Şimdi Ara

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
13
Favori
277.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: supremum

quote:

Orjinalden alıntı: pıquant

bide şu kasanın arkasındaki fanın güç kablosu anakartta tam olarak nereye takılıyo?

3 pinli girişi olan fandan bahsediyorsan anakart üzerindeki 3pin girişi olan herhangi bir girişe takabilirsin. Bu girişler anakart üzerinde power fan, chasis fan adı altında geçebilir. Bunlardan hangisine takıldığı önemli değildir. Ama eğer ki 3 pin değilse 4 pin molex girişli ise o zaman yine power supplyden çıkan güç çıkışlarından herhangi birine takabilirsin.

çok sağol...

• keşke herkes böyle yararlı bilgiler versede bizzde birşeylere öğrene bilsek emeğin için teşekkürler.
  • Arkadaşlar bir bilgisayar alıcaz ben şu özellikleri yazıyorum ama sizden de tavsiyeleri bekliyorum. Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. Bilgisayar oyun için olucak. internet e fazla girilmicek yani anlatın artık sistem şu:

INTEL-PENTIUM D 930 3000
    ASUS-P5PL2
    KINGSTON-1 GB 533 DDR2
    SAPPHIRE-X800GTO2
    SAMSUNG-120 GB SATA2 NCQ
    LG-T730SH
    ASUS-DRW-1608P BLACK
    CODEGEN-6083 KULPLU
    MICROSOFT-WIRELESS OPTICAL DESKTOP COMFORT EDITION
    CREATIVE-SBS240

Fiyat : 1128 USD (KDV Dahil) Biz falza bulduk kısılacak yer arıoruz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MissYou -- 20 Haziran 2006; 21:26:00 >
  • Bi de böle bi seçenek var:

AMD-ATHLON 64 3500+ 939
    DFI-NF4 ULTRA INFINITY
    TWINMOS-512 MB 400 X 2
    SAPPHIRE-X800GTO2
    SAMSUNG-120 GB SATA2 NCQ
    LG-T730SH
    ASUS-DRW-1608P BLACK
    CODEGEN-6083 KULPLU
    CREATIVE-SBS240

1051 USD (KDV Dahil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MissYou -- 20 Haziran 2006; 21:51:16 >
  • Yaw başka topic açsak cevap gelirdi hemen ama o zamanda üst konudan devam edin diye topiğimiz kitleniyor. Al işte burda kimse cevap vermio!
  • ben bir tane 160 gb lık hardisk almak istiyorum bana yardımcı olur musunuz lütfen hem fiyatları hemde markası hakkında
  • hmm guzel
  • @melis111111;

SAMSUNG - 160 GB SATA2 NCQ
    160 GB SATA2 NCQ NATIVE KOMUT SIRALAMA TEKNOLOJİSİ

80GB FORMATTED CAPACITY PER DISK
    NATIVE SERIAL ATA II (3.0 GBPS) WITH NATIVE COMMAND QUEUING (NCQ)
    FLUID DYNAMIC BEARING SPINDLE MOTOR TECHNOLOGY
    HIGH SPEED DUAL DIGITAL SIGNAL PROCESSOR (DSP) BASED ARCHITECTURE
    ATA SMART COMPLIANT
    ATA SECURITY MODE FEATURE SET
    ATA HOST PROTECTED AREA FEATURE SET
    ATA AUTOMATIC ACOUSTIC MANAGEMENT FEATURE SET
    ATA 48-BIT ADDRESS FEATURE SET
    ATA STREAMING FEATURE SET (OPTIONAL)
    STAGGERED SPIN UP SUPPORT
    ATA DEVICE CONFIGURATION OVERLAY FEATURE SET
    PERMUTED RLL/ECC ON-THE-FLY ERROR CORRECTION
    ROHS-COMPLIANT
    NOISEGUARD
    SILENTSEEK
    HOT-PLUG & HOT-SWAP CAPABLE
    3 YIL GARANTILI

http://forum.donanimhaber.com/m_3589568/tm.htm

68.0000 USD + KDV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MissYou -- 20 Haziran 2006; 22:44:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MissYou

Arkadaşlar bir bilgisayar alıcaz ben şu özellikleri yazıyorum ama sizden de tavsiyeleri bekliyorum. Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. Bilgisayar oyun için olucak. internet e fazla girilmicek yani anlatın artık sistem şu:

INTEL-PENTIUM D 930 3000
    ASUS-P5PL2
    KINGSTON-1 GB 533 DDR2
    SAPPHIRE-X800GTO2
    SAMSUNG-120 GB SATA2 NCQ
    LG-T730SH
    ASUS-DRW-1608P BLACK
    CODEGEN-6083 KULPLU
    CREATIVE-SBS240

