Şimdi Ara

PC kurulum cd sini okumuyor yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar format atacaktım pc ye kurulum cd sini okumadı. Bios ayarlarından sandım önce ama degilmis cunku Pc acıkken de okumuyor cd yi Baska cd ler denedim, orjinal bir film cd sini okumadı ama diger donanımların cd sini okudu kamera yazıcı vs. Ama bir turlu kurulum cd sini okumuyor Sürücüden okuyormus gibi ses geliyor ama bi sure sonra duruyor okumuyor ayrıca bazen pc yi kitliyor. Lütfen yardımcı olun arkadaslar En azından bana birkac cozum yolu soyleyin
    Not : Cd bozuk degil denendi
    Sistem :
    Microsoft Windows Xp home, Vers. 2002 SP2
    PC:İntel core 2 duo CPU
    E4500 @ 2.20Ghz 1.00 gb ram
    Sürücü :
    ATAPI DVD A DH20QA4P

Edit : Arkadaslar ses cd sini taktım onu da okumadı ya cıldıracam resmen cd seciyor lanet makina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaredeviL* -- 27 Haziran 2009; 23:52:12 >

• Hayır. Nero mu yuklemem gerek ?
  • Kardes {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} adlı dosyayı buldum fakat Upperfilters ve Lowerfilters dosyaları yok. Resimdeki gibi :http://img291.imageshack.us/img291/909/1123a.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaredeviL* -- 27 Haziran 2009; 20:47:50 >
  • upp.
    Yardım edebilecek varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DaredeviL*

Arkadaslar format atacaktım pc ye kurulum cd sini okumadı. Bios ayarlarından sandım önce ama degilmis cunku Pc acıkken de okumuyor cd yi Baska cd ler denedim, orjinal bir film cd sini okumadı ama diger donanımların cd sini okudu kamera yazıcı ekran vs. Ama bir turlu kurulum cd sini okumuyor Sürücüden okuyormus gibi ses geliyor ama bi sure sonra duruyor okumuyor ayrıca bazen pc yi kitliyor. Lütfen yardımcı olun arkadaslar En azından bana birkac cozum yolu soyleyin
    Not : Cd bozuk degil denendi
    Sistem :
    Microsoft Windows Xp home, Vers. 2002 SP2
    PC:İntel core 2 duo CPU
    E4500 @ 2.20Ghz 1.00 gb ram
    Sürücü :
    ATAPI DVD A DH20QA4P

galiba sendeki cd de çizik var :Size ne bir program ne başka bir şey sadece iki yöntem..

Diş macunu ve buzlukla kurtarma

Çizik CD’leri veya DVD’leri kurtarmak için değişik yöntemler mevcut. Garip gelse de diş macunuyla amatör

bir şekilde veya cila makinesiyle profesyonel bir şekilde çizik CD’leri tekrar okunabilir hale getirmek mümkün.

Dişmacunu ve yumuşak bir bezle çiziklerin üzerini (CD/DVD’nin ortasından başlayarak dışa doğru) cilalayın ve

daha sonra CD’yi ılık suyla yıkayıp durulayın. Bu yöntem çoğu durumda işe yarayacaktır. Burada bilmeniz gereken

bir nokta da, CD’nin başında takılmalar yaşanıyorsa, problemli yerin daha ziyade CD’nin ortasında

olduğudur; uzunçalar plaklarda olduğu gibi dışta değildir.

Dondurma yöntemi

Değerli gümüş diskleri kurtarmak için forumlarda başka bir yöntemden daha söz ediliyor. Çizik CD’lerinizi bir buz

torbasına koyun ve iki saatliğine buzlukta dondurun. Bazı kullanıcılar aynı yöntemi sabit

disklerinde de veri kurtarmak için kullanıyorlar. Yöntem her zaman işe yaramıyor, ancak disklere herhangi

bir zarar da vermiyor.

(alıntıdır!)

• Arkadasım cd nin problemli olmadıgını yazımda da belirtmiştim. Aynı cd den 2 tane var zaten. İkiside yepyeni ve calısır durumda. İgin için tsk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaredeviL* -- 27 Haziran 2009; 21:55:33 >
  • Güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım senin sorun DVD de. PC yi açıp DVD yi çıkar ve aç ve DVD nin laserini bır pamukla temızle ama çok zorlama yoksa bozulabailir. Tekrar yerine tak ve dene. DVD'nin laserinde tozlanma olduğu için bazı CD'yi okur bazısınıda okumaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.