu kalın bir çizgi boydan boya sonra siyah ekran ve pc res..
  • quote:

Sorun anakartta dolaşan akımda yazılımsal olamaz. Garantisi varsa anakarti servise gonderin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SenTiNeLz

quote:

Sorun anakartta dolaşan akımda yazılımsal olamaz. Garantisi varsa anakarti servise gonderin.

Buradan anakarttaki akımı mı ölçtünüz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Orijinalden alıntı: SenTiNeLz

quote:

Buradan anakarttaki akımı mı ölçtünüz?

Dolaşan akımı ölçmeye gerek yok. Normal sıcaklıklarda görüntünün kaybolması tekrar denediğinde anakartta akım dolaşırken zorlandığı için ilk açılışta problem yaşıyor Birde usb çıkışlara güç gitmemesinide ekle hepsi bu sorunu işaret ediyor. Yazılımsal problemde olacaksa gpu driverindan degil firmware den olabilir(ekrana hiç görüntü gelmiyor diyor boot ekranına gecemiyor demek) Bunun olması uzak ihtimal. Sonuçta servise gitmesi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SenTiNeLz -- 8 Ekim 2014; 11:29:28 >

• Ben olsam ekran kartını çıkarıp m4a785td'ın üzerindeki VGA'dan çalıştırmayı denerdim. Eğer aynı sorun devam ederse, ihtimaller arasında anakart ve güç kaynağı olur.

Sentinelz'in dediği gibi anakarttaki problem kapasitörlerden kaynaklanıyorsa bu tarz gecikmeler ortaya çıkabilir.
  • Elimde başka bir ekran kartı daha var onuda aksam deniyim ona göre buraya durumu yazarım.Ekran kartında olan bir sorun bu belirttiğim problemlere yol açamaz mı
  • Elinizdeki ekran kartından önce isterseniz anakartın dahili çipini deneyin; bütün ekstra kartları çıkartıp tek slot RAM ile anakartın VGA girişine bağlayıp monitörü öyle deneyin.

Böylelikle sorunun güç kaynağı ya da anakarttan kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakabiliriz. Kesin olarak olmasa da, eğer sorun ortaya çıkarsa anakart ya da güç kaynağı diyebiliriz.

Sonrasında sırasıyla geri kalan RAM'ler ve ekran kartlarını deneyebilirsiniz, iki farklı PCI-E slotunda.

Amaç sağlam parçaları elimine etmek olduğundan bu şekilde ilerlemeniz daha doğru olur.
  • BerkmanLord B kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim akşama dediklerinizide uygulayacağım, güç kaynağınıda daha yeni almıştım ekran kartında sorun olmasında anakart olsun problem değil
  • Bir daha boyle bi sorunla karsilastiginizda ramleri cikartip yerlerini degistirmeyi deneyin ya da birden fazla ram kullaniyosaniz teke dusurun. Ayni sorun bende de vardi sorunun ramlerin frekanslarindan kaynaklandigini anladik. Arkadasimda da ayni sorun vardi onda da ram kaynakli oldugunu tespit ettik. Ramleri degistirdik su an 6 hafta gecti ustunden hala bi sorun yok

• Sorunun bir benzerini de ben yaşadım sonuç ana kart olduğuna kanaat getirdim ,psu,gpu ve ram leri deneme şansım oldu.
  • abraxsas kullanıcısına yanıt
    Akşama bir deniyimde arkadaşların yaptığı önerileri ona göre bildiricem buradan bende anakarttan şüphelenmeye başladım açıkcası
  • İşletim sistemi korsan mı?

• Bendeki catalyst her açılışta lisans sınaması yapıyor (performans ibresi gözüküyor altında). Windows ile anlaşmalı olabilir. İşlemcisi hızlı olanlar göremeyebilir bir anlık çıkıp kayboluyor. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

İşletim sistemi korsan mı?

durumun bunla alakası yok.

ya ekran kartı ya anakartta sorun var.
  • Aynı sorunu dün yaşadım görüntü birden gidiyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor. Sorunun ram kaynaklı olduğunu çözdüm sebebi ise anakartın güç kablosunu yerine tam oturtmamam sonucu ram slotlarından birtanesinin bozulması. Kablolarınızı tek tek kontrol ediniz, birden fazla ram yerlerini değiştirip deneyiniz. Tabi bunları yaparken bios pilini çıkarıp kısa bir süre beklemelisiniz.
  • Dün akşam ramleri çıkarıp tek birini bıraktım yine aynısını yaptı.Dahili tüm harici kartları çıkarttım yine aynısını yaptı.Ekran kartını değiştirdim eski bir kart taktım yarım saat durdu hiçbir sorun çıkmadı bende o yüzden çıkarttım yarım saat sonra diğer asıl ekran kartımı taktım 1 saat durdu ama 1 saat sonra çat ekran gitti.Asıl sorunu bulmak biraz güç gözüküyor çünkü bazen yapıyor bazen yapmıyor ama 1 saat içinde illaki yapıyor bazen açılır açılmaz yapıyor.
    Birde bazen açıldıgında kendini resetledikten sonra ekran kartı fanları %100 durumuna geliyor ben res atınca düzeliyor.Aynı şeyi cpu radyatörü fanında da oldu ama sadece bi kere ekran kartında birkaç kere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norikaa -- 9 Ekim 2014; 9:56:28 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.