Şimdi Ara

PC - Konsol Gpu Karşılaştırması (R520 - R580 - XENOS Eklendi) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
9
Favori
7.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 Konsoluda hala kullanıyorum en güzel rahatlıgı oyunlarda grafik ayarı ile uğraşmıyorsunuz bu çok güzel oluyor :) herkeste aynı grafik oldugunu biliyorsun kafayı takmıyorsun. Yeni konsollar çıktıgında Özel olarak çıkan oyunları merak ediyorum bakalım onlarda hangi seviyeye gelecekler.

@serkanerşen

bende Fps oyunlarda xboxta zorlanıyordum ama 1 ay sonra farklı bir seviyede oluyorsun. Ve bazı oyunlarda xbox gamepad ile daha iyi oluyor AC serisi mesela..
  • Gamepadle FPS oynanmaz gerçekten. Oynadığın zannedilir anca. Yani alışılıyor elbette, vaktinde deli gibi KZ3 MP oynamış, yüksek skorlara imza atmış biriyim ki aim assist bile yoktur bu oyunda. Ama zorunluluktandı; mouse olanağı olsa suratına bakmazdım.

Bazı TPS'ler ve ai'ı - oynanışı gamepad'e optimize edilmiş oyunlarda gamepad güzel oluyor. Örneğin Dead Space, shooter olmasına rağmen kesinlikle gamepadle oynanmalı. Mouse'la oynayınca çok kolay oluyor, rambo gibi geminin altından girip üstünden çıkıyorsunuz. Gerilim de kalmıyor, mouse'la hemen arkanıza dönebiliyorsunuz falan zevk 0.

AC de evet gamepadle oynanmalı ama bunun sebebi mouse'ta kontrolün problemli olması, karakterin geç dönmesi vs. Düzgün optimize etseler, mouse'la güzel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 15 Aralık 2012; 18:55:11 >
  • Ben pc'de fps'leri de xbox360 gamepadi ile oynuyorum.
  • Son dönemde TPS'lerin genel olarak konsola odaklanması beni iyice endişelendirir oldu. Stratejiler de böyle olur mu diye. FPS'yi zaten oraya kaydırmak için devamlı uğraşıyorlar ama hâlâ yapamadılar. Esasında multi oynarken eşit donanım fikri güzel gelebilir. Özellikle strateji oyunlarında akıcılık vs... daha iyi olabilir ama işte gamepad ile kontrol pek bana göre değil.
  • yazı çok güzel olmuş... eline sağlık @MAU.
  • Oyunları PC'lere geliştirseler de, şu grafikler standart olsa

GTA5'e yazık olacak. 640p no aa plaka ağaçlarla 15-20 fps oynayacaklar

• @X-FI

Teşekkür ederim.

@fleshstorm666

Ah be hocam... Yine yara deşiyorsun.
  • Yeni nesil konsollar gelince piyasadaki mevcut ekran kartlarıyla kıyaslama yazısı da isteriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Yeni nesil konsollar gelince piyasadaki mevcut ekran kartlarıyla kıyaslama yazısı da isteriz

Bilgilerini versinler, elimizden geldiğince...

Buarada DX10 gpu'ların mimarileri ile karşılaştırmayı yazmak istemedim. Çünkü çok uzayacak hem de çok karmaşık bir hal alacaktı yazı. Bu hali ile bile karmaşıklaştı gibi geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

GTA5'e yazık olacak. 640p no aa plaka ağaçlarla 15-20 fps oynayacaklar

Belki bu sefer daha optimize bir şekilde gelebilir.Yani 20 değilde, 30 fps olabilir.Gerçi ben gta'yı pc'de de beğenmemiştim.Hem grafik olraka çok fark yoktu hem de baya baya kastırıyordu 6950'yi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Belki bu sefer daha optimize bir şekilde gelebilir.Yani 20 değilde, 30 fps olabilir.Gerçi ben gta'yı pc'de de beğenmemiştim.Hem grafik olraka çok fark yoktu hem de baya baya kastırıyordu 6950'yi.

O kasılan HD6950 değil (gereksiz gölge detayını hesaba katmıyorum) kullandığınız işlemcidir. Aslında işlemci de değil, oyun saçma şekilde sistemi kasıyor, ancak ne gpu ne cpu'yu tam anlamıyla kullanmazken fps düşüyordu. Tamamen sorunlu bir oyundu. Sebebi ise oyunun, tamamen konsollar için geliştirilmiş olan RAGE üzerinde yine tamamen konsollar için yapılmış olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

O kasılan HD6950 değil (gereksiz gölge detayını hesaba katmıyorum) kullandığınız işlemcidir. Aslında işlemci de değil, oyun saçma şekilde sistemi kasıyor, ancak ne gpu ne cpu'yu tam anlamıyla kullanmazken fps düşüyordu. Tamamen sorunlu bir oyundu. Sebebi ise oyunun, tamamen konsollar için geliştirilmiş olan RAGE üzerinde yine tamamen konsollar için yapılmış olması.

clock cycle larını boşuna harcıyordu büyük ihtimal.. konsol daki cycle işleyişi farklı.

• Eline saglık. Vaktim olursa kesin okuyacagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

1090T yetersiz mi yani bu oyun için.(ps3'den kat ve kat güçlüdür bu işlemci)Dediğiniz gibi tamami ile oyunun port olmasıda olabilir.Ama ben ne heveslen indirmiştim gta'yı, önceden ps3'de oynamış biri olarak.Dedim ki ne güzel full detay daha iyi grafiklerlen, 60 fps oynuyacaktım.Ama hevesimiz kursağımızda kaldı.İlk defa pc'de bir oyunu, sırf bu yüzden sildiğimi hatırlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 16 Aralık 2012; 19:03:39 >

• Hocam ilerde işlemci karşılaştırması da yapabilir misiniz acaba bilginiz varsa ? (Pc-Konsol)
  • @fleshstorm666

Vermiş olduğun video gerçek değil GTA 5 ile alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 16 Aralık 2012; 20:00:39 >
  • Fake tabi ki de, grafikler önemli olan.

@GT_55

GTA4'te 60 fps yakalamak için Intel + overclock gerekiyor zannediyorum. 3-4 çekirdek kullanabilmesine rağmen, CPU özürlü bir oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Aralık 2012; 20:52:37 >
  • Şaka maka iyi bir PC'de oyun oynamaya alışınca konsolu açası gelmiyor insanın.

Hayır konsolsuz da olmuyor yahu. Namussuz herifler işi biliyor. Bknz: The Last of Us, Beyond: Two Souls, GTA V

En iyi PC'ye de sahip olsan o konsol kenarda duracak abi bu devirde. GPU karşılaştırmalarını falan iyice anlamsızlaştırdı adamlar. Yapacak birşey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben PC'yi TV'de kullanıyorum artık, koltuklu köşe yaptım bir de, tadından yenmiyor. Dark Souls gibilerini de gamepadle oynuyorum(xbox padi veya motioninjoy'le ds3), titreşim dahil her şey no problem

PS3 kenarda bembeyaz oldu tozdan, senede bir exc gelince açıyoruz işte. Artık onu da yapmıcam gibi, filmvari exc'lerinden baygınlık geldi.
    Xboks desen, satalı ne kadar oldu hatırlamıyorum bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Aralık 2012; 23:40:18 >
  • yeni konsolları merak ediyorum doğrusu
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.