Sistem olarak bu sistem çift çekirdek olması yönüyle diğerine göre daha ağır basıyor. Oyun için demişsiniz güzel ve yeterli bir ekran kartı seçmişsiniz. İŞlemci ve anakarta diyecek söz yok malum forumun ön gözde parçaları.
    Ram olarak 2*512 mb dual channel çalışacağından daha iyi performans verecektir. Harddisk olarak 160 gb tavsiye ederim çünkü 120 gb ile arasında 3-5 dolardan fazla fark yok. Birde kasa ile ilgili yorumum olacak. Kasayı beğenmiş olabilirsiniz ama bu kadar para verdiğiniz sistemi o kasanın içindeki power supplye emanet etmeyin derim. En azından ayrıyette Fsp marka bir psu alabilirsiniz.
    Fiyata gelince açıkçası az değil ama çok da değil. Bu kalitedeki bir sistem için gözden çıkarılması gereken bir miktar. Son olarak oyun için dediğiniz bir bilgisayara kablosuz klavye ve mouse pek gitmeyecek. Çünkü kablosuz ürünlerin oyun sırasındaki sorunlarından şikayet edenlerle karşılaşmıştım. Kablolu olsun sorunsuz olsun derim ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 19 Haziran 2006; 23:45:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: supremum
    quote:

Orjinalden alıntı: MissYou
    Arkadaşlar bir bilgisayar alıcaz ben şu özellikleri yazıyorum ama sizden de tavsiyeleri bekliyorum. Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. Bilgisayar oyun için olucak. internet e fazla girilmicek yani anlatın artık sistem şu:

INTEL-PENTIUM D 930 3000
    ASUS-P5PL2
    KINGSTON-1 GB 533 DDR2
    SAPPHIRE-X800GTO2
    SAMSUNG-120 GB SATA2 NCQ
    LG-T730SH
    ASUS-DRW-1608P BLACK
    CODEGEN-6083 KULPLU
    CREATIVE-SBS240

Sistem olarak bu sistem çift çekirdek olması yönüyle diğerine göre daha ağır basıyor. Oyun için demişsiniz güzel ve yeterli bir ekran kartı seçmişsiniz. İŞlemci ve anakarta diyecek söz yok malum forumun ön gözde parçaları.
    Ram olarak 2*512 mb dual channel çalışacağından daha iyi performans verecektir. Harddisk olarak 160 gb tavsiye ederim çünkü 120 gb ile arasında 3-5 dolardan fazla fark yok. Birde kasa ile ilgili yorumum olacak. Kasayı beğenmiş olabilirsiniz ama bu kadar para verdiğiniz sistemi o kasanın içindeki power supplye emanet etmeyin derim. En azından ayrıyette Fsp marka bir psu alabilirsiniz.
    Fiyata gelince açıkçası az değil ama çok da değil. Bu kalitedeki bir sistem için gözden çıkarılması gereken bir miktar. Son olarak oyun için dediğiniz bir bilgisayara kablosuz klavye ve mouse pek gitmeyecek. Çünkü kablosuz ürünlerin oyun sırasındaki sorunlarından şikayet edenlerle karşılaşmıştım. Kablolu olsun sorunsuz olsun derim ben...

Yorumun için çok teşekkür ederim!

Yaw anakart nasıl? yani iyi mi? sisteme göre?

Bi de kasa ne önerirsin?

Biraz değiştirdim:

INTEL-PENTIUM D 930 3000
    ASUS-P5PL2
    KINGSTON-2*512 MB DUAL 533 DDR2
    SAPPHIRE-X800GTO2
    SEAGATE-160 GB SATA2 NCQ
    LG-T730SH
    ASUS-DRW-1608P BLACK
    FOXCONN-TH-002
    MICROSOFT-SET SIYAH
    CREATIVE-SBS240

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MissYou -- 21 Haziran 2006; 11:18:50 >

• Aopen H600 B serisi benim favori serimdir. Hem estetik, hem kalite, hemde power açısından güzel bir kasa...
    Anakart olarak Asus P5LD2 yi kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye edebilirim. Gerek özellik gerekse stabilite açısından sınıfının en iyilerinden. 930 işlemciyi çok rahat 3,6 ghzde kullanabilirsin. Ben aynı anakartla D805 2.66 işlemciyi voltajsız 3,6ghz günlük voltajla ise 3.9 ghz günlük kullanabiliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 20 Haziran 2006; 19:17:44 >
  • Bilgisayar topluyorum H600b28 kasam var onun front switch, speaker, led vs. kablolarının uç kısmında pine yerleştirmede (+) anod veya (-) katod belirtilmesinde "s" şeklinde ibare var. Bu s ne anlama gelir acaba + uçmu - uçmu ?

Bir de şu termal pasta olayını sorucam AMD box işlemciyle birlikte gelen soğutucu fan üzerinde ince bir tabaka termal pasta olsduğu yazıyor. ekstra bir termal pasta ya ihtiyaç olurmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecetin271 -- 21 Haziran 2006; 16:45:37 >
  • quote:

Bilgisayar topluyorum H600b28 kasam var onun front switch, speaker, led vs. kablolarının uç kısmında pine yerleştirmede (+) anod veya (-) katod belirtilmesinde "s" şeklinde ibare var. Bu s ne anlama gelir acaba + uçmu - uçmu ?

