Şimdi Ara

PC Donanım Bakım Satış Dükkanı Açacağım Nelere İhtiyacım Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar dükkanı açmayı düşünüyorum parça bakımı format satış vs. yapmayı düşünüyorum neleri bilmem gerekir genellekle çıkan sorunlar neler oluyor?

• eğer böyle bi dükkan açmayı düşünüyorsan ve böyle bi dükkanda neler bilmen gerektiğini soruyosan sana tavsiyem kusura bakma ama açma
  • hiç açma
  • ben de ilerde açmayı düşünüyorum ve 8 uçlu tornavidamdan başka da pek cihazım yok...

Bırakın da yardımcı olacak varsa olsun...
    insanın şevkini kırmayı marifet bilenlere
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

ben de ilerde açmayı düşünüyorum ve 8 uçlu tornavidamdan başka da pek cihazım yok...

Bırakın da yardımcı olacak varsa olsun...
    insanın şevkini kırmayı marifet bilenlere

1-ben kimseye yardımcı olmayın demiyorum
    2-amacım arkadaşın şevkini kırmak değil
    ama böyle soru sorulmaz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dan-ger -- 29 Kasım 2009; 3:29:31 >
  • Genelde LAzım olacaklar :

1. Bol miktarda NAKİT para. (Tüm ticari sectörler için gerekli)
    2. İş Bankası Çek Defteri.
    3. Bankada açılmış USD hesabı.
    4. Çalışabileceğin 3/4 tane sağlam toptancı. (Yeni dükkana malı çakmayacak)
    5. İşlek bir yerde asgari 20/25 metrekare WC li dükkan.
    6. Azda olsa Müsteri çevrenin olması gerekiyor.
    7. Dükkan dizaynı için raf/mobilyacı tanıdık.

Bunlar ilk etap olmazsa/olmazların kardeş.
    ve Bunlar için önce yaklaşık 1 ay fizibilite çalışması yapman gerekiyor.

Malzeme temininde sorun yaşamazsın ama ilk 1 yıl iş yapamayacağını düşünürek hesaba kitaba başla.

Allah kolaylık versin kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem_06

Genelde LAzım olacaklar :

1. Bol miktarda NAKİT para. (Tüm ticari sectörler için gerekli)
    2. İş Bankası Çek Defteri.
    3. Bankada açılmış USD hesabı.
    4. Çalışabileceğin 3/4 tane sağlam toptancı. (Yeni dükkana malı çakmayacak)
    5. İşlek bir yerde asgari 20/25 metrekare WC li dükkan.
    6. Azda olsa Müsteri çevrenin olması gerekiyor.
    7. Dükkan dizaynı için raf/mobilyacı tanıdık.

Bunlar ilk etap olmazsa/olmazların kardeş.
    ve Bunlar için önce yaklaşık 1 ay fizibilite çalışması yapman gerekiyor.

Malzeme temininde sorun yaşamazsın ama ilk 1 yıl iş yapamayacağını düşünürek hesaba kitaba başla.

Allah kolaylık versin kardeşim

En önemlisini atlamışsın. ki arkadaşların bahsetmeye çalıştığıda bu

1- İyi bi bilgisayar bilgin olucak öyle bi kaç aylık forumdan bakılmş bilgilerle ne sağlıklı format atlr ne donanım bakımı yapılır.

Örn. Bi müşteri geldi format attırıacak bilgisayarına yedeklemiş verilerini d ye virüslü makina format disk ekrannda c ile d yer değiştirmiş. (çok başıma geldi)
    yanlşlkla c yerine d ye format atarsan başın belaya girer uğraş dur..

Herşeyden önce ya iyi bi bilgin olucak yada iyi bilgisi olan bi eleman tutucaksn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnypc -- 29 Kasım 2009; 12:04:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Format atılamayan bilgisayarlar da işin en pis yanı
  • bay_mac C: ile D: si karışmış bilgisayarın çözümü varmı düzeltmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: ejderfunk

Bilgisayar dükkanı açmayı düşünüyorum parça bakımı format satış vs. yapmayı düşünüyorum neleri bilmem gerekir genellekle çıkan sorunlar neler oluyor?

Paran çok ve de bu işi bu bol para ile öğrenmek istiyorsan;

Bi dükkan kirala, Her türlü bilgisayar tamir ve bakımı diye tabelayı as gerisi gelir...

Haaa olur mu öyle şey diyorsan; paran bolsa dedim zaten.

Yoksa;

Vazgeç.

Ancak param yok diyorsan; git bi teknik serviste çalış işin incelikleri ile birlikte öğren gerisi yine gelir...

• yav arkadaşlar bırakın allahınızı severseniz ya adam burdan yardım istemiş siz şöyle böyle diyorsunuz bende servis açarken aklımda bu tür sorular vardı ama aştım.

1.ilk önce tüm çevrene bir işyeri açtığını ilan etmen ! (sms,mail,broşur,direk ziyaret,google adsense)

2.işin ehli bir teknik servis yardımcısı.

3.eğer anakart tamiri veya bazı uzman gerektirici sorunların üstesinden gelmek için bulunduğun bölgenin gerçek teknik servislerle işbirliği (anakart tamiri vs.)

4.eksiksiz malzeme yazmama gerek yok ama yazayım , en önemli kaliteli yıldız tornavida(mıknatıs uclu) , gerekli yazılım araçları,bol yedek parça,rj45 pens -kablo-rj45-rj11 jack, test masaüstü bilgisayar, bol yıldız standart pc için hdd için kasa için vida, daha sayamadığım birçok malzeme, kesin test psu olsun uzun kablolu.

5.sağlam bilindik bir yerde dükkan kirala yada handa yoksa ilk 1 senede batarsın önemli olan ilk sene kendi cebinden yemek 2. sene iş yapmak(bol bol reklam reklamın iyisi kötüsü olmaz)

6.meslek sırlarını teknik servis elemanınla paylaş ! (bu çok önemli)

daha sayamadığım bir çok şeyler.

• Bir bilgisayar kursuna git, orada bilmediklerin hakkında tam bilgi alırsın ayrıca orayı bitirince sertifika veriyorlar dene istersen.Ama şuanki bilgilerinle açmayı biraz düşünmelisin yada uzun süre bilgi verici araştırmalar vs. yaparsın sonuçta kimse anasının karnından teknisyen çıkmadı
  • @Discrete anlattığın gibi kolaydı bu bilgisayar teknisyenliği ! ha deyince öğreniliyordu .
  • arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürediyorum ama ben 0 dan başlamayacağım işe tabi donanın hakkında bilgim var format atmaktır pc yi söküp takmak donanım özellikleri hatta şimdi pc yi Tüplü TV ye takıp kullanıyorum bilgim bayağı var benim öğrenmek istediğim genelde karşılaşılan problemler nelerdir mesela ben o dükkanı açtımmı insanlar genelde ne gibi problemlerden dolayı benim yanıma gelecekler...
  • quote:

arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürediyorum ama ben 0 dan başlamayacağım işe tabi donanın hakkında bilgim var format atmaktır pc yi söküp takmak donanım özellikleri hatta şimdi pc yi Tüplü TV ye takıp kullanıyorum bilgim bayağı var benim öğrenmek istediğim genelde karşılaşılan problemler nelerdir mesela ben o dükkanı açtımmı insanlar genelde ne gibi problemlerden dolayı benim yanıma gelecekler...

Format lazım, virüs var, oyun açılırken hata veriyo, pc çok yavaş, pc keni kendine kapanıyo, pc çok ses yapıyo, nete bağlanamıyorum, pc donanımalrı görmüyo, pc uyarı sesi verip kapanıyo... vs
  • ne gibi problemlerden gelecektir :

genellikle bizim buralarda(sakarya) format attırırlar . hlku.bat trojan sorunu bu aralar vs.

bu arada müşteri memnuniyetine önem ver.
  • bunca cevabı okumak istemedim direk neler gerekli diye bir düşündüm
    öncelikler teknik servisin olmaz sa olmazı diyelim bir adet kaliteli kompresöre ihtiyac duyacaksın sonra sıkışan fanlar için kontak spreyin olacak anti statik eldiven sart amma bana sorarsan bununla calısılmıyor biraz daha paraya kıyıp bileklik alırsan cok daha iyi olur birde güzel akülü vidalama seti kargaburnu yan keski pense sana tavsiyem kocaman olanlarından alma kücük olanlar hem kullanışlıdır ve pc için aşırı gücede ihtiyaç yoktur bilmiyorum au metreye ihtiyacın olurmu bende var ama tek gün kullanıdığım olmadı sadece voltmetresinden bazen gelen voltajı ölcüyorum benim teknik servis bunlardan ibaret
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pir

quote:

arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürediyorum ama ben 0 dan başlamayacağım işe tabi donanın hakkında bilgim var format atmaktır pc yi söküp takmak donanım özellikleri hatta şimdi pc yi Tüplü TV ye takıp kullanıyorum bilgim bayağı var benim öğrenmek istediğim genelde karşılaşılan problemler nelerdir mesela ben o dükkanı açtımmı insanlar genelde ne gibi problemlerden dolayı benim yanıma gelecekler...

Format lazım, virüs var, oyun açılırken hata veriyo, pc çok yavaş, pc keni kendine kapanıyo, pc çok ses yapıyo, nete bağlanamıyorum, pc donanımalrı görmüyo, pc uyarı sesi verip kapanıyo... vs

kardeş bu sorunların çözümlerini de verebilirmisin?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pir

quote:

kardeş bu sorunların çözümlerini de verebilirmisin?

Ben cevap veriyim dostum.

Format lazım = Tak cdyi at
    Virüs var = Nod32, AdAware, Spyware Doctor, Combofix gibi programlar yükleyip taratırsan geçer gçmezse yedek alp format.
    Oyun açılırken hata veriyo = hatayı google da araştırırsan bulursn hatadan hataya değişir
    Pc çok yavaş = açılıştaki programları kaldırrsn virüs taraması yaparsın
    Pc kendi kendine kapanıyo = işlemci fazla ısınıyo olabilir power supplyi kontrol edersin elinde yedek parçan olur deneme yanılma yöntemiyle çözersin.
    Pc çok ses yapıyo = fan sesidir bas havayı kompresörle temizlensin
    Nete baglanamıyorum = Sırasıyla modemin ışıklarını kontrol et hepsi yanıyosa sorn ya ethernet kablosunda yada pc de aygıt yöneticisinden ethernet kartınn düzgün yüklenip yüklenmedigine bakarsın dns ayarlarını deiştirirsn proxymi yazılmş yanlışlkla ona bakarsın local ip ayarlarını kontrol edersin.
    Pc donanımı görmüyor = hangi donanım olduguna baglı mesela hdd görmüyor hemen kendi test bilgisayarında denersn kablodamı sata ide girisndemi tespit eder gerekeni yaparsın.
    pc uyarı ses verip kapanıyor =
    1- Sürekli Ses Güç kaynağı arızası
    2- Birçok kısa bip Anakart arızası
    3- 1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
    4- 1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
    5- 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
    6- 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
    7- 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
    8- 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
    9- 3 kısa Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
    10- 4 kısa Timer hatası
    11- 5 kısa İşlemci hatası
    12- 6 kısa Klavye işlemcisi hatası
    13- 7 kısa İşlemci hatası
    14- 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
    15- 9 kısa BIOS ROM hatası
    16- 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
    17- 11 kısa Tampon Bellek Hatası

• quote:

Orijinalden alıntı: dan-ger

eğer böyle bi dükkan açmayı düşünüyorsan ve böyle bi dükkanda neler bilmen gerektiğini soruyosan sana tavsiyem kusura bakma ama açma

+1 böyle bir yeri açıpta başarı ile yapabilecek bir kişi bu sorunun tüm cevaplarını bilir hakim olmadığın bir alanda ticari faaliyette bulunmak yalnızca pahalı bir deneyim olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.