Şimdi Ara

Pc deki TV Kartı ve Gerçek Televizyon arasındaki görüntü farkı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaa arkadaşlar bazı şeyleri bir türlü anlamıyorum,
    Şimdi bu BİLGİSAYAR denen makine en ileri en gelişmiş elektronik sistem değilmi?
    Şimdi bu sistemin işi, ses ve görüntü işlemlerini hatasız, kaliteli ve en iyi şekilde yapmak değilmi?
    Bu sistemin (bilgisayarın), 40-50 sene öncenin nispeten amatör elektronik sistemlerinin ( Bildiğimiz TV, Müzik Seti, Radyo ) yarısı bile olamayacak kadar kalitesiz, niteliksiz, kusurlu görüntü ve ses vermesi inanılmaz derecede garip değilmi? Bilgisayar, bazı işlerde hızlı olsada görüntü ve ses kalitesi olarak geriye gidiş mi?

Neden evdeki bildiğimiz 51 ekran tüplü televizyondan izlediğimiz görüntüde en ufak bir pürüz, parazit, renk kalitesizliği yokken ve resmen cam gibi berrak ve gerçek bir görüntü oluşurken ve bu görüntüde en ufak bir anormal rahatsız edici unsur yokken, aynı kaynaktan gelen ( ör. kablo tv, aynı kablo takılı) BİLGİSAYAR'daki TV Kartından alınan görüntüde bu kadar berbat, Normal Televizyonun çok gerisinde bir kalite, netlik, berraklık, renk sığılığı, akıcılık,ekranda oluşan tarama çizgileri, hızlı kare geçişlerinde yırtılma ve bozulmalar vs. vs. gibi TV seyretmeyi rahatsızlığa çeviren etkiler gözlemliyoruz.

Aynı şeyler ses için de bire bir geçerli. Müzik seti veya televizyondan çıkan doğal, berrak, net, rahatsız etmeyen, akıcı ses bilgisayarda resmen gürültüye dönüşüyor. Frekanslar arasında dengesizlik ve birbirini absorbe etme, tiz seslerin cırlaması ve kulak zarı delercesine tiz olması, sesteki netliğin kaybolması, Bas seslerin kof ve kütük gibi çıkması, vs. vs.

Anlamıyorum anlamıyorum temel elektronik cihazların yaptığını bilgisayar nasıl yapamaz, Bilgisayardaki bu kalitesizlik neden temel elktronik cihazlarda televizyonlarda olmuyor, yok?

Neden neden neden?

Bir sürü program denedim TV Kartı için Gerçek televizyonun sorunsuzluğuna erişemedim. En çok yaklaşan program Dsclaer programı idi. Görüntü olsun ses olsun çok kötü. Tv kartı Fly 98 tamam ama ne farkeder yinede TV den üstün olmalı her halukarda.

Arkadaşlar lütfen gerçekten tüm bunların nedenini bilen arkadaşlar açıklığa kavuştursanız şu işi, neden böyle yardım lütfen.

Not: Ayarlarda hiç bir sorun yok. Herşey olması gerektiği gibi ayarlı donanım olsun yazılım olsun, zaten default ayarlarla bile dediklerimin olmaması gerek. Hiç bir bozukluk yada ayarsızlık yok, Genel olarak genel olan bu sorun hakkında bilen arkadaşlar yardım bekliyorum. bunları merak eden ve düşünen daha çok insanlar vardır mutlaka bi aydınlatıverin bizi gözünü seveyim.

Selam.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• fly98 olması çok farkeder.. Zamanında 70-80 $ lık Avermedia lar dururken neden gittin 25 $ lık fly aldın ???

Kullandıkları tuner ler ve chipler bu işe direkt etki ediyor.
  • Avermedia flydan daha mı iyi aralarında fark varmı aynı değilmi ikisi
  • televizyon gibi hiç farksız görüntü ve ses veren tv kartı varmı?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_34059958/tm.htm TV kartını bırak ayrıca tv box bile var Aytıca fly 98 kart bende de vardı bir zamanlar iğrenç derecede gösterir o. Yazılım ve kartın üzerindeki donanım çok çok çok fark eder. Bilgisayar illa üstün olacak diye bişey yok. bilsayara ne verirsen nekadar kalitlei bileşen takarsan okadar çok kaliteli olarak geri dönüşüm sağlar sana.

Düşük kalitede bir ekran kartı ile oyun oynayamadığın gibi dandik bir tv kartı ile iyi bir televizyon yayını seyredemezsin.

Ayrıca hiç kaliteli tv kartı yok mu demişssin. Nekadar ekmek okadar köfte diye bir söz var. Nette bir sürü türk dizisi yayınlanıyor onların hepsi tv kartı ile çekiliyor. Kimisi dijital kimisi kablo tv den. ama dijitalden çekilenler daha net oluyor tabi.

Yurt dışındaki yayınlanan dizleri DVDsini izlemiyoruz HDTVrip diye geçer HD tv kartları ile kaydeder riplerler. Yani kaliteli bir kart alırsan kaliteli bir televizyon izlersin bilgisayarında.

Bu arada fly 98 in desteklediği kanallar sınırlıdır. Televizyon bilgim pek yok ama tüm kablo tv kanallarını çekmez çoğu karlı çıkar ve görüntüde berbattır gerçekten. Avermedia ürünlerine bakabilirsin kalitelidir. Biraz araştır. Başka markalarda var.

• Tam yazmıştım forum göçtü :)

Bence fly ile aver arasında yazılımı hariç hiç bir fark yok, 2 sinide kullandım. İkisinde de bi zamanlar cine5 için deli gibi uğraştığımız bt848 yada 878 chipleri var, dolayısı ile ne kadar pahalı olursa olsun motor aynı motor görüntüyü işleyen.

Bir diğer en büyük etken, analog tv kartlarındaki max full screen çözünürlüğün 800x600 olması, bu da tam ekran yaptığımızda digital zoom yapmış gibi görüntüyü bozmakta. Özellikle LCD ler kendi standart, yani max çöüzünürlüğün altına düşürüldüğünde, örneğin 1280x1024 bir LCD yi 1024x768 yada 800x600 e düşürdüğümzde görüntünün dehşet bulandığını hepimiz bilir. CRT lerin böyle bi sorunu yoktur, istediğimiz çözünürlükte gayet net görüş alabiliriz. Dolayısı ile eski analog kartları CRT monitorde kullanmak daha mantıklı.

Ben bitane 2.el 17 aldım CRT, dual olarak bağladım, PC de 12 senelik pixelview Playtv var, eski digiturk alıcısını compositten bağladım tv kartına, cam gibi görüntü veriyor, kendi yazılımı 5 para etmez kartın, o yüzden WINDVR kullanıyorum, hem kayıt yapıyorum hemde seyrediyorum.

Bir diğer etkende bazı kasaların az da olsa elektirk kaçırması, bunu ses kablosunun ucunu kasanın herhangi biyerine deydirerek anlayabilirsiniz, eğer deydirdiğinizde uğultu benzeri bir ses geliyorsa hoparlorlerden bilinki kasada kaçak var, buda tv seğrederken ekranda çizgilenmelere sebep olur. Tv kartınızın anten girişi normalde bi aparat ile uzatılır, aslında iç kısımda tunerin üstünde lale benzeri bi jacktır, yaklaşık 2 cm lik bir parça ile dışarı doğru uzanır ki anten takabilelelim diye, bu parçanın kasaya asla temas etmemesi gerekir, eğer ederse ve kasada kaçak varsa bi şekilde topraklama yaparki işte o zaman ekranda çizgilenme kaçınılmaz olur.

Daha gelişmiş HDTV gibi kartlar daha yüksek tam ekran çözünürlükleri desteklediğinden görüntü analoglara göre haliyle ya hiç bozulmuyodur ya da çok az bozuluyodur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 1 Eylül 2009; 12:16:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.