Niyazi Saral şirket sahibi (Çizgi Elektronik)Asus Tr.Dist.
quote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo
ben de ilerde açmayı düşünüyorum ve 8 uçlu tornavidamdan başka da pek cihazım yok...
Bırakın da yardımcı olacak varsa olsun... insanın şevkini kırmayı marifet bilenlere
Kimsenin şevkini falan kırdığımız yok. Bilgisayarlarımızı böyle adamlara emanet etmek istemiyoruz sadece !
quote:
Orijinalden alıntı: by_mac
quote:
Orijinalden alıntı: ejderfunk
quote:
Orijinalden alıntı: Pir
quote:
arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürediyorum ama ben 0 dan başlamayacağım işe tabi donanın hakkında bilgim var format atmaktır pc yi söküp takmak donanım özellikleri hatta şimdi pc yi Tüplü TV ye takıp kullanıyorum bilgim bayağı var benim öğrenmek istediğim genelde karşılaşılan problemler nelerdir mesela ben o dükkanı açtımmı insanlar genelde ne gibi problemlerden dolayı benim yanıma gelecekler...
Format lazım, virüs var, oyun açılırken hata veriyo, pc çok yavaş, pc keni kendine kapanıyo, pc çok ses yapıyo, nete bağlanamıyorum, pc donanımalrı görmüyo, pc uyarı sesi verip kapanıyo... vs
kardeş bu sorunların çözümlerini de verebilirmisin?
Ben cevap veriyim dostum.
Format lazım = Tak cdyi at Virüs var = Nod32, AdAware, Spyware Doctor, Combofix gibi programlar yükleyip taratırsan geçer gçmezse yedek alp format. Oyun açılırken hata veriyo = hatayı google da araştırırsan bulursn hatadan hataya değişir Pc çok yavaş = açılıştaki programları kaldırrsn virüs taraması yaparsın Pc kendi kendine kapanıyo = işlemci fazla ısınıyo olabilir power supplyi kontrol edersin elinde yedek parçan olur deneme yanılma yöntemiyle çözersin. Pc çok ses yapıyo = fan sesidir bas havayı kompresörle temizlensin Nete baglanamıyorum = Sırasıyla modemin ışıklarını kontrol et hepsi yanıyosa sorn ya ethernet kablosunda yada pc de aygıt yöneticisinden ethernet kartınn düzgün yüklenip yüklenmedigine bakarsın dns ayarlarını deiştirirsn proxymi yazılmş yanlışlkla ona bakarsın local ip ayarlarını kontrol edersin. Pc donanımı görmüyor = hangi donanım olduguna baglı mesela hdd görmüyor hemen kendi test bilgisayarında denersn kablodamı sata ide girisndemi tespit eder gerekeni yaparsın. pc uyarı ses verip kapanıyor = 1- Sürekli Ses Güç kaynağı arızası 2- Birçok kısa bip Anakart arızası 3- 1 uzun Bellek tazelenmesinde hata 4- 1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası 5- 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır) 6- 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası 7- 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) ) 8- 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası 9- 3 kısa Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata 10- 4 kısa Timer hatası 11- 5 kısa İşlemci hatası 12- 6 kısa Klavye işlemcisi hatası 13- 7 kısa İşlemci hatası 14- 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası 15- 9 kısa BIOS ROM hatası 16- 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası 17- 11 kısa Tampon Bellek Hatası
teşekkürler kardeş yardımcı oldun bayağı
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: by_mac
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Pir
quote:
arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürediyorum ama ben 0 dan başlamayacağım işe tabi donanın hakkında bilgim var format atmaktır pc yi söküp takmak donanım özellikleri hatta şimdi pc yi Tüplü TV ye takıp kullanıyorum bilgim bayağı var benim öğrenmek istediğim genelde karşılaşılan problemler nelerdir mesela ben o dükkanı açtımmı insanlar genelde ne gibi problemlerden dolayı benim yanıma gelecekler...
Format lazım, virüs var, oyun açılırken hata veriyo, pc çok yavaş, pc keni kendine kapanıyo, pc çok ses yapıyo, nete bağlanamıyorum, pc donanımalrı görmüyo, pc uyarı sesi verip kapanıyo... vs
kardeş bu sorunların çözümlerini de verebilirmisin?
Ben cevap veriyim dostum.
Format lazım = Tak cdyi at Virüs var = Nod32, AdAware, Spyware Doctor, Combofix gibi programlar yükleyip taratırsan geçer gçmezse yedek alp format. Oyun açılırken hata veriyo = hatayı google da araştırırsan bulursn hatadan hataya değişir Pc çok yavaş = açılıştaki programları kaldırrsn virüs taraması yaparsın Pc kendi kendine kapanıyo = işlemci fazla ısınıyo olabilir power supplyi kontrol edersin elinde yedek parçan olur deneme yanılma yöntemiyle çözersin. Pc çok ses yapıyo = fan sesidir bas havayı kompresörle temizlensin Nete baglanamıyorum = Sırasıyla modemin ışıklarını kontrol et hepsi yanıyosa sorn ya ethernet kablosunda yada pc de aygıt yöneticisinden ethernet kartınn düzgün yüklenip yüklenmedigine bakarsın dns ayarlarını deiştirirsn proxymi yazılmş yanlışlkla ona bakarsın local ip ayarlarını kontrol edersin. Pc donanımı görmüyor = hangi donanım olduguna baglı mesela hdd görmüyor hemen kendi test bilgisayarında denersn kablodamı sata ide girisndemi tespit eder gerekeni yaparsın. pc uyarı ses verip kapanıyor = 1- Sürekli Ses Güç kaynağı arızası 2- Birçok kısa bip Anakart arızası 3- 1 uzun Bellek tazelenmesinde hata 4- 1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası 5- 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır) 6- 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası 7- 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) ) 8- 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası 9- 3 kısa Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata 10- 4 kısa Timer hatası 11- 5 kısa İşlemci hatası 12- 6 kısa Klavye işlemcisi hatası 13- 7 kısa İşlemci hatası 14- 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası 15- 9 kısa BIOS ROM hatası 16- 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası 17- 11 kısa Tampon Bellek Hatası
teşekkürler kardeş yardımcı oldun bayağı
arkadaşım sen bunların cevaplarını bilmiyorsan kusura bakma ama hiç dükkan açmaya kalkma.Sadece para kaybersin.Onun yerine git bir kursa kendini geliştir bir kaç yerde çalış işi öğren ondan sonra zaten sormana gerek kalkmaz ne lazım mı diye?
arkadaşım yıllardır sektorün içinde ve senin bilmen gereken şeyleri bildiğim halde işyeri açıp kapatmış biri olarak. sen burada neler bilmem gerekir diye soruyorsan sakın açma. ha para sorunum yok sokağa atılacak param ve yolunacak saçım var diyorsan aç. bu iş formatı bios atmayı bilmeyle olmaz önce deneyim gerekir. deneyim dediysem bilgisayar bilgin tam olduğuna inandığın zaman yani önce kendin inanacaksın. birde parçaları eline aldığında düşünmeden ve elin titremeden takabildiğin zaman açabilirsin.
arkadaşlar ben bunların hepsini zaten biliyorum usulen cevaplara teşekkürediyorum sadece tamir işinden anlamam..
arkadaşım sattığın bir malzeme arızalı diye geri geldiğinde arızanın müşteridemi yoksa sattığın malzemedemi olduğunu bilmen için yukarıda arkadaşların yazdıklarının bir çoğunu bilmen gerekiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: bdivrik
arkadaşım sattığın bir malzeme arızalı diye geri geldiğinde arızanın müşteridemi yoksa sattığın malzemedemi olduğunu bilmen için yukarıda arkadaşların yazdıklarının bir çoğunu bilmen gerekiyor.
