1.bir tane masaüstü bilgisayar... 2.bir notbook wirelessi olan.. 3.bir de kablulu modem aracılığıyla evime ulaşmiş olan bir rj-45 kablo...
normal olarak bu kabloyla notbooktan ve pc den bağlantı yapabiliyorum ..
fakat ben kablo derdinden kurtulup yatağimda rahat bir şekilde internete girebilmek için notbook taki wireless i kulanmak istiyorum.. ne şekilde bir alet kullanarak bunu sağlayabilirm??
not: sistemdeki modemi değiştiremiyorum..bu işi bana gelen kablo üzerinden çözmek gerekiyor..
yeni bir modem ap özelliği olan aynı zamanda lan port girişi olan alabilrsin veya varolan modemine bir accespoint alabilrsin masaüstü ethernetle bağlanır laptop wireless
modemin benimle ilgisi yok..o modemden gelen kablo ile ne yapabilriim...??
bana bir rj-45 kablo geliyo sadece..bunu bilgisayarım takiyorum internete giriyorum laptop a takiyorum internete giriyorum...
bana o şekilde bir internet bağlantisi gelirken ben notbokktan wireless bağlantiyi nasil sağlayabilirim..?
şöle anlatayimki bana lazim olan şey, gelen bu kabloyu hub gibi hem pcmde internete girmemi sağlamalı hemde wireless yardimiyla notbookta internete girmemi sağlmali..yani bi çeşit dağıtım yapmalı aama gelen kablo zaten bir başka modemden veya hubtan geliyo..
böyle birsey olabilirmi onuda tam bilmiyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: jxoch
yeni bir modem ap özelliği olan aynı zamanda lan port girişi olan alabilrsin veya varolan modemine bir accespoint alabilrsin masaüstü ethernetle bağlanır laptop wireless
Hocam , dediğin 2 notebook arasında olsun deseydin bir ayar yapardık...Ama dediğin 1 masaüstü bir de notebook olunca işler sarpa sarıyor. Modemden gelen kabloyu masaüstüne taksan nasıl dağıtacaksın? Wireless adaptör yok..Notebook a taksan ne faydası olacak?Zaten internet var...Ama masaüstüne takılı bir antenin olsaydı o zaman dediğim gibi bir ayar yapılabilirdi.Ama şu andaki teçhizatlarınla bir şey yapmak imkansız bana göre.Diğer arkadaşlar ne der bilemem.Kolay gelsin...
hocam , ne alinmasi gerekiyorsa söyle o zaman....ben durumu izah etmek amaciyla söyledim...elimdekilerle olmayacağını biliyorum..
yardimci olursan sevinirim...alinmasi gerken şeyin konfigürasyonu hakkındada biraz bilgi verirseniz sevinirim...
quote:
Orjinalden alıntı: jackosman
Hocam , dediğin 2 notebook arasında olsun deseydin bir ayar yapardık...Ama dediğin 1 masaüstü bir de notebook olunca işler sarpa sarıyor. Modemden gelen kabloyu masaüstüne taksan nasıl dağıtacaksın? Wireless adaptör yok..Notebook a taksan ne faydası olacak?Zaten internet var...Ama masaüstüne takılı bir antenin olsaydı o zaman dediğim gibi bir ayar yapılabilirdi.Ama şu andaki teçhizatlarınla bir şey yapmak imkansız bana göre.Diğer arkadaşlar ne der bilemem.Kolay gelsin...
üstatlar yardimci olun lütfen ya ..elim ayağim bağlandi...
doktor derdime bi çare durumunda kaldim vallaha...
Arkadaşım merhaba bir adet airties ap-301 senin işini fazlasıyla görecektir.Kabloyu bu cihaza bağlamadan önce bilgisayara bağlayacaksın acces pointi daha sonra pc ye manuel ip vericeksin ip adres 192.168.2.1 Alt ağ maskesi 255.255.255.0 vereceksin daha sonra ap arayuzune gireceksin ayarlarını erişim noktası yapıp gerekli şifrelemeyide yaparsan problem kalmaz sadece kablosuz yayın için bunu yapabilirsin dostum.Ama ayrıca da kabloylada bağlancaksan araya bir switch koyarsın switchden de ap ye çekersin bir kablo canavar gibi kablolu kablosuz yayın yapabilirsin ama modem ayarlarına ulasman gerek modemden bağımsızım bi ilgim yok demişsin ama buna ihtiyacın olacaktır dostum her ihtimale karşı iyi forumlar.
soylede yapabilirsin ki benim yaptıgım bu. bi tane usb wireless adaptor alırsın -bende zyxel g 260 var. sonra bunu masa ustune takarsın . laptop ile usb adaptoru ad hoc ( iki bilgisayar arası baglantı) olarak gosterirsin. kabloyla desktopa gelen netide ortak kullanıma acarsın. ve su anda benim sana bu cvp ı yamamı saglayan wireless baglantıya kavusurusun.
eksisi ; desktop acık kalmak zorunda laptopun baglanması icin.
artısı ki bu cok işime yarıyor cok buyuk bir artı ; her gittigin yere adaptorunu goturup bilgisayar ve internet oldugu surece wireless baglantını yaparsın. benim adapturın driver 400kb hemen indirip catır catır kullanıyorum. benim gibi dolasıyosan bol bol. cevrendeki insanlarda hep neti olan insanlarsa. cok işe yarıyor.
bunu değerlendireceğim teşekkürler..
quote:
Orjinalden alıntı: desert_rain
soylede yapabilirsin ki benim yaptıgım bu. bi tane usb wireless adaptor alırsın -bende zyxel g 260 var. sonra bunu masa ustune takarsın . laptop ile usb adaptoru ad hoc ( iki bilgisayar arası baglantı) olarak gosterirsin. kabloyla desktopa gelen netide ortak kullanıma acarsın. ve su anda benim sana bu cvp ı yamamı saglayan wireless baglantıya kavusurusun.
eksisi ; desktop acık kalmak zorunda laptopun baglanması icin.
artısı ki bu cok işime yarıyor cok buyuk bir artı ; her gittigin yere adaptorunu goturup bilgisayar ve internet oldugu surece wireless baglantını yaparsın. benim adapturın driver 400kb hemen indirip catır catır kullanıyorum. benim gibi dolasıyosan bol bol. cevrendeki insanlarda hep neti olan insanlarsa. cok işe yarıyor.
eve gelen kabloyu bir swiche takıp swich ten çıkacak 2 kablodan birini direkt masa üstü pc nin eternetine diğer cat 5 kabloyuda acccess pointe bağlayıp notebooka wriless bağlanmaz mı ? ben de bir arkadaşım için böyle bir çözüm arıyorumda.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme