Şimdi Ara

PC Donup kalıyor - Fx9590 16gbram formula-z anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önerilerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Şimdiden vakit ayırıp kafa patlatan herkese çok teşekkür ederim.

30.07.2014 tarihinde sistem topladım.
    31.07.2014 de bir kısmını kurdum, 01.08.2014 de tamamiyle donanımsal olarak kurulumu bitirdim ve power tuşuna basma eylemini gerçekleştrdim.

Sistem:
    Anakart: Asus Crosshair V Formula Z
    İşlemci: Fx9590
    Ram: Gskill 2x8 Ripjaws X DDR3 2133 Mhz CL10 Dual Kit
    Ekran kartı:Asus GTX680 CU II (satın alınmadı vardı 1 senedir sorunsuz kullanıyorum)
    PSU:Zalman 80Plus 700W
    Sıvı soğutucu: Zalman Reserator3
    SSD: 180 GB İntel
    HDD: 1TB WD

Oyun oynarken sayısısız kere donma durumu yaşadım. Oynadığım oyun CS:GO.
    Donma şekli: Tüm sistem çalışır vaziyette devam ediyor, ses ve görüntü donup kalıyor. Mouse vs oynamıyor. Herşey etkisiz, görüntü donuk ses yok.

-Problem ısınmada kaynaklı olsa anakart ile gelen alarm programları devreye girer yada genelde anakartların özelliği olan direk olarak sisteme reset atar. Fakat donup kalıyor bu sistem. Ayrıca ısınmadan emin olabilmek için kasayı açık vaziyette ve oda sıcaklığı yaklaşık 20 derecelerde oynadım. Klimayı 18 derece kökledim kapımıda kapattım. Bildiğin üşüyerek oyun oynadım yazın ortasında.

-Ekran kartından da olduığunu düşünmüyorum çünkü ekran kartını 1 yıldır farklı bir kasada kullanıyordum.

Benim aklıma yatan ihtimaller.
    1. SSD de sorun var. (ki çok düşük bence)
    2. Ramler ile anakart işlemci arasında bir uyuşmazlık vs. var
    3. Anakartta problemli bir durum var.

Bu donma durumu sayısızkere oyunda ve 2 kerede windowsta başıma geldi. Windowstaki takılmalarından birinde bir install işlemi yapıyordum formatın hemen ardından, diğeri ise youtube de video izlerken oldu. Diğer tüm takılmalar CS:GO oynaken oldu. CS:GO video konfigürasyonum da hepsi low. Yani oyunu en saf hali ile oynuyorum diyebiliriz.

Bugün bana bir kaç ihtimal sunarsanız denerim ve çözüme ulaştırmaya çalışırım. Yoksa yarın ürünleri aldığım yerin uyuşuk teknik servisinin ocağına düşücem ki hiç istemiyorum :)

Teşekkürler...

• Sorun yanlışlıkla iki kere açılmıştır, forum yönetimi ilk açılanı (bunu) silerse düzenli olacaktır. Özür dilerim.
    (Not: Chrome da hata verdiği için ikinci kere açmış bulundum)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.