Şimdi Ara

PC Monitörde Yatay Çizgi Oluştu (Samsung LCD 22' Monitör)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2,5 Aylık masaüstü bilgisayarımın Samsung 22" LCD monitöründe yatay bir çizgi oluştu. Bilgisayar çalışırken ortaya çıkan bu çizgi, bilgisayarı kapatıp açarken dahi var. Çizgi oluştuğunda herhangi bir elektirik kesintisi ya da voltaj düşmesi falan olmamıştı.

Bilgisayarın konfigürasyonu şöyle:
    intel core2 quad, e8400 işlemci
    2,66 ghz, 1333 mhz, 4 mb cpu
    7200 rpm 500 gb hdd
    1024 mb, nvidia, 9400 gt ekran kartı
    4096 mb, ddr2, 800 mhz ram

Monitör ise;
    22 inç, geniş ekran, analog ve dvi bağlantılı, 1680x1050 çözünürlüklü, 2233bw samsung marka lcd

Yeni bir ekranın, yeni bir bilgisayarda, böyle bir sorun çıkarmasını anlayamadım doğrusu. Hem de doğru dürüst çalışırken, hiçbir fiziki müdahale ya da elektrik problemi yokken bu sorunun ortaya çıkması bana ilginç geldi.

Ekranın fotoğrafını çektim, bilgi vermesi açısından; görüntüsü şöyle:

Ekranı "print screen" yapınca o çizgi görünmüyor.
    O da şu:

Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir acaba? Garanti süresi devam ettiğinden aldığım yere götürebilirim elbet (Vatan Bilgisayar), ama bu da zaman ve nakit demek. Benim yapılabileceğim bir şey var mıdır acaba? Kablolarına baktım; herhangi bir kırılma falan da söz konusu değil.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dyy2002 -- 27 Eylül 2009; 16:02:59 >

• Ekran çözünürlüğünü değiştirip dene. Heralde Analog ve DVI denemişsindir.

LCD monitörlerde sık rastlanan bir durum. ama normalde 1-2 ölü piksel olur. Senin ekran daha kötü.

Hiç uğraşma garanti kapsamında değiştir mönitörünü.
  • Arkadaşim hiç ugraşma direk servisi ara gelip götürsünler Lcd yi degişim verip yenisini getirler panelde Piksel arizası var. Kendi çabalarinla düzeltebilecegin bi hata degildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.