Şimdi Ara

PC geç açılıyor! (Klasik geç açılma sorunu değil!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarın açma tuşuna basıyorum. Monitorde elektrik var ama görüntü gelmiyor. PC nin ilk bios açılış ekrani bile gelmiyor. Kapatıp tekrar açıyorum, reset atıyorum epey bi uğraştıktan sonra ilk ekran geliyor ve pc sorunsuz açılıyor. Bu her yeni açışımda oluyor. Ancak pcde çalışırken reset atayım böyle bir sorun yok. Sadece gücü kestikten sonra, tekrar açmaya kalkarken oluyor.
    Acaba sorun power suplyden kaynaklanabilirmi?
    Sorunun nerden kaynaklandığını bulsam, parçayı değiştircem!

• Aynı Sorun Bendede Vardı. Hatta Konu açtım... Bilgisayar Kasasını açalım, psu'dan anakart'a giden kabloyu cıkartalım, 10 dk gibi bi sure bekliyelim, kabloyu takarak yeniden deniyelim. Umarım düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haRdwoRdkinq -- 16 Ekim 2010; 2:50:55 >
  • Deneyecegım teşekkürler
    Kalıcı olarakmı düzeldi peki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood -- 16 Ekim 2010; 11:58:57 >
  • anakarta gelen bi kablo var. onun yanında ekstradan +4w yazan bi kablo daha var baya bi kalın kablo. sanırım 16 pinli fln.

ek güç kablosu çıkmış olabilir. tak dene ;)
  • Bügün Açtım Yeniden Aynı Sorun :S :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

anakarta gelen bi kablo var. onun yanında ekstradan +4w yazan bi kablo daha var baya bi kalın kablo. sanırım 16 pinli fln.

ek güç kablosu çıkmış olabilir. tak dene ;)

Hiçbirşey cıkmamış, kablolar takılı.

Sorun çok ilginç. Bir fikir yürütebilen varsa lütfen paylaşsın : (
  • Up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart çok geç açılıyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pc açılırken duyduğumuz bip sesi ne kadar süre sonra duyuluyor ?
  • Dediğim gibi sadece acıldığı zaman bip sesi geliyor ve acılıyor. Yoksa o sesi bile duyamıyoruz. İşlem yaptıgını gösteren ışık var kasanın üstünde , o ışık hiç sönmeden yanıyor ve o bip sesi bile gelmiyor, ekran simsiyah hiç görüntü gelmiyor. O şekilde kalıyor. 5-10 kere hatta daha fazla kere elektriği kesip tekrar acıyorum, ancak o şekilde açılıyor.
  • anakart / ram sorunu diye düşünüyorum. anakart ve ramlerin model/mhz lerini yazarsanız araştırmanıza yardımcı olayım.
  • muhtemel ram hatası bu ramın yuvasını değiştirmeyi denermisin
  • Sorun ekran kartından kaynaklanıyormuş. Onboard 'a gecırdım. Sorun kalmadı. Ekran kartınıda çıkartttım, atıcam sanırım. Fanı parçalanmış, muhtemelen arızalandı, o yüzdende pc yi açmıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.