indirdiğim/yüklediğim programlardan dolayı bilgisayarım ilk açıldığında yüksek ram le çalışıyor ve ben de kullanıcı adım altındaki dosyaların (systemdekiler değil) işlemlerini sonlandırrak ram kazanıyordum. geçen gün gen aynı işlemi yaparken ctfmon.exe yi de kapattım (sanırım bütün bilgisayarlarda var bu dosya) ve bilgisayar kapandı. tekrar açtım tekrar kapandı. bi kaç denemeden sonra bilgisayar henüz windows başlarken mavi ekran verdi ve windowsun donanıma zarar vermesini önlemek amacıyla kapandığını yazdı. bunun üzerine format atıp yeni windows kurdum (bu işlemleri yaparken de bilgisayar yarı yolda kapandı) ilka açıldıktan bir süre sonra tekrar kapandı. ve gene birkaç aç kapadan sonra artık hiç açılmıyor. bilgisayarı nasıl başlatacağımı sorup (güvenli kip, varsayılan v.s.) aynı mavi ekranı veriyor. sizce sorun nedir ve ne yapmalıyım?
Ctfmon.exe normalde office xp ile ilgili bir sistem dosyasıdır. Etkin pencereleri izler ve konuşma tanıma, el yazısı tanıma, klavye, çeviri ve diğer alternatif kullanıcı girişi teknolojileri için metin girişi hizmeti sağlar. Bu yüzden Ctfmon.exe dosyasının kaldırılması Office XP programlarınızda soruna neden olan davranışlara yol açabilir; bu nedenle kaldırılması önerilmez. Ancak kaldırmış dahi olsanız sisteme bu kadar zarar vereceğini sanmıyorum. Ama görünen o ki dosya sisteminiz bozulmuş. Sisteme yeniden ancak çabuk olmayacak şekilde yeniden biçimlendirin ve xp yi öyle kurun...
sorunun üzerine 2 kere biçimlendirme işlemi gerçekleştirdim çünkü ilkinden sonra xp yi kurarken bitime 3 dakika kala bilgisayar gene kapandı. ben sorunun donanımdan olmasından korkuyorum. servise götürmeyi düşünüyorum. garantimin de bittiğini göz önüne alırsak acaba bana kaça patlayacaktır?
Bilgisayarı açtığında fanları bir kontrol et. Çalışmayan veya çalışırken duran var mı? Özellikle de işlemci fanı. Hatta öncelikli olarak tüm fanları söküp, güzelce tozunu almanı ve yağlamanı bile öneririm. Senin sorunun bana aşırı ısınmadan kaynaklanıyor gibi geliyor. Yağlamadan sonra tekrar bir xp kur bakalım ne olacak...
temizlemek için işlemci fanını sökerken işlemci de fanla beraber çıktı. birbirlerine yapışık durumdalar ayrılmıyorlar. bu nedenle işlemciyi takamıyorum. işlemci fandan nasıl ayrılır?