Şimdi Ara

Pc'de Oyun ve 720p, 1080p filmler için 32' lcd Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc Kullanımında DVI to HDMI KABLO ile 32" lcd yi 19" samsung monitörüm kadar net ve kaliteli ( gecikme problemi olmadan donma , takılma v.s.) kullana bilirmiyim. Kullanan arkadaşlar varsa hangi model lcd tercih etmeliyim. Kullanmış olduğunuz Lcd tv lerinizden monitör olarak memnunmusunuz. Benim aklımda samsung 32b450 modeli var . Kulanım açısından Full Hd şartmı, yoksa Hd Readyde olabilirmi.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkman01 -- 9 Temmuz 2009; 16:51:54 >

• Ben 50" Philips plazmayı çatır çatır kullanıyorum HD Ready,Dvi-Hdmi kablo ile.Diğer mönitörüm de Samsung Syncmaster 22".
  • Ordeniz cevap için teşekkürler . Plazma bile olsa aynı kaliteyi alabiliyorum diyorsun yani. Sonuçta bir kere alacam lcd yi bu konuda sıkıntı yaşamak istemiyorum açıkcası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkman01

Ordeniz cevap için teşekkürler . Plazma bile olsa aynı kaliteyi alabiliyorum diyorsun yani. Sonuçta bir kere alacam lcd yi bu konuda sıkıntı yaşamak istemiyorum açıkcası.

NFS Undercover,Nfs Pro-Street,PES 2009 oynuyorum,HD film izliyorum PC'den,kalitesinden memnunum,hem de çok.Philips 5532 modeli,alacağın LCD ile özellik kıyaslaması yapabilirsin.
  • Sanırım ürün piyasada fazla yok. Bazı kişiler philips plazma üretimini durdurduğunu falan yazmıştı galiba. plazmalarda ekran yanığı oluyormuş bildiğim kadarıyla. Uzun süre sabit görüntü kaldığından. Çünkü hafta içi olmasada hafta sonu genelde pc başından kalkmamda.
  • ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 16:5:52 >
  • Teşekkür ederim yardımlarınız için. 1,500 kadar çıkabiliyorum 37" de bakmıştım aslında bana en uygun 37" de olabilir aslında ama firmaların üretimleri sanki 37" lerde biraz az gibi . Dediğim gibi 2,5 m mesafeden koltuğuma uzanıp pc üzerinden hd belgesel, film izlemek istiyorum Arada birde oyun tabiki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pcyi nasıl kullanmayı düşünüyorsun bende alıcamda 32'' lcd benim odaya klavye mouse napıcağımı bilmiyorum heran dönebilirim 26'' monitör alma fikrine....

çünkü fps hastasıyımdır ve silahlı oyun olmadan pc benm içn pc değildir fps oynamayı nasıl becericem onu düşünüyorum şimdide! araba yarışı kolay bi tane ps2 çakması kumanda alırm oynarm... yada ps3 almayı düşünüyorum lcdnin yanına onda oynarım ..

[sanki para b*k bunlarn hepsi düşünce şuanda]
  • alpello ben genelde film ve belgesel hastasıyım. Elimde mevcut birkaç mkv film ve belgesel var mesafe 2.5m kablosuz klavye ve mouse seti almayı düşünüyorum. Genelde yarış ve savaş oyunları oynarım. Birde merak ettiğim bir konu var evimdeki 19" lcd de 1280*720 veya 1360*768 ayarladığım zaman bazı 720p filmlerde üstten ve alttan siyah boşluk kalıyor bazılarıda tam oturuyor 1080p ve 720p gibi ben şimdi hd ready bir panel alsam yine bu boşluklar oluşurmu acaba. Birde illaki full hd mi olmalı lcd oyun ve film için.
  • Yokmu yardım edecek, pc'de lcd tv kullanan kimse ?
  • LCD televizyonunu PC'nin monitorü olarak kullanacaksan (ve başka monitör kullanmayacaksan) şunlara dikkat etmeni öneririm:

1. LCD' televizyonun mutlaka full hd olsun. LCD görüntü girişi hdmi üzerinden olur. HDMI standartında 2 çözünürlük vardır: 1280*720 ve 1920*1080. Bu iki çözünürlük dışında görüntü aktaramazsın (vga sga istisnaları vardır ama zaten pc'de bunlar konumuz dışı). Şimdi sen HD ready bir TV alırsan paneldeki doğal pixel sayısı 1388*768 olur.
    Sen HDMI'dan bu doğal çözünürlükte veri aktaramayacağın için gönderdiğin görüntüyü büyütmek-küçültmek zorunda kalacaktır, ki bu görüntünün bulanmasına yol açar. Video izelerken bu sorun olmaz ama PC kullanımında pixellerin bulanması çok kötü deneyim yaratır. Bu yüzden full hd bir TV alıp, bilgisayarda çözünürlüğünü 1920*1080 ayarlayıp LCD'inin doğal çözünürlüğünde görüntü izlemelisin.

2. Yeni ekran kartı alacaksan, hdmi çıkışlı kart, ve oyun 3d fps oyun oynanacaksa güçlü bir ekran kartı alman gerekir. Oyunu doğal çozünürlük olan 1920*1080 çözünürlüğüne performanslı oynayabilmen için geforce 9800 ve üzeri kart öneririm. Ben 1680*1050 de gf9600 ile oynuyorum, sorun yaşamıyorum. Ama bir üst çözünürlük tahminen daha iyi bir kart isteyecektir. Hem ekran kartının hdmi çıkışı varsa, bilgisayarın sesini TV'den alabilirsin.

PC'nin standart VGA çıkışından tv'nin bağlayabilirsin. Ama çoğu tv bu modda en fazla 1024*768 destekliyor. Yani görüntü yine bulanacak.
    Eğer DVI çıkışın varsa, DVI-HDMI çeviricileri ile bağlayabilirsin. Bu durumda görüntü sorunsuz dijital olarak aktarılır. Ama DVI'dan ses aktarılmadığı için ses için başkabir yol bulman gerekir. Yeni ekran kartı alacaksan HDMI dan başkasına bakma derim.

Aklıma bunlar geliyor.

• Tekrar düşündüm de 1680*1050 ile 1920*1080 arasında %15 pixel farkı var, gf9600 da seni kurtarır :D
  • teşekkürler keseratar 32lg2100 modelini geçen aldım vga kablo ile 1280*720 normal şekilde verdi. Ama görüntü net değildi sonra dvi to hdmi normal bir kablo aldım görüntü tam oturdu 1360*768 de ve görüntü gerçekten çok güzel bulanıklık falan yok hd film ve belgeseller ve oyun açtım şuan çok memnunum televizyonumdan. Ve beklediğimden büyük çıktı. 40 inç olan başka bir model olan 40b530 alacaktım iyiki almamışım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.