Şimdi Ara

Pc depo 4 ay saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu forumda ve başka birkaç forumda 4 ay gibi saçma sapan mesajlar gördüm. Uzaya roket mi yolluyoruz sanki herneyse..
    Arkadaşlar öncelikle ürünü almak istiyorum olmazsa paramın iadesini hemen istiyorum izlemem gereken yasal yolu yazabilir misiniz? Aynı durumdaki arkadaşlarada yol olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sırf sana yazmak için üye oldum desem :D Öncelikle hiç endişe etme kanun senin yanında. Önce internetten tüketici hakları hakam heyetlerine bakıcaksın bulundugun ilde sana en yakın nerde var dıye. Sonra yaptığın alışverişlerle ilgli dökümanların çıktısını alıp git. Gerisi zaten gelir. Senin aldığın ürünün ücretine göre işlemlerin gidicek. Bundan sonra benim yazıcağım çok bi şey yok orda zaten sana yardımcı olucaklar emin ol. Ve gitmekten çekinme.
  • Bide yeri değil ama herhangi bir ürününüz için garantiden birebir değişim hakkı aldıkdan sonra mağazada size bu üründen kalmamış üst seviyesi var fiyat farkını verirseniz alırsınız derlerse fiyat farkını vermeyin inat ederlerse tüketici haklarına gidin çünkü bunun için bi yasa var. Mağaza size sattığı üründen 8 yıl boyunca bulundurmak zorunda değişim durumlarında eğer ürün yoksa üst modelini fiyat farkı olmaksızın vermek zorunda çünkü stokta bulundurmamaları onların hatası. Bunu kuzenim yapana kadar bilmiyodum ve bende laptaop da bu durumu yaşadım ve caresizce fiyat farkını veremediğim için elde iade parasıyla kalmıştım. Oda 2 sene öncesinin parası olduğu için laptop almaya yetmemişti. Yine dertlendim :D
  • vuhuuu V kullanıcısına yanıt
    Hoppp sakin ol dostum ne yaptın ilk önce ürün kargoya verilmediyse pcdepo.com dan ürününü iptal edeceksin daha sonra firmaya mail atacaksın azami 10 gün içinde tarafınıza ödeme yapılmasını, aksi halde yasal yollara başvurarak, faiz, ücreti vekalet, mahkeme masrafları yanında tazminat haklarınızı da kullanmak durumunda kalacağını ileteceksin, olumlu sonuç alamadığın takdirde, ikametgahına en yakın Tüketici Mahkemesi'nde dava açarak, ürün bedeli yanında, makul bir tazminat da talep edeceksin.
    10 gün yasal süredir 10 gün dolmadan bir şey talep edemezsin.
  • Eğer ürün fiyatı miktarı hatırlamıyorum 1.500 de olabilir daha fazlada belirli miktarın altındaysa mahkemeye gitmeden hakem heyetinin kararıylada sonuç alınabiliyor. Tabi dediğin gibi önce paranı geri istemen lazım tabi. Adamlarla hiç konuşmadan bi iş yapamazsın. Ama ben konuştuğunu düşündüm ve varsaydığım en son paramı yada ürünü nasıl kurtarırım dediğini düşünerek yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kyametgibi

Hoppp sakin ol dostum ne yaptın ilk önce ürün kargoya verilmediyse pcdepo.com dan ürününü iptal edeceksin daha sonra firmaya mail atacaksın azami 10 gün içinde tarafınıza ödeme yapılmasını, aksi halde yasal yollara başvurarak, faiz, ücreti vekalet, mahkeme masrafları yanında tazminat haklarınızı da kullanmak durumunda kalacağını ileteceksin, olumlu sonuç alamadığın takdirde, ikametgahına en yakın Tüketici Mahkemesi'nde dava açarak, ürün bedeli yanında, makul bir tazminat da talep edeceksin.
    10 gün yasal süredir 10 gün dolmadan bir şey talep edemezsin.

Guzel paylaşım, teşekkürler.
  • İlce thh lerde basvuru yapacaginiz fiyati max 2200 tl buyuksehirde ise 3300 tl. 3300 tl ustu adliyelerde varsa tuketici mahkemesinden yoksa normal dava prosedurlerini izler. Para her turlu alinir...

• quote:

Orijinalden alıntı: vuhuuu

Bide yeri değil ama herhangi bir ürününüz için garantiden birebir değişim hakkı aldıkdan sonra mağazada size bu üründen kalmamış üst seviyesi var fiyat farkını verirseniz alırsınız derlerse fiyat farkını vermeyin inat ederlerse tüketici haklarına gidin çünkü bunun için bi yasa var. Mağaza size sattığı üründen 8 yıl boyunca bulundurmak zorunda değişim durumlarında eğer ürün yoksa üst modelini fiyat farkı olmaksızın vermek zorunda çünkü stokta bulundurmamaları onların hatası. Bunu kuzenim yapana kadar bilmiyodum ve bende laptaop da bu durumu yaşadım ve caresizce fiyat farkını veremediğim için elde iade parasıyla kalmıştım. Oda 2 sene öncesinin parası olduğu için laptop almaya yetmemişti. Yine dertlendim :D

Merhaba...

Burada bir düzeltme yapmak istedim. Firma sattığı ürünü değil, yedek parçasını 8 Yıl bulundurma zorundadır... Yerine başka model ürün verilmesi gerektiğinde fatura tutarındaki fiyat aldığı tarihteki dolar kuru ile çarpılıp o paraya eş değer bir ürün verilmesi gerekir...

Saygılarımla...

• Valla önceki davalara ve kuzenim davasına bakarsak firma bir üst modeli verdi,vermek zorunda kaldı. Ayrıca fiyat üzerinden mağzada bir değerlendirme yapılsada aslında muadili bir ürün vermek zorundalar. Eğer yoksada bir üst modeli alabiliyosunuz. Alındı çünkü.
  • vuhuuu V kullanıcısına yanıt
    Bir onceki mesajinizdaki aciklamada 8 yil kismi gereksiz sadece. Zaten kuzeniniz garanti kapsaminda bulunan urunun degisimini istiyor. Sizin degindiginiz 8 yil olayi garantisi bitse dahi servis yedek parca temini saglayamadigi icin ve piyasada o urunun sifiri kalmadigi icin muadil veya bir ust modelini verir musteriye. Sizin kuzeninizin yasadigi olay ile degindiginiz olay farkli o yuzden arkadas aciklama yapma geregi bulmus.

• herkese selamlar

pcdepo diğer adı NORMA bilgisayar 28 ekim günü iki distinin çeki yazdırması üzerine iflas etmiştir..

dileyen yerine gidip görebilir..

mağdur arkadaşların derhal gerekli işlemleri yapması gerekmektedir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.