Şimdi Ara

pc donma ve ısınma var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımda donma vardı açtıktan bisüre sonra donuyordu bilgisayarcıya verdik ram bozukmuş ondan sonrada nadir de olsa donma yapıyordu işlemcide çok ısınıyordu sonra ekran kartının anakarta bağlantı kablosu erimiş onu değiştirdim düzelmesi gerikirken mavi ekran gördüm format atıyım dedim formatta kur bilgisayarınızı inceliyor dedikten sonra siyah ekran geliyor ve format felan atılmıyor pc öylece kalıyor hangi parça veya parçalar sorunlu
    yardımlarınızı bekliyorum...

pc özellikleri :
    core 2 duo 3.0 ghz işlemci
    gts 250 1gb ekran kartı
    2gb ddr2 ram
    msı n1996 ekran kartı

• hocam oyle bir anlatmışsın kı onu yaptım bu çıktı bunu yaptım öbürü sorun oldu v.s.v.s.v.s. .. ..

sorun kurulumu cd yada dvd ile yapıyorsanız cd yada dvd kaynaklı olabilir ..kurulum hdd ye yapıldıgı için yazılımsal yada fiziksel bir arıza nedeniylede hdd de olabilir ..

kurulumu biosu pili çıkararak sıfırlayın ve tekrar deneyın ..ayrıca fdısk yaparak sektorleri değiştirin ayrı ayrı böldüyseniz tekrar farklı boyutlarda bölün tek parça ise hdd yine bölerek wındowsu kurmaya çalışın bakalım değişiklik olacak mı ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

hocam oyle bir anlatmışsın kı onu yaptım bu çıktı bunu yaptım öbürü sorun oldu v.s.v.s.v.s. .. ..

sorun kurulumu cd yada dvd ile yapıyorsanız cd yada dvd kaynaklı olabilir ..kurulum hdd ye yapıldıgı için yazılımsal yada fiziksel bir arıza nedeniylede hdd de olabilir ..

kurulumu biosu pili çıkararak sıfırlayın ve tekrar deneyın ..ayrıca fdısk yaparak sektorleri değiştirin ayrı ayrı böldüyseniz tekrar farklı boyutlarda bölün tek parça ise hdd yine bölerek wındowsu kurmaya çalışın bakalım değişiklik olacak mı ..

yardımın için saol önce biosu sıfırladım olmadı sonra eski harddiskim var onu taktım format atabildim düzeldi ama bu sefer de pc çok yavaş açılıyor sebebi bios ayarları olabilir mi eğer öyleyse hangi ayarları değiştirip hızını artırabilim yorumunu bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanafl

quote:

hocam oyle bir anlatmışsın kı onu yaptım bu çıktı bunu yaptım öbürü sorun oldu v.s.v.s.v.s. .. ..

yardımın için saol önce biosu sıfırladım olmadı sonra eski harddiskim var onu taktım format atabildim düzeldi ama bu sefer de pc çok yavaş açılıyor sebebi bios ayarları olabilir mi eğer öyleyse hangi ayarları değiştirip hızını artırabilim yorumunu bekliyorum

İDE ve eski HDD yavaş olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

quote:

PcKolikq

haklı ...bıosda hız ayarı yok ..bahsettiğiniz şekilde .. hdd nin okuma yazma hızları düşük olabilir ..mesela 5400 rpm gibi ...

• quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

quote:

bencede

• dediğiniz gibi biosta değilmiş formatta sıkıntı varmış tekrar format attım şu an düzgün çalışıyor yorum yazanlara teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanafl -- 14 Temmuz 2012; 12:53:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gt250 ekran kartları sistemden çok yük çektikleri için kaliteli bir güç kaynağı kullanmanız gerekmektedir.

core2duo fazla ısınan bir seri olmamasına karşın işlemci fanının yerine oturmaması veya termal macunun eskimesi vs sorunlar ile ısınma yaşayabilir.

sisteminizdeki güç kaynağı nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

gt250 ekran kartları sistemden çok yük çektikleri için kaliteli bir güç kaynağı kullanmanız gerekmektedir.

core2duo fazla ısınan bir seri olmamasına karşın işlemci fanının yerine oturmaması veya termal macunun eskimesi vs sorunlar ile ısınma yaşayabilir.

sisteminizdeki güç kaynağı nedir acaba?

pc düzeldi derken şimdide film izlerken felan donma yapıyor ama fare donmuyor sadece ekran mecbur reset atıyorum güç kaynağı 400 watt, donma sorunu acaba güç yetersiz diyemidir sence?
  • donmanın sebebi güç kaynağı olmasa dahi kalitesiz güç kaynakları ne zaman patlayacağı belli olmayan bomba gibidir.
    o yüzden güç kaynağının markası çok önemlidir. sizinki hangi marka acaba?
    dandik powerlar 400 değil 600 watt da yazsa 200-250 wattı bile zor verirler. marka çok önemlidir güç kaynağı konusunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

donmanın sebebi güç kaynağı olmasa dahi kalitesiz güç kaynakları ne zaman patlayacağı belli olmayan bomba gibidir.
    o yüzden güç kaynağının markası çok önemlidir. sizinki hangi marka acaba?
    dandik powerlar 400 değil 600 watt da yazsa 200-250 wattı bile zor verirler. marka çok önemlidir güç kaynağı konusunda

delux 400 w model:atx 400w p4 yazıyor üstünde bu sisteme bu pcu yeter mi? eğer almak gerekirsede bu pcu boyutaları standart mı yani şimdi alsak bitane bu kasaya uyar mı
  • Yeterlidir.!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.