Şimdi Ara

PC donuyor lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar 1 hafat önce pc topladım özellikler aşağıda
    işlemci----------intel i5 750
    anakart---------gigabyte ga-p55a-ud3r
    ekran kartı----asus hd5770 1gb 128 bit dx11
    4gb kingston ram 2*2
    wd 1tb sata 2 harddisk
    lg 21.5" lcd
    feel mio 500w performans kasa
    arkadaşlar okdr para verdim şuanda paramı geri verseler iade ederim pc yi
    vatandan aldım ucuz die birsürü sorunla karşılaştım güç kaynağını 480 w varmişler
    asıl 2 sorunum var 1.si pc den ses gelmiyor driverları yükledim cdden internetten ikisinide denedim pc haporlörleri algılıyor ama ses yok başka pcde deniyorum çalışıyor. windows 7 ultimate kurulu.
    2 si ise daha vahim pes 2010 da full özelliklerde görüntüde akıcılıkta hiçbir sorun yok ama 1 maçı bitirmeden pc donup kalıyor bazen siyah ekran bazen gri ekran görünüyor ne masa üstüne dönebilyorum nede ctrl+alt+del hiç bişey yapılmıyor mecbur restart atıyorum arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim bide xp yi kurup donanımlarda bir problem olup olmadığına bakacağım. en ufak bir fikri olan varsa söylesin çok zor durumda kaldım hiç birşey yapamıyorum...

• Yabancı forumlarda da 5770 için video driver hataları alanlar yazmış hep, sonuç bulamamış kimse daha. Yeni seri mi ? ATI'yi pek bilmemde.

En son versiyonlarını mı denedin driverlerın ?

Denemediysen bunlar en son versiyonları;

Windows 7 32bit İçin

Anakart Driver Linkleri
    Ses
    Chipset
    LAN
    SATA RAID
    USB 3.0

Ekran Kartı
    Uygun olan sen seçip indireceksin Java olduğu için link alamadım. HD yerine EAH5770 olarak geçiyor
    ASUS Drivers

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodelero -- 10 Nisan 2010; 1:48:46 >

• kardeşim onları denedim bidaha yükliyeyim bari okdr uuğraşmışsın olmazsa format xp ye dönüş yapcam bu sistemle
    ses kartının güncelinide cd den driverini yükledim ekran kartının atinin sitesinden indirp yükledim cdden hiç yüklemdim
    evet eah5770 diye geçiyor asus un ki
  • baktığım yabancı forumları da kontrol ederim sonuç bulursam yazarım
  • eyw saolasın kasayı vatana götürmekte istemiyorum 1 ay bekletcekler ben yarın bi xp ye döneyimde donanımda mı sorun var işletim sistemindemi onu analasam yeterli olcak benim için
  • Vatan Computer'dan şikayet edenlerin sayısı bu aralar bi hayli çoğaldı, adamlar hizmette kalite diyorlar ama kalitesizlik diz boyu. Ben de geçen gittim PC Tablet almak için reyon görevlisi yüzüme bile bakmıyor bi soru soruyorum. Kimbilir belki anlamıyodur bile elektronikten. Kalifiye eleman sayısı çok az.
  • Aynen katılıyorum pc yi toplamadan önce izmir şubesine gittim teknik yardım almak için adamların umrunda deil cevap vermiyolar yada bilmiyolar internetten sipariş vereceğimi söyleyince başka müşterilerle ilgilendi zaten rezillik yaaa
    vatandan bilgisayar alanlar bidaha düşünsün bence fiyatlar düşük ama hizmette aynı ölçüde düşük

