Şimdi Ara

Pc Kapanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.. bilgisayar işlem yaparken aniden kapanıyor. hatta bazen yeni açıldığında sağ tuş tıklıyorum hemen kapanıyor hiç bişey yapmadan . sizce sorun nerde olabilir. fanlar çalışıyor . acaba işlemciye pasta sürsem düzelir mi ?

• denemekte fayda var bir seyler ısınıyor ama ne
  • arka planda fazla cpu harcayan programları kapatın. eğer ağır bir virüs proğramın varsa kaldır ve kav veya tavsiye edilen bir virüs proğramı kur.

son olarak bilgisayarının içini temizle ve parçalara temas eden kablolar varsa düzelt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winneras -- 22 Ekim 2012; 17:16:50 >
  • Termal macun 4-5 derece fark eder . Ama fan da sorun olabilir . Devrine bi bakın fanın, ve ısı değerlerine .
  • Arkadaşım oncelikle kasanın içini iyi bir şekilde temizle sonra tekrar kapanırsa kasayı acıp en cok ısınan pacayı bulmaya calıs en son işlemciyi koyarsın işlemciyle fanın arasına ufacık bile toz girse pc kapanır basıma geldi.
  • format atıp denediniz mi öncelikle yazılım ile ilgili bir durum olabilir eğer aynısı devam ediyorsa donanımsal oldugunu düşünmelisiniz
  • sorun psuda olabilir buna benzer sorun bende yaşıyuordum kapanıyordu kendiliğinden reset atıyortdu sorun psudan çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winneras

arka planda fazla cpu harcayan programları kapatın. eğer ağır bir virüs proğramın varsa kaldır ve kav veya tavsiye edilen bir virüs proğramı kur.

son olarak bilgisayarının içini temizle ve parçalara temas eden kablolar varsa düzelt.

arka planda çalışan bir program yok yeni formatladım. virüs programı da avastın free antivirüs programı. içindeki kablolarda derli toplu ve temiz
  • yakuza_eren kardeşimin dediği gibi psudan olabilir ısınma problemi olabilir. İşlemci fanının çalışıp çalışmadığını kontrol eder misin. Ram dual olarak kullanıyorsan ram hatasıda olabilir 2 slot ramin doluysa tekini sökerek deneme yap ramlerin nerde nasıl hata verecegi hiç belli olmuyor. Psu olarak psu artık görevini yerine getiremıyorsa dvd surucunu sok ekran kartın ek güç gerektiren bir ekran kartıysa anakarttını onboard(tümleşik ekrankartı) nı kullan psu ya yuk binmeyince duzgun çalışacak mı en azından psu dan oldugunu anlarız.
  • arkadaşlar sorun ekran kartından kaynaklanıyormuş. değiştirdim düzeldi yardımnlarınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.