Şimdi Ara

Wireless ve kablolu bağlantı aynı anda?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı kablolu networke bağladığım zaman, kablosuz bağlantım da olduğu halde, internet için sadece kablolu networkü kullanıyor, kablosuz sanki hiç kullanılmıyor. Kullandığım bazı uygulamalar için kabloyu takmam gerekiyor, ama interneti de kablosuzdan kullanmak istiyorum. Bunun için bir seçenek varmı? Şimdiden teşekkürler.

Polat

• ikisinden birisine karar vermen gerekir eger sadece kablosuz kullancaksan kablolu baglantıyı cikar pc den bide kablosuz iyi cekmıyor galıba iyi cekmesını sagla
  • böyle bi program olduğunu hiç duymadım şimdiye kadar.sanırım kablo ile ağda bişiler yapcan.kablosuz ile başka birinin modemine bağlanıp neti kullancan.bunu mu yapmak istiyorsun?
  • sorunu şu şekilde yapabilirsin

ağ bağlantılarıma sağ tık özellikler diyerek yerel ağ bağlantısına çift tıklayarak açın
    destek sekmesine gelin ve ip numaraları not edin genel sekmesinde geçerek özelliklerden tcp ip seçeneğine çit tıklayın ip adresini elle verin dns kısmını boş bırakın ve aynı işlemi kablosuz için yapın dns kısmına modemin ip adresi yani varsayılan ağ geçidindeki ip adresini yazın sorununuz çözülecektir
  • kabloluda ip 192.168.0.24, ağ geçidi ve dns 192.168.0.101 , eğer ağ geçidini ve dns ayarlarını silersem üretimde kullandığımız proğrama bağlanamıyorum. Aslında burdan da internete bağlanıyorum ama server üzerinden ve 1gb ile bağlı ama yavaş nedense.

kablosuz modemin ağ geçidi 192.168.2.1, dns de aynı tabi, bu başka birinin modemi değil, ayı servere bağlı modem.

kablolu bağlantıyı iptal ettiğimde kablosuzu kullanıyor tabi, hızı da gayet iyi, ama bu seferde diğer proğram çalışmıyor.

Her iki kablolu ve kablosuz bağlantı aktifken, ve dns ve ağ geçidleri girilmiş durumda, kablosuz bağlantıyı kullanma yolu varmı?

Ağ bağlantılarımda "internet ağ geçidi" diye bir kısmın altın "WAN connection" var, bu bağlantılara göre kendiliğinden çıkıyor, nedir bilen varmı?

Polat
  • bu konuda yardımcı olabilecek kimse yokmu?????

kablosuz bağlantıyla jdownloader, kablolu bağlantıyla flashget kullanmak istiyorum...

kablolu bağlantıyı devre dışı bırakıp kablosuz bağlantıda downloadı başlatıyorum sonra kablolu bağlantıyı aktif ettiğimde tercih edilen erişim noktası kablolu bağlantı oluyor ve burdanda downloadı başlatıyorum şuana kadar herşey istediğim gibi sorun yok ama kablosuz bağlantıdaki indirme işlemi bittiğinde sıradaki dosyalar kablolu ağı kullanarak inmeye başlıyor... x download programını sadece kablosuz ağı kullanarak nasıl çalıştırabilirim... aylardır bu sorunun cevabını arıyorum.. bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum..

iyi günler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: xaray

bu konuda yardımcı olabilecek kimse yokmu?????

kablosuz bağlantıyla jdownloader, kablolu bağlantıyla flashget kullanmak istiyorum...

kablolu bağlantıyı devre dışı bırakıp kablosuz bağlantıda downloadı başlatıyorum sonra kablolu bağlantıyı aktif ettiğimde tercih edilen erişim noktası kablolu bağlantı oluyor ve burdanda downloadı başlatıyorum şuana kadar herşey istediğim gibi sorun yok ama kablosuz bağlantıdaki indirme işlemi bittiğinde sıradaki dosyalar kablolu ağı kullanarak inmeye başlıyor... x download programını sadece kablosuz ağı kullanarak nasıl çalıştırabilirim... aylardır bu sorunun cevabını arıyorum.. bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum..

iyi günler...

Aylardır buşamadıysan bir kerameti var bu işin? Bir de böyle düşün

Ben yıllardır bilgisayar kullanırım, etrafımda bu işle haşır neşir olan birçok insan var ben böyle bişey görmedim. Benim bildiğim kadarıyla bilgisayar tek bir bağlantıyı kullanır. Ya kablosuzdan bağlanırsın ya da kablolu olarak;) İki bağlantıyı aynı anda kullanmanın yolu işletim sisteminin sunucular için dizayn edilmiş olmasıdır;) Ki onu da tam bilmiyorum. Hatırladığım kadarıyla bir zamanlar 2 ağ kartı bağlamıştık ubuntu'nun server sürümü olan bilgisayara, birini download diğerini upload olarak ayarlamıştık, böylece sistem web sitelerini daha hızlı çalıştırır olmuştu ama bunun senin işine yarayacağını sanmıyorum.

Ekleme: Aklıma uçuk bişey geldi ama çalışır mı bilmem:)
    Bilgisayara VirtualBox ile ikinci bir işletim sistemi kur, birinden kablolu bağlan, diğerinde kablolu bağlantıyı devredışı bırakıp, kablosuzu dene. Çalışırsa bizimle paylaşmayı da unutma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2. işletim sistemini kurdum 2. işletim sistemine wifi kuramıyorum... ama sorunda cozuldu toplamında 750k hızında download yapabiliyorum... megashares.com linklerini 2 işletim sistemindede kullanabiliyorum 1.cil işletim sisteminde de wifiden rapidi kullanıyorum...

teşekkür ederim yardımlarınız için

screenshot
     Wireless ve kablolu bağlantı aynı anda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xaray -- 23 Mayıs 2009; 23:42:49 >
  • rica ederiz, sorunun çözüldü ise ne güzel..
  • Route komutuyla belki çözebilirsin tam emin değilim ama soyle bişey olabilir
    route add 192.168.1.1 mask 255.255.255.255 192.168.2.1 -p
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.