+1 katılıyorum. ha şöyle yaparsın belki. arızalı diye getirdiler sen de distribitöre gönderirsin onlar bakar ama hem vakit hem müşteri kaybı olur. Amd ve intel 2 tane test bilgisayarın olsun dükkan açarken. 1 tane katılımsız driverlı programlı windows cd si. bi tane fanları temizlemek için komprasör. 1 tane de formattan önce yedeklemek için hızlı bi harici hdd bulundur. hatta ssd bulundursan daha iyi olur senin için. bunlar en önemli şeyler ilk başta
Öncelikle ne yapacağını tam kesitremediğin için böyle bir soru sorduğunu tahmin ediyorum fakat öncelikle o dükkanda ne iş yapacağına karar verip ihtiyaçlarını kendin tespit etmelisin böyle sorarsan herkes bir şeyler söyler kafan allak bullak olur . Tavsiyem öncelikle bu işi layıki ile yapan bir yerde bir süre çalışman böylece işlerin nasıl yürüdüğünü ve maliyetinin ne olduğunu anlayabilirsin. Sonuç itibari ile piyasada sadece format atarak teknik servis hizmeti veridğini zanneden yerler var. Sende öyle olma
quote:
arkadaşlar ben bunların hepsini zaten biliyorum usulen cevaplara teşekkürediyorum sadece tamir işinden anlamam..
Ne çabuk öğrendin...
Forumun gücüne bakarmısınız arkadaşlar...
İYİ BİR PASAJ GENELDE BİLGİSAYARCILAR PASAJ DA OLUR :d
en iyisi sana göre 2 seçenek var
Dükkanı açman, bütün bilgisayar gereçlerinden alman ve yanına bu işleri çk iyi bilen bikaç eleman alıp onların arasndan bşey öğrenmen
yada sen çırak olarak gidip 1 yıl filan çalışıp bu işlerin nasıl işlediğini öğrenmen
quote:
Bilgisayar dükkanı açmayı düşünüyorum parça bakımı format satış vs. yapmayı düşünüyorum neleri bilmem gerekir genellekle çıkan sorunlar neler oluyor?
Aklıma gelen bir iki şeyler yardımcı olmaya çalışıyim;
Öncelikle kendine ait bir işletim sistemi edinmende yarar var. Bunu şöyle açıkliyim her bilgisayarcı farklı bir windows kurar genelde. Kiminde 8-10 tane farklı windows mevcuttur. Bazısı kendi yamaları ile işletim sistemini temiz bir hale getirmiştir ve yüklü bilgisayarlardda bir sorun olduğunda kendi rahatlıkla çözebilir. Bazı sorunlar windowstan kaynaklı olabiliyor. Mesela bizim başımıza gelmişti, makineye yeni format attık ekran driverlarını yükledik fakat oyunlarda kasılıyordu. Daha sonra arkadaşımın bilgisayarcısında format atıldı ve driverlar tekrar yüklendi. Oyunlardda çok bariz bir şekilde performans artışı olmuştu, bizim elimizdeki SP 3 'ün bazı dll leri eksikmiş.
Bunun dışında USB ile, açılmıyan bilgisayarların bile içine girip veri kurtarma veya sorunu çözmeye yönelik programlar edin ve kullanmasını öğrenmeye çalış.
Kendi bacup programın olursa iyi olur, sürekli format için gelen bilgisayarlara recovery yapar fazla uğraşmazsın.
2 veya iş yoğunluğuna göre bunu arttırabilirsi,n hazır bir şekilde kasayı bağlaman üzere kurulu monitör klavye mause ve çoklu prizin olsun.
Veri yedeklenerek format atılıcak bilgisayarlar için harici disklerin olmasında fayda var.
Birden fazla sağlam virüs programı bulundur elinde.
Ürünler için farklı toptancılar seçebilirsin özellikle cd dvd satışında karının iyi olması için en uygun fiyatlı ürünleri takip etmeye çalış, dükkanında kaliteli cd ve dvdlerde bulunsun.
Vitrinde genelde satılan ürünler bulundur fakat çok satılmasalarda yalzım olabilicek envanterde bulunmalı.
Modem için uygun kablolardan birer rulo almanı ve bunlara uygun rc45 çakabiliceğin penselerden de olmalı, ayrıca modem kablolarının test cihazından da elinde olmasında fayda var.
Anakartı kasa dışında birleştirebiliceğin bir tahta yada köpük düzenek bulundur.
Vakumlu kasa temizleme süpürgesi çok gerekli.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme