Şimdi Ara

pc donanımı harddiski bozar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ark.lar laptopumun 3ay önce orj. hard disk bozuldu, bikaç yıldır kullandığım için bad sector kaynaklı olduğunu düşünüp umursamadım.sonra daha eski bir laptopumun sağlam hdd sini kullandım.1ay kadar sürmeden o da bozuldu.geçen hafa amazondan sipariş ettiğim hdd geldi ve kullanmaya başladım ancak hala cızırtı tıkırtı sesleri geliyor, çok uzun kullanabileceğimi zannetmiyorum.sorun anakartta mıdır, sokette midir farklı bir durum mudur?fikirlerinizi bekliyorum

• lnfds L kullanıcısına yanıt
    böyle durumlar olabiliyor, hdd kontrolcusunun driver ı yada kendisinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle veya daha basit olarak hdd bağlantıları vs nedeniyle hdd ler bozulabilir.. ben eskiden via chipset inde bu sorunu yaşamıştım hdd kontrolcusunun sürücüsü de günceldi fakat kontrolcude donanımsal bir sorun vardı sanırım 3 tane hdd bozuldu. benzer şekilde kontrolcude donanımsal sorun olmasa bile sürcü sorunlarından hdd ler bozulabiliyor tabi bu olaylar başıma yıllar önce geldi fakat şimdilerde bu sorunlar az olsada her zaman mümkün.

bunun dışında bağlantılara güç girişlerine vs bakın mümkünse kabloları değiştirin.. (bunlar daha büyük olasılık)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.