Şimdi Ara

Pc için Tv önerisi acil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma bağlıyacağım bir Tv bakıyorum. Uzun yıllardır Tv izlemedim(10 sene kadar). Pc kurduyumdur herseyimi pc'den yaparım.
    Evimde kablo tv nin teledünya paketi ve Hd receiverımda var. Tabi daha hiç kullanmadım kendilerini:)
    İlk olarak monitör almayı düşündüm. Asus 23" IPS modelini. Vatanda izledim bayıldım monitöre. Derken tam çıkıyordum orda çalışanlar CM kasalı oyun bilgisayarını bağlamışlar Tv ye fena özendim. Tabi ordaki model pek tatmin edici değildi. Tam monitörde karar vermişken caydım. Hem aşırı Hd film dizi izleyen birisiyim. İş yüzünden fırsatta bulamıyorum oyun oyanamaya ama oynarım hani eski Wow Dotacılardanım:D
    İşin açıkcası bir Tv almaya karar verdim. Sd ağırlıklı kullanmıcam bu bir gerçek. Hiç izlemem diyemem Ntv den arkadaşlar açabilir ama hd yayını varmı bilmiyorum. Normal kanalların Hd yayınları evde mevcut hiç izledim performansını bilmiyorum.
    Forumda gezindim ürünleri inceledim.
    32" den fazlası beni yorarmı bilmiyorum yeterli gibi. Başta 3d düşünmüyordum ama forum beni ikna etti. Özellikle oyunlar için. Birde torrenten sürekli film indirdiğimden 3d kullanışlı olabilir.

LG 32LW4500 veya LG 32LW5500 arasında kaldım. Birde Plazma Panasonic forumda arkadaş birebir incelemiş. Her yönden LG yi geçiyordu. Sanırım Sd kullanıcılarının daha çok işine yarayabilir. Tabi son söz gene sizindir.

bütçem çok abartmadan 1350-1500 zorlarım. Çünkü yeni pc toplucam bunun borcundan sonra üstün bişi.
    Odamın Ebatları 7metreye 5metre. Fakat Pc 5metrelik tarafta. Masam uzun ve masama göre ses sistemi özel ayarlı kurulmuş vaziyette.

Önerilerinizi bekliyorum. Vatandan alıcaktım ürünler mevcut değil. Pazar araştırmasıda yapıyorum. Teşekkürler.

• bende aynı konuyu düşünüyordum. lg hareketli sahnelerde gölge bırakıyor diye sony e yöneldim. iyiki öyle yapmışımhttp://www.morfare.com/asp/product/4606/Sony-KDL-32EX720-32-82-cm-3D-Edge-LED-LCD-TV
  • Plasmalar tabii ki LED lerden iyi input lag konusunda ancak bilgisayar monitörü olarak kullanılması önerilmez, burn-in ciddi bir sorun olabilir desktop uygulamalarında.
    LW serisinden bir monitör ya da PDP performansı alamayacaksın input lag nedeniyle, mümkünse almadan önce dene tavsiye ederim mutlaka. Ama doğru renk bakımından monitörlerden iyi olacaktır filmlerde daha çok keyif alırsın. FPR gözlüklü olmasının özellikle 3D oyunlarda rahatlığını yaşarsın. 3D istiyorsan o fiyata alabileceğin en iyi TV o bence.
  • 3d aslında extrası işin. Ama internette gezinirken veya access'te çalışırken rahatsız edici bi seviye sıkıntı yaşamakta istemem. Zaten okadar kötü performansta vereceğini düşünmüyorum. Tabiki almak istediğim monitörün seviyesinde olmayacaktır. Gidip denemekte fayda bu hafta sonu alıcaktım iş şimdi karmaşık oldu.

Sony KDL-32EX720 32 baktım birazda daha çok tv özellikleri ön plana çıkmış. Sonra hiçbir matematiksel bi değer kullanmamışlar verilerinde. Bu beni tatmin etmez. Sadece 200Hz zaten Hz bilgisayara bağlıyacağım için 100de kalıcaktır. 2ci bildiğim şey ise Sony zaten panellerde Lg kullanıyor (yanlış bilmiyorsam).
    Tabiki bunlar yorumlar tartışmaya açıktır. Gidip denemekte fayda var. Siz Pc nize bağlıyken performansından kesinlikle memnunsunzu değil mi?
    Tv özellikleri yanıltmasın tv'den skype mış. Uzaya gidiomuşuz gerek yok benim için Pc den zaten herşey mümkün.

Lütfen Pc'lerinde Monitör olarak Tv kullanan arkadaşlar yorumlarınız bana ışık tutsun. En erken şekilde halletmek istiyorum mümkünse cumartesi.

• Sony Samsung üretimi PVA panel kullanıyor bu serilerinde. LG ise LGD üretimi IPS kullanıyor.
    3D ekstra diyorsan EX720 düşünebilirsin, motion olarak daha başarılı bir cihaz olur. Ama benim kısa denemelerim EX serisinde 3D görüntülerde crosstalk un gayet fazla olduğuydu, yukardaki arkadaş cihaza sahipse daha çok aydınlatabilir. Ama dediğim gibi 3D oyun bazlı kullanım düşünüyorsan LW4/5 panelleri o fiyata göre gayet iyidir tabii input lag düzeyine OK dersen.
  • Şimdi değinmek istediğim input lag konusu. Ekran kartınada bağlı bir olay değil mi? Yani çok iyibir ekran kartım olsada (örneğin Gtx 580 almayı düşünüyorum hatta aldıktan 5 ay sonra 2cisinide almayı düşünüyorum.) Tv kaynaklı bir gecikme söz konusu bunu anladım. Tepki süresi 2.6ms yazıyordu iyibir süre olduğunu düşünmüştüm. Benim Asus 23" alacağım monitörde Led IPS modeldi 5ms gecikmesi 50.000.000/1 kontrast oranı vardı.
    Bunların arasında özellikle oyunlardada İnput lag rahatsız edici seviyede olucaksa kötü hissederim kendimi. Gerçi artık işte çalışıyorum :) MultiPlay fazla oynamam genelde yalnız takılırım veya rpg akarım.

techraven teşekkürler evet paneller değişmiş 2009'dan sonra sanırım. Ve sizin makaleniz 3d ye yöneltti beni. Ki şuanda sanki en başından beri 3d istiyormuşum gibi hissetmeye başladım.Gözlük kullanan birisiyim bahane arıyordum uzun süreli kullanılan lenslere geçmek için iyi olucak:). LW4500-5500 kullanan bi arkadaş desek gayet memnun kalıcaksın pc kullanımında çok içim rahatlıcak. Bu düşüncelerden sonra tekrar monitör fikrine dönmek istemiyorum. 23" gözüme karınca gibi gelmeye başladıki evimde 17" flatronum var:) Anlayın insan oğlu böle doyumsuz. Kendim için konuşuyorum tabiki.

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Ekran kartına bağlı olan kısmı olsa bile lag yaratmaz çünkü bütünleşik donanımda oluşan birşey. Input lag tamamen harici görüntü kaynağına bağlı bir sorun.
    O verilen 2-3-5 ms değerleri black-to-black ya da grey-to-grey değerleridir, normal kullanımda asla göremeyeceğin değerler yani. Yine kontrast için benzer şekilde bir ölçüm var. O yüzden o değerlere bakma, önemli olan senin cihazı denemen.
    TV kendi içinde bir donanım olduğu için monitörlere göre input lag daha yüksektir. Bunun seni rahatsız edip etmeyeceği ise eski kullandığın panele göre ve beklediğin hıza göre değişir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 için TV tavsiyesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MysticaI

3d aslında extrası işin. Ama internette gezinirken veya access'te çalışırken rahatsız edici bi seviye sıkıntı yaşamakta istemem. Zaten okadar kötü performansta vereceğini düşünmüyorum. Tabiki almak istediğim monitörün seviyesinde olmayacaktır. Gidip denemekte fayda bu hafta sonu alıcaktım iş şimdi karmaşık oldu.

Sony KDL-32EX720 32 baktım birazda daha çok tv özellikleri ön plana çıkmış. Sonra hiçbir matematiksel bi değer kullanmamışlar verilerinde. Bu beni tatmin etmez. Sadece 200Hz zaten Hz bilgisayara bağlıyacağım için 100de kalıcaktır. 2ci bildiğim şey ise Sony zaten panellerde Lg kullanıyor (yanlış bilmiyorsam).
    Tabiki bunlar yorumlar tartışmaya açıktır. Gidip denemekte fayda var. Siz Pc nize bağlıyken performansından kesinlikle memnunsunzu değil mi?
    Tv özellikleri yanıltmasın tv'den skype mış. Uzaya gidiomuşuz gerek yok benim için Pc den zaten herşey mümkün.

Lütfen Pc'lerinde Monitör olarak Tv kullanan arkadaşlar yorumlarınız bana ışık tutsun. En erken şekilde halletmek istiyorum mümkünse cumartesi.

İşte benim gibi düşünen birisi TV ile fezaya gitmeye gerçekten gerek yok aktif PC kullanımında. Neticede giriş etiketini PC seçtiğimiz anda o kağıtta çok şık duran özellikler bizim iyiliğimiz için deaktif olacak.

Şimdi şöyle diyelim, 32" boyutunda bir panel alacaksınız. Bu paneli PC'ye bağlayıp, yoğunlukla HD filmler için kullanacaksınız. Bu noktaya kadar hiç sıkıntı yok. İyi bir eski RPG oyuncususunuz, input lag RPG'lerde fazla ölümcül sonuçlar doğurmaz, hardcore FPS oynarım diyen adama da LED'lerin yanından bile geçme derim.

Şimdi monitörle TV'yi karşılaştırmayın. Hatta TV'lerin kağıt üzeri tepkime sürelerine hiç aldanmayın. Gerçeği yansıtmaz değerlerdir onlar. Ha ama şunu diyebiliriz ki 5 ms tepkime süresi olan IPS monitör LED TV'den çok daha iyi performans verir. Zira input lag panelle değil, panelin işlemcisiyle ilgilidir.

Şu uyarıyı yapmakta yarar görüyorum; boyut büyüdükçe word, excel gibi işler sizi zorlayacak. Rakamlar ve karakterler monitör kadar pür olmayacak. Bu işlemler için elinizde yedek bir monitör tutmanız iyi olacak. Ben 42LW4500 kullanıyorum PC ile. Oyunlarda ve HD filmlerde gerek boyutundan, gerek input lag performansından, gerekse PC uyumundan çok memnunum.

• @dusty yorumunuz için teşekkür ederim. Beni caydırdınız:)

42" bana oldukça büyük gelebilir. Aslında Word excell için Pro Notebook'um var(İş yeri sağolsun). İnternet gezintilerinde görsel açıdan tatminsizlik doğurmazsa sorun yok gibi. Beklentilerimi sizin yazınızdan sonra yüksek tutmuyorum genede çok kötü olacağını düşünmüyorum. Hard Fps oynamam demiyorum. Pro oyunculuk geçmişi olan bir player olarak. Zaten yanlış bir ekipman Çok büyük bir ekran. Şahsi görüşüm zaten bir insan 70cm-1m arası bir alandan 17" lik bir görüntüye odaklanabiliyor. Daha fazlasını görebilmek için farkında olmadan boyun harektleri yapmanız gerekirki bu odak noktanızın varsayılan yerini değiştirir, reflex hareketleriniz varsayılan odak noktanıza göre belirlenir buda miss click veya accurty performans değerlerinizin kötü yönde etkiler. Herneyse konu başka yerlere girmeden toplamak istiyorum. Bence 42" gibi büyük bir monitörden beklentiler önemli ki ben öle ahım şahım bir görüntü beklemiyorum. Gene caydım fikrimden dün arkadaşımla oturduk 23" Asusu alıyım bana yeter demiştim. Hem çok üstün bir görüntü performansı vardı. Şimdi ise Pc'mi ne için kullandığımı hatırladım. Artık zamanım çok olmuyor. Zevki şeyler ve küçük araştırma gezintileri ile son buluyor bilgisayar maceram. Bu hafta sonu vatanda %25 indirim bekliyorum. Ama 32"Lw4500 ellerinde yok. 42"LW4500 var. Kredi kartı limitim düşük 1500tl daha yeni aldım indirimle 42" in fiyatı 1711 civarı olucak. Bugün işten erken çıkıcam vatana notebookumla gidip 42"monitöre bağlamayı düşünüyorum. 42" ilerki yaşantımda pc dışındaki aktivitelerimdede işime yarayabilir. Bugün bir değerlendirme yapıcam. 600liraya 23" monitörmü 2000tl ye Tv mi. Aralarında 1400tl ye gtx 580 gelir:D Bugün kararı vericem inşallah. Şuan gönlüm 42" ten yana. Oluşturacağım yeni kasanın(2500+ düşünüyorum) tarihinde 3aylık bir ertelemeye sebeb verir. Buda benim vazgecme dürtümüde tetikleyebilir:) 42" bir çeyizdirde gerçi. Hatunu kandırabilirim:) böle karışık duygular içindeyim. Ne alırsam alıyım rahatlıyacağım kesin. Teşekkürler.

• En güzeli kendin denemen tabii ki. Bilgisayar bağlantısında görüntü modunu "oyun", input u "oyun" ya da "PC" yapmayı unutma
  • @techraven tamamdır.

Yalnız iş notebookunu götürücem. Oyun yok hiç:) Bunun için bir öneriniz varmı?

- Play Splinter Cell Pandora Tomorrow Single Player Demo indirdim (boyutu düşüktü) Ama iyi terhic deil sanırım yavaş ilerleyen bir oyun. Trende başlıyor görülebilir. Oyun oldukça karanlık o yüzden renk kalitesini daha rahat ölçerim. Bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MysticaI -- 24 Şubat 2012; 10:24:58 >
  • İnternetten indiriver bir demo oyun felan hemen. Ya da ordan bir PS3 felan ayarlasınlar onunla denersin.
  • Hah, çok doğru büyük ekranda oyun için söyledikleriniz ama işte durumlarımız aşağı yukarı aynı denebilir. Full time iş yerinde, PC başında (iş yeri sağolsun sayelerinde bende de sürekli benimle olan bir notebook mevcut) zaman geçirilince evde internette veya PC'de yapılacak şey film, dizi izlemek ve haftasonları oyun oynamak oluyor. O zamanlarda da 23" monitör gerçekten insana tatminsizlik veriyor. Mesela bir yandan hala doyumsuz gibi gidip gelip IPS monitörleri inceliyorum, bakıyorum, kurcalıyorum, alayım TV'yi de salonda kullanırım diyorum ama sonra hemen vazgeçiyorum. Kanepeye yatıp, gözlükleri takıp film izlerken uyumak gibisi yok

42" çeyizlik olma durumundan çok makul olabilir sizin için. Oyun konusunda boyut için haklısınız dediğim gibi ama HD filmlerde de görüntü kalitesi ve etkileyiciliği muazzam oluyor. Bu panel sonuçta, evlenirken yenisini almak zorunda değilsiniz de şimdi bilgisayar toplamayı ertelemek deyince benim de içim "aslında 32 de olur yahu" diyor 3 ay uzun zaman ama belki o zamana da şu HD7XXX serisi ekran kartları ve bulldozer FX'ler (Evet, AMD takipçisiyim) fiyatlarında oynamalar filan olur. (Olmadı değil mi bu ikna çabası? Şahsen ben kendime ikna olamadım )

İş yerinde net hızlıysa hemen bir COD: Black OPS filan temin edebilirsin bence

• @dusty 42" den 32" ye iniş değilde. Asus IPS monitörüne 23" geçiş bana 1400tl gibi bir olanak sağlıyor. Durumum aynen sizin gibi iş yerimde Pc üzerine hatta HP de çalışıyorum:) Yeni bir üst düzey pc ye kesinlikle ihtiyacım yok evdeki eski canavarım beni götürüyor ama! :D şöleki bi ego tatmini su soğutmalı overclock sistemi kurmak istiyo insan sonra "evga 2x580" veya türevlerini koyup uzaktan izleyesi geliyor.
    Tabi ben bunları yaparken kız arkadaşımda(İlişkimiz ciddi, belimi bağlaması uzun sürmez 8 yıl oldu) nasıl bir tebessüm oluşucak bilemiyorum. 42" mevzusu biraz daha ikan edilebilir bişi:) hani en kötü oyun odasına koyarım. 32" den 42" geçtim çünkü ilerisi için daha makul olucak gibi. Tabi bu durumda ego tatmini kasaya el sallayabilirim. Şimdi işten izin aldım; vatana gidiyorum Black Ops'a baktımda demosu 1gb. İşyerinde İT engelliyor uzun downloadları gerçi beni engellemezde(yemez:D) sorun teşkil etmemesi açısında 250-500mb üstünü indirmiyorum. Şimdi çıkıyorum akşam fikrim oturmuş olur. Çok teşekkürler şimdilik:) caydırdınız beni ilerde ne derim bilmiyorum... İşin şakası tabiki görüşmek üzere.

• Sakın alma ama bugün, sadece bak. Eğer içine sinerse yarın iyi kampanyalar olacak Vatan, Teknosa, Metro'da filan. Hadi bakalım, bekliyorum yorumlarını
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.