Şimdi Ara

PC EKİPMAN YÜKSELTECEĞİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AMD R3-1200 İŞLEMCİ
    ASUS RX 560 EKRAN KARTI
    CORSAİR 8GB 2400 MHZ RAM
    COOLER MASTER MWE 400W 80+ PSU
    1 TB HDD
    Önce hangi ekipmanı yükseltmeliyim ? Yüksekteceğim ekipmanı satacağım. Örnek olarak ram değiştiricek isem Rami satıp üstüne +300₺ para ekleyeceğim (tüm parçalar için aynı fiyat yükseltmesi yapacağım). Ne yapmam lazım ?
    PC EKİPMAN YÜKSELTECEĞİM
    ( Foto dikkat amaçlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erccco.35 -- 12 Mart 2019; 23:4:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapılacaklar:
    -Ryzen 5 işlemciye geçmek
    -Rx580 gibi bir ekran kartı
    -2x8gb 3000mhz ram
    -SSD
  • EPICA kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizin hepsini yapacağım hocam inşallah. Ama öncelikle hangi parçayı değiştirmem lazım ? Ve o ekipman için önerin var mı ?

• güç kaynağınıda yazarsanız ona göre ileri öneriler gelir
    şimdilik ilk iş ramı satarak 100 tl den daha az ekleyerek 3000 mhz ye yükseltebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarımın hepsi birbiriyle bağlantılı aslında.
    Oyun performansı öncelikliyse ekran kartınızı satıp ikinci elde rx580 veya 6gb gtx1060 alabilirsiniz 800-900 civarına. Tabi bu noktada güç kaynağınız da önemli.
    Ya da normal kullanımda hız istiyorsanız SSD alırsınız.
  • Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    Birşey yazmayı unuttum diyordum PSU yazmamışım. Hemen ekliyorum hocam teşekkürler

Tamamen oyun odaklı. Bu işlemci ve anakart önerdiğin ekran kartları için yeterli olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erccco.35 -- 12 Mart 2019; 23:5:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC için amfi yapıcam. ??
    12 yıl önce açıldı
    YÜKSEK MODEL PC
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Size güç kaynağı masrafı da çıkmasın diye öncelikle ekran kartını rx580 değil de 6gb gtx1060 olarak yükseltmenizi öneririm. İşlemci belki biraz darboğaz yapsa da hissedeceğiniz en büyük fark bunda olacaktır.
    Sonrasında işlemciyi ryzen 5'e upgradelersiniz.
    Örnek ilan:https://forum.donanimhaber.com/evga-gtx-1060-6gb-950-tl--137168475

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 12 Mart 2019; 23:14:27 >
    Yani ilk olarak ekran kartı sonra işlemci mi yükseltmeliyim ? Anakartı da değiştirmem lazım mı ? İdare olarak kullanırım diye düşünüyorum.

• Anakartı değiştirmenize gerek yok.
    Hissedilir bir fark istiyorsanız öncelikle ekran kartını değiştirin.
    Hocam bir de bu tek fanlı modelleri herhangi ısınma problemi vs çıkartır mı ? 5-10 derece fark oluyor diye biliyorum ama işlemci de biraz düşük olduğu için darboğaz artabilir mi ?

Ekran kartı, işlemci,ram, SSD. Değişim sırasını böyle yapacağım o zaman.

• Hem fiyatı nispeten uygun, hem de marka olarak Evga çok kaliteli olduğu için bu ilanı atmıştım. GTX serisinde ısınma sorunu yok zaten, kartlar düşük güç tüketimine sahip. Mesela 6gb gtx1060'a 400w psu yeterken, benzer performanstaki rx580 600w güç kaynağı istiyor.
    Anladım hocam. Attığınız linkteki satıcı İzmir içi olsaydı alabilirdim. İzmir içi elden alacağım. Baktığım çoğu ilan da RX 580 var ama dediğiniz gibi ise PSU da değiştirmem lazım.

• İzmir içi bunlara bakılabilir

www.sahibinden.com
    Ekran Kartı Fiyatları, İkinci El ve Sıfır seçenekleriyle sahibinden.com'da
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-gtx-1060-6gb-658540838/detay

www.sahibinden.com
    Ekran Kartı Fiyatları, İkinci El ve Sıfır seçenekleriyle sahibinden.com'da
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-zotac-gtx-1060-6gb-mini-650797778/detay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni 3. Nesil amd işlencileri bekle acele etme 3. Nesil amd işlrmciker çıksın sisteme bi tanae r3 3300x alırsın diperleri gayet iyi :)

Tam da bu ilanı favoriye alıyordum. Hatta mesaj attım takas+para teklifi için. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

• One Wit kullanıcısına yanıt
    Ne zaman çıkacak bu 3.nesil işlemciler ?

• Acele etme kardeşim işlemci ekran kartına yetmedibden bazı oyunlarda darboğazla karşılaşabilirsin örneğin assassin's creed odyssey oynasan darbopazdan gider sistemşn ram felan bahane yeni 3. Nesil ryzenler şahane :)

• 1 ay sonra veyahut 2 ay ama çok az kaldı dayan kardeşim bende yükseltme için bekliyorum hazırda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.