Şimdi Ara

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
13
Favori
277.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    asus 512mb ÇEKİRDEK HIZI 500 MHZ BELLEK HIZI 540 MHZ
    msi 256mb ÇEKİRDEK HIZI 600 MHZ BELLEK HIZI 800 MHZ
    asusun belleği büyük ama çekirdek hızı ve bellek hızı düşük geldi bana ama tabiki yeterli olduğunu düşünüyorum.msi 600/800 dü o braz kafamı karıştırd benim ne dersiniz.bu sistemi alacağız artık son kararımız bu ama tek kafam da soru işareti bu kaldı benim.size de çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
  • Evet Asus'un hızı biraz daha düşük kalmış. Yalnız biliyorsun ki 512mb belleğin hiçbir esprisi yok. Buna rağmen 512 mb bellekadı altında fiyat 140 dolarlara kadar çıkıyor. Benim sana başka bi tavsiyem 133 dolara Leadtek 7600Gs olacak. Herşekilde x1600proların hepsinden hızlı ve sorunsuz bir kart. Üstelik fiyat olarak aralarında çok fazla fiyat farkı yok. Kendim kullandığımdan verilen paraya vereceği performansına güveniyorum. Birde bunu düşün.
  • Arkadaslar benimde konfigirasyonla ilgili bir sorum olacak

ATHLON 3500+ 64 BIT 2.2 GHz L2 Cache 512 L1 Cache 128 SOKET 939

ASUS A8N-SLI SOCKET 939 ANAKART

WD 120 GB 7200 RPM 8 MB CACHE SATAII HARDDİSK

ASUS NVIDIA GEFORCE EN6600TD SILENCER 256MB 128 BIT PCI EX

KINGSTON 1 GB DDR2 533 MHZ PC2 4200 DUAL KIT (512 MB X 2

dsundugun konfigirasyon bu yardiminizi bekliyorum
  • ATHLON 3500+ 64 BIT 2.2 GHz L2 Cache 512 L1 Cache 128 SOKET 939

ASUS A8V MX SOCKET 939 K8M800 ANAKART

WD 120 GB 7200 RPM 8 MB CACHE SATAII HARDDİSK

256 MB WINFAST PX7600 GT PCIEXP. 128BIT DDR3

KINGSTON 1 GB DDR2 533 MHZ PC2 4200 DUAL KIT (512 MB X 2

daha onceki konfigirasyonu degistirdim
  • Eline sağlık..
  • bence suremum moderatör yapın veya rütbesini yükseltin
  • @jacktripper
    Okuldan memlekete dönünce bir süredir evde netim yoktu. O yüzden soruna gecikmeli cevap yazıyorum...
    Yazdığın iki sistemide inceledim. Genel olarak gayet yeterli sistemler. İlk sistemde anakartı iyi tutmuş ekran kartından kısmışsın, ikinci yazdığın sistemde ise anakartı biraz daha ucuz tutup daha iyi bir ekran kartı tercih etmişsin. Eğer oyun ağırlıklı bir