Şimdi Ara

Pc kapanma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar samsung r522 model laptopum var.Alalı 3 ay oldu.Bugüne kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım.Herhangi bir darbeye vb şeye maruz kalmadı.ancak bugün durduk yere bir cızırtı sesi geldi ekran dondu arkasına mavi ekranda yazılar çıktı ve 5 saniye içinde reset attı kendine pc.Mavi ekranda tehlike olduğunu ve kapanacağını yazıyordu.Tekrar açılırken güvenli mod penceresi de çıktı.Neyse pc yi açtıktan 10 dk sonra yine aynı şey oldu ama bu sefer sessiz oldu.Forumları biraz karıştırdım ısıdan olabilir dediler ama Polonya'dayım ben şu an hava sıcaklığı 14 derece.Yine de sıcaklık değerlerini yazayım ben ;
    CPU 45 derece
    CPU#1 / Çekirdek#1 40 derece
    CPU# / Çekirdek#2 40 derece
    Samsung HM320II 33 derece

Değerler normal bence zaten hava da soğuk pc de ısınma olması mümkün değil.Öyle aşırı kasan bir oyun da oynamıyorum.Bugün tek yaptığım şey rapid premium üyeliğimle film falan indirdim o zaman kastım biraz pc yi ama böyle kalıcı bir soruna neden olacağını sanmıyorum.Son olarak ta pc her resetten sonra çerezler silinmiş olarak açılıyor.Yani örneğin facebooktayım pc kapanıyor reset çekiyor açılıyor tekrar face'e girdiğimde kullanıcı adı şifre istiyo normalde her zaman hatırla yaptığımdan kapatıp açtığımda bile direk açılıyor benim sayfam.Bunların dışında söyleyebilceğim bir sorun da şu pc kapanmadan önce web sayfası hatası veriyor.Yani nette dolanıyorum birden explorer çalışmayı durdurdu yeniden başlatılması gerek diyor.Bundan 1-2 dk sonra da mavi ekran geliyo ve kapanıyo pc.Yardımlarınızı bekliyorum.Hiçbir şey olmadı pc ye neden böyle bir sorunla karşılaştım anlamadım.Bu arada sistemimi de yazayım;

Intel Core 2 Duo, 2100 MHz (8 x 263)
    3 gb ram (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    ATI Mobility Radeon HD 4330 1 gb ekran kartı
    320 gb harddisk

• hard diskini tarattır.bad sector var mı kontrol et.sistemsel sorun olmadığı kesin.Darbeye bağlı da değil diyosun.En güzeli teknik servis hazır garantisi varken.İstedğin kadar pc oyna kastır en fazla ısınır kapanır biraz soğuyunca geri açılır bu olur öyle mavi ekranlar falan daha ciddi bi arızanın göstergesi.
  • Ses gelmiş olması garip, aklıma bu sesi yapabilecek birtek hdd geliyor.
  • ayrica ramlerinizi test etmenizi tavsiye ederim. Birde ekran kartinizin sicakligi ne durumda?
  • Yardım ve önerileriniz için çok sağolun arkadaşlar ama en son pc yi kapattım ve yaklaşık 12-13 saat açmadım ardından açtım hiçbir sorun olmadı eskisi gibi gayet normal çalışıyor pc.Yani şimdilik düzeldi sabahtan beri açık kullanıyorum.Yardımlarınız için yine de çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.