son çıkan oyunlara baktığımızda sistem gereksinimi olarak aşırı istekler var kısaca sıralamak gerekirse dar boğaz sorunu diye bir halt çıktı çok çan sıkıcı öyleki ekran kartına ne kadar yüklenirsek o kadar fps yükseliyor ayarları düşürünce kasmalar başlıyor falan o ayar senin bu ayar benim uğraş dur. directx 11 den sonra şimdi de directx 12 gereksnimi yaw getirisi ne oldu ki hele bir de hiç gereksiz oyunlarda bu istekler şimdi bana kmse grafik cart curt demesin bir far cry bir gta 5 in grafikleri zaten yeterince iyiler öetesi de olucak tabi ama geriye uyumlu ol nedir bu şart şurt gta 5 te mesels itsr dx10 yap ister dx11 yap oluyor pek hala böyle olabilir. vay efendim işlemci 15 çekirdek olsun yav sizin 15 çekirdek istediğiniz oyunlar hali hazırda tek çekirdek ile türlü türlü yöntemlerle oynanıyor derdiniz ne.
pc nin en büyük artısı bana göre korsan oyundur yoksa her yeni çıkan oyunda pc de bileşen yenilemek kaçınılmaz olacak
son bombalar da hdd yönünde olucak merak etmeyin o kadar kaplama artık gb lara yetmeyecek 3 - 4 oyun 1 tb bulur yakında
konsol da bir kere alıyorsun üyelik falan derken oyunları uyguna getirebiliyorsun ex oyun olabiliyor tv ye bir pc takın bakalım oynayın nasıl efsane bir pc sahibi olduğunuzu anlayın her kafadan ses var ama adamlar benim pc de oynamaya zorlandığım gta 4 ve gta 5 gibi oyunları xbox 360 - ps3 te çatır çatır oynuyor hemde sistem özelliklerine bir bakın sonra oturup gülmeye başlayın ram işlemci neymiş bir bakın.
bir konsol ortalama 7 - 10 sene arası güncel şekilde kullanmak mümkün oyunu alıp keyfini sürmek isteyen için artık konsol daha kullanşlı yakında ps5 çıkacak ortalama 5 bin i bulur fiyatı onu alıp 7 - 10 sene kullanmak mı yoksa 5 bine bir pc toplamak mı ha korsan oynuyorsanız bu durum değişir ama ps5 - stadia - x box yeni nesil çıkınca artık konsollar daha da öne geçicek bence kimse pc böyle şöyle demesin bende yıllardır pc kullanıyorum artık tadı kaçtı işin şuan çocuklar oynasın diye xbox360 aldım açtığım oyunlarda pc den eksik kalır yanı yok oyunda grafik mi arıyoruz yoksa akıcılık mı oyunu ilk açtığında grafiğe gözümüze hoş geliyor vah falan sonra oyuna dalıyoruz zaten önemli lan hikayesi değil mi.
yok klavye yok mause bunlar konsollara artık bi şekilde oluyor zaten illa klavye mause istiyorsan şimdi kimse bana tv 4500 tl demesin 80 ekran tv gayette 700 - 800 e bile bulunabiliyor oyuncu monitör bile 1000 tl olmuş daha yazacak çok şey varda artık siz ne dersiniz bilmem amam pc korsan harici çöküşe geçti pc de oyun oynamak sadece işlemci ram ekran kartı üreticilerini doyurmaktan ibaret nokta.
bence biraz kendinle çelişmiş gibisin madem grafik mrafik aramıyorsun low'a ayarlara alıp gayette akıcı bi şekilde oynayabilirsin o zaman. zamanında min sistem gereksinimlerinı karşılamayan bir çok oyunu oynamıştım bu şekilde akıcı olarak. 50 liraya da monitör var alırsın onunla oynarsın illa 144 hz olucak diye bişey de yok. he pc fanboyu değilim ex oyunlara bayılıyorum ps de ama tercih meselesi kontroller ile oynamak yerine benim için oyun masaüstü pcde oynanır gibi geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ramcho_35
bence biraz kendinle çelişmiş gibisin madem grafik mrafik aramıyorsun low'a ayarlara alıp gayette akıcı bi şekilde oynayabilirsin o zaman. zamanında min sistem gereksinimlerinı karşılamayan bir çok oyunu oynamıştım bu şekilde akıcı olarak. 50 liraya da monitör var alırsın onunla oynarsın illa 144 hz olucak diye bişey de yok. he pc fanboyu değilim ex oyunlara bayılıyorum ps de ama tercih meselesi kontroller ile oynamak yerine benim için oyun masaüstü pcde oynanır gibi geliyor.
minimum ayarda oynamaya razıyım o konuda sıkıntı yok zaten ama malesef adamlar onunda önüne geçiyor dx12 diyor işlemci diyor yarın öbür gün ram der hdd der daha bunlar iyi günlerimiz.
Gamepad ve 30 fps konsolu her zaman ikinci plana itecektir. Zaten durum böyle olduğundan exclusiveler ile oyuncuları konsola çekmeye çalıştılar.
quote:
Orijinalden alıntı: kortor
Gamepad ve 30 fps konsolu her zaman ikinci plana itecektir. Zaten durum böyle olduğundan exclusiveler ile oyuncuları konsola çekmeye çalıştılar.
gamepad olayı aşılabiliyor pc de e artık çoğu kişi gamepad kullanır oldu artısı eksisi var tabi ama konsollara artık klavye mause takılıyor 30fps olayına gelirsek yeni konsollarda bu zaten aşılacak kanatindeyim bekleyip görücez yeni konsollar çok sıkı geliyor.