Bu konuda bi bilgim olmadığı için yanlış fikir vermek istemem. Forumda bu kasayı kullanan çok kişi var bizzat kullananlardan daha doğru cevaplkar alabilirsin.

quote:

Bir de şu termal pasta olayını sorucam AMD box işlemciyle birlikte gelen soğutucu fan üzerinde ince bir tabaka termal pasta olsduğu yazıyor. ekstra bir termal pasta ya ihtiyaç olurmu ?

İlk kullanım için soğutucu altındaki termal pasta yeterlidir. Bir sonraki söküm işleminden sonra termal ilk kullanımda gelen termal pasta özelliğini yitireceğinden bir sonraki sökümden sonraki soğutucu montaj işlemlerinde termik macun kullanılması gerekir.

• Herkese selammm :)

Arkadaslar yeni bi pc yaptim 2 hafta civarinda oldu ama bi sorunum var sanirim power suply ama emin olmadigimdan sizlere sormak istedim.
    Su anki sistemim ASUS A8V Deluxe Motherboard ,AMD ATHLON 3800+ 2.4GHZ,2x512MB PC3200 CORSAIR XMS Memory dual chanel 2.3.3.6 olarak calisiyor ,MSI 6800GT 256MB AGPx8,1X40GB HDD 1X160GB HDD ATA,SONY DVD+RW + DVD-ROM = SONY FLOPY,2 onde 80MM ARTICH COOLING ve iki arkada,ve cpu coolind de pipe artich cooling,19" acer al1916 tft (sakin almayin bes para etmez ekran :( )power suplyda x-power diye bisi 450w ,makina oyun oynarken reset atiyo her zaman yapmiyor gerci ama yapiyo (farcry ve battlefield 2 screen resolution 1208 by 1024 max ayarlarda ) sizce neden olabilir power suply ise ne onerirsiniz?

tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bytugrul -- 25 Haziran 2006; 15:49:38 >
  • eline sağlık arkadaşım harika bi paylaşım forum yöneticileri bunu üst konu yapabilirler
  • quote:

Orjinalden alıntı: turtur29

Herkese selammm :)

Arkadaslar yeni bi pc yaptim 2 hafta civarinda oldu ama bi sorunum var sanirim power suply ama emin olmadigimdan sizlere sormak istedim.
    Su anki sistemim ASUS A8V Deluxe Motherboard ,AMD ATHLON 3800+ 2.4GHZ,2x512MB PC3200 CORSAIR XMS Memory dual chanel 2.3.3.6 olarak calisiyor ,MSI 6800GT 256MB AGPx8,1X40GB HDD 1X160GB HDD ATA,SONY DVD+RW + DVD-ROM = SONY FLOPY,2 onde 80MM ARTICH COOLING ve iki arkada,ve cpu coolind de pipe artich cooling,19" acer al1916 tft (sakin almayin bes para etmez ekran :( )power suplyda x-power diye bisi 450w ,makina oyun oynarken reset atiyo her zaman yapmiyor gerci ama yapiyo (farcry ve battlefield 2 screen resolution 1208 by 1024 max ayarlarda ) sizce neden olabilir power suply ise ne onerirsiniz?

tesekkurler

Resetlenmenin bir çok sebebi vardır. Sorun yazılımsal veya donanımsal olabilir. Yazılımsal bir sorun yoksa donanım bileşenlerine göz gezdirmekte fayda vardır. Sistem resetleri genelde ram kaynaklı olur ramlerde olan problemlerden dolayı resetler yaşanabilir. Eğer 2 adet ram varsa ikisini teker teker ve farklı slotlarda deneyerek ramler kontrol edilebilir. Bunun dışında sıcaklıktan kaynaklanan reset problemleri olabilir. İşlemci sıcaklığını kontrol altında tutmak iyidir. Elbette başka ve önemli bir reset kaynağı ise power supplydir. Donanımlara istedikleri voltajları veremeyen power supplyler sisteme restart atırabiliyorlar. Eğer yeni bir power supply alacaksan öncelikle bütçeyi belirleyebilirsin. Eğer bütçe geniş diyorsan enermax,silverstone,tagan ürünlerine yönelebilirsin. Ama yok o kadar para veremem diyorsan Fsp marka psular fiyat/performans konusunda gerçekten başarılı ürünler.

• çok faydalı
    sorduğum her sorunun cevabı burada
  • Selam

internet cafe için 12 adet pc alcaz ama para sıkıntımız var o nedenle olabilecek en uygun şekilde ve sorun yaşamayacağımız bir sistem için yardımcı olabilirmisiniz max 800ytl geçmemesi gerek
  • Kuracağınız kafe sadece internet üzerinemi olacak yoksa oyunlarında oynandığı bir kafemi olacak? Bu 800 ytl içine monitör, klavye, mouse, pc cam dahil mi yoksa 800 ytlye sadece kasamı düşünüyorsunuz?
  • sadece internet cafe değil herşey dahil olacak
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.