Şimdi Ara

PC DONANIM SORUNU İLE İLGİLİ BİR KAÇ SORU??? RİCA EDİYORUM YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Değerli ve Bilgili Arkadaşlarım, benim bilgisayarlarımdan bir tanesi daha önceleri donuyordu ve donuyor diye bende sorunu çözemedim ve yeni bir bilgisayar aldım... ben hep power kabloları oynuyor temassızlıktan donuyor sandım ve başka bir power supply ile denedim... yine donunca dedim sorun power değil... Muhabbet esnasında bir arkadaşım işlemciden olmasın donma dedi içime kurt düşürdü ve yeni bir işlemci aldım... İşlemciyi taktım pc donmadan çalışmaya başladı... Ve elimde 2 adet ekran kartı var biri 512mb diğeri ise 256 mb ilk önce 512 mb olanı taktım çalıştıramadım 256 mb olanı taktım zor bela biostan ayarlarını bulup anakartın üzerindeki VGAZ çıkışını iptal ettim ve 256 mb olan ekran kartından görüntüyü aldım fakat sadece bios ayarlarına girebiliyorum ekran kartı takılıyken... İlk sorum bu neden daha ilerisine gitmiyor? Diğer bir soru ise ekran kartını söküp tekrar anakart üzerindeki VGA çıkışından bağlandığımda pc açılıyor hiçbir sorun yokmuş gibi duruyor... Silkroad Online ı açınca bir süre sonra tekrar donuyor...

Ayrıca ara ara ekran çizgi çizgide oluyor...

Asıl sorum şu değerli arkadaşlarım...

Bu pcde sorun ekran kartı mı anakart mı? Kardeşim tutturdu bi ekran kartı alalım diyor... sonra vazgeçip tekrar anakart alalım diyor bir yardımcı olursanız ona göre donanım alcam... Bilgileriniz için teşekkür ederim şimdiden... Eğer çözebilmek adına sorularınız olacaksa forumu sık sık takip edeceğim... SAYGILARIMLA...

• Keşke konuya biri cevap verseydi o kadar kişi online gözüküyor ya hepsi sahte(gerçi bu forumda sahte olma ihtimali yok yıllardır takip ederim) ya da herkez benim gibi bilgi arayan... Bilgililer henüz uğramamış :) bugün pazar ya dinleniyolardır :D
  • Mrblar

Hepimiz fakeiz..Donanımhaber yönetimi site çok reklam alsın diye buraya sahte kullanıcılar koyuyor :Pp

Şaka bir yana sistem bileşenlerini detaylı olarak yazar mısınız?Marka model yazın.İşletim sisteminizi yazın.
  • Bios meselesini tam anlayamadım. Kafamın karışık olduğundan kaynaklı sanırım. İşlemciyi falan değiştirmişsiniz gene donma varsa anakartta problem olabilir. Onun dışında bazen bios güncellemek donma problemlerini çözebiliyor fakar bios güncelleme işlemi riskli biraz bu riski göze alır iseniz deneyin bence. Yada bir bilen güncelleme işlemini yapsın. Sistem bilgilerinide yazarsanız ona göre daha iyi çözüm bulunur
  • Sistem Bilgilerim

Biostar 478 pin 845GV Anakart
    Pentium 4 3,2 Ghz İşlemci
    750 Mb ram
    80GB harddisk
    Sistem Windows XP Lite
    2 adet ekran kartım var mainboard 512 ve 256(512 ile hiç görüntü alamadım 256 ile ise başlangıçtaki yazılardan sonrasına geçmiyor yani windows u açmıyor siyah ekranda kalıyor ondan çıkartıp anakart üzerindeki VGA çıkışına taktığım windows ekranı gözüküyor ...
    Önerilerinizi bekliyorum....
  • ALTANIL

Verdiğiniz bilgiler için tşk ederim ama sizi tekrar yoracağım.
    Elinizdeki ekran kartı modelleri nelerdir?Tam marka ve model yazın lütfen.
    Anakartın tam marka modeli?Takılı ram ya da ramlerin marka modelleri?

Sisteminiz oldukça eski.Sorun çıkarması çok da şaşılacak birşey değil..Sizden ricam öncelikle üstteki bilgileri tamamlayın
    bunun yanında yapabileceğiniz hızlı ve ilk adımlar,
    biostan sistem sıcaklık ve voltajlarına bakın
    hdtune yükleyerek harddisk'de bir sorun var mı yok mu ona bir bakın.
  • Ekran kartı modeli :axle FX 5500-8X AGP 256 MB-128BIT
    2 adet ram 'ım var ikiside elixir marka bir tanesi 512 mb ddr-400mhz-cl3
    diğeri ise 256 mb ddr-266 mhz cl2.5(çakışma ihtimali var mıdır?
    şuan pc nin anakartını çıkarttım ve başka bir kasaya monte ediyorum çünkü kasadan da şüpheleniyorum
    onun için hd tune programını eğer pc açılırsa hemen yükleyip hard diski kontrol edip onunda sonuçlarını yazacağım eğer atladığım yer varsa lütfen belirtin teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam iyi geceler,

Sisteminiz cok eski , bu durumda kasmasinin bircok nedeni olabilir. Siralayayim.
    a-) Sistemin kaldirabileceginden fazla yukleniyor olabilirsiniz.
    b-) Kasanin da eski olma ihtimali uzerine, iyi sogumuyor olabilir.
    c-) Harddiskte bad sector olabilir, harddisk fazla dolu olabilir. Virus olabilir.
    d-) Ram yetersiz kaliyor olabilir.

Bios sorunu icin bir sey soyleyemeyecegim ne yazik ki...

Iyi forumlar.
  • öncelikle gecmiş olsun diyorum,ben olsam ilk önce 256mb olan rami takmadan bi denerdim,veya en iyisi pc yi sök ramları ekran kartını özellikle bios pilini fişide cek cık mahallede bi tur at gel aynen topla bilgisayarı bu arada işlemciyide bi kontrol et istersen (benimkinin arasında incecik plastik bişi kalmıs fark etmeyince 2 saat ugrasmıstım,topladıkdan yaptıklarını adım adım tekrardan yazarsın.Allah kolaylık versin
  • PC açılmadı :D:D
  • ne yaptınız da acılmadı pc?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.