bu arada formatı çaktım ekran kartının güncelini yükledim sorun devam ediyor ama problem ekran kartında oyundayken ekran kartı
    gpu değerleri 850
    gpu memory 1200 mhz yani maximumda normalmidir bu????
    (pes 2010 1920*1080 full özellik)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smet35 -- 10 Nisan 2010; 23:30:37 >
  • oyuna girinc artması normal de aklıma ekran kartı problemlidirden başka bir şey gelimiyor :|
    ekran kartını başka bi pc'de deneme imkanın varsa dene derim, belki anakartta da problem vardır, donanımdan aşırı derecede anlamam o yüzden yardımcı olamıcam sadece tavsiyelerde bulunabilirim ama sen yinede iyi bilen birinden akıl al donanım konusunda.
  • Bende de aynı sorun var kardeş hiçbir oyun oynayamıyorum senın gibi.Benimkine teşhisi koydum aşırı ısınıyor ekran kartım.Akabinde bilg. donuyor aynı seninki gibi hatta o kadar çok ısınıyorki ekran kartının soğutucusuna dokunduğumda elim yanıyor :) bir sıcaklık kontrolü yap derim.Ona görede mecbur garantiye verirsin.
  • aşırı ısınma yeni nesil ekran kartlarında görülen bişey, madem sorun o soğutma sistemlerinizi güçlendirmenizi öneririm, kasa için sulu soğutma sistemlerini tavsiye ederim. Suyun havadan daha iyi bir soğutma etkisi var. Tam yük altında bile performanstan düşmüyor ekran kartı ve işlemci. Ayrıca çokta sessizler.
  • rodelero arkadasıma katılıyorum sulu soğutma masraflı olabiilir en basti
    bir fan koy ekran kartınn yanına bi dene yine aynı sorunla karsılasırsan
    hemen yolla garantiye
  • Ben fanlı denedim de gene aynı o yüzden yeni ekran kartı alana kadar oyun falan oynayamıyorum sulu soğutmaya falan gücüm yetmez o yüzden yeni ekran kartı alcam
  • yorumlar için saolun arkadaşalarda garantiye verirsem 1 ay bekletir bunlar şimdi vermeden öncede emin olmak istiyorum
    oyundayken gpu z ile sıcaklığa bakıyorum 50-60 derece arasında furmark lada stabilite testi yaptım 1920*1080 de 41 kare basıyodu saniyede 72 derecede sabitlendi normalmidir acaba yoksa garantiye vermelimiyim yardımcı olabilecek varsa sevinirm
  • usta ben derece olarak bakmadım benimkine hiç oyundayken sürekli donuyordu hazır kasa kapağı açıkken ekran kartının soğutucusna dokundum ve elim yandı o derece hatta kasanın diğer tarafını da açtım ve ekran kartının boardda denk gelldiği yere baktım orasıda çok ısınmıştı.Bide normal elle kontrl yap.60-70 derece bana cok geldi ama tam bir bilgim yok o konuda.
  • elle kontrol edilecek yeri yokki sıçtığım kartının :)
    komple kapalı her yeri bi tek fan görünüyo kapalı kutu sadece sıcak havayı attığı yer var orasıda cok sıcak değil
    Call of Juarez yaa şu oyunda son özelliklerde daha 1 kere bile donmadı takılmadı
    pes2010 da 1 maç tamamlamadan
    prototype ta 2 defa
    nfs shift te 1 defa

bu sorunla karşılaştım karttan diye düşünüyorum Call of Juarez chip dergisi ekran kartlarını crysis ve bu oyunla test etmişler

buda pes 2010 da 1024*768 çözünürlükte
    gpu değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smet35 -- 11 Nisan 2010; 11:42:30 >

• Samet peki sen xp ye döncem demiştin her ihtimale karşı xp kurdunmu.Gerçi ben değiştirmiştim işletim sistemi ama yine aynıydı benim ekran kartı çok tırtıngen senin ki uzay mekiği gibi normaal ısı değerleri nedir bilmiyorum,baktım ufaktan ama bişey bulamadım.hani normal ısı değerlerini bulursan ona göre bir karşılaştırma yapabilirsin belki.
  • arkadaşlar problemin nedenini buldum bütün bu rezilliin nedeni ati "vertical grey lines" die googleda aradığımda tonla konu çktı tamamen yazılıma ilgili bişey 58** için hotfix cıkarmışlar şimdi 57** için beyfendilerin keyfini beklicez sokayım böle şansa aynı problemi yaşayan arkadaşları bekliyorum yardımcı olabilecek biri varsa yardımlarını bekliyoruz.
    bide bilgisi olan varmı vatanda ürünü iade edip başka bi ürün alabiliyomuyuz?
  • Vatan'a ürün verip başkasını almak çok zor hatta imkansız. Ambalaj yolda yırtılmış olsa bile "siz açmışsınız bunu" diyip almıyorlar. Vatan Computer = Milleti nasıl kazıklarız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.