Bilgisayarımda xp yüklü ben windows7 ye geçmek istiyorum ancak dvd yi takıp yüklemeye çalıştığımda "windows loading file" yazısından sonra win7 nin arka plan resmi geliyor ve takılıyor yarım saat bir saat sonra dil seçeneklerinin olduğu bölüm geliyor ileri diyorum sonra da "YÜKLE" seçeneğine tıklıyorum ancak yüklenecek sürücü bulunamadı diyor. Aynı işlemi laptopta yapıyorum bir problem yok. Uyumsuzluk mu diye düşündüm ama benim kullandığım parçaları kullananlar win7 kullanabiliyorlar yani uyumsuzluk yok gibi.
Linux Live CD ile format at... Win7 ile malesef böyle devam eder ve yükliyemezsin.
Mavi Ekran geliyormu? stop 00...216 ?
Benzer durum PC'de başıma geldi.
Windows XP'yi Windows 7'ye çevirirken siste, format ve kurulum için kullanılan CD'yi görmüyordu.Üstelik BIOS'tan da first boot olarak CD/DVD ROM ayarlıydı.Sizinki laptop için olsa da ben PC için sıkıntı yaşayanlara sorunu nasıl çözdüğümü açıklayayım:
BIOS ayarınızda sorun yoksa bir de BOOT menüsü var.Bilgisayar açılırken F12 ile açılıyor.
Orası da aynı boot gibi ama basit.Öncelikli olarak HDD, CD/DVD ROM, USB vs. özellikler tanımlanmış.Eğer BIOS ile ilgili sorununuz yoksa olay burada.
Benim bilgisayarımda bu BIOS içinde CD/DVD ROM seçili olsa da BOOT menüsünde HDD seçili idi.Onu da CD/DVD ROM yaptım ve sorun çözüldü.
EK BİLGİ: Bu işlemi yaparken klavye kullanılıyor.Benim klavyem ne yazık ki çalışmadı.Sizinki de çalışmazsa USB olarak bağlı olan klavyenizi aparat yardımıyla seri porttan bağlayın veya seri bağlanan bir klavye kullanın.Eski klavyem seri bağlanıyordu.Onu bağlayınca menünün içinde gezebilmeye başladım.
"BIOS NORMALSE BOOT MENU ile bu sorun çözülebiliyor.Bilgisayar açılırken F12'ye basın ve oradan CD/DVD ROM'u işaretleyin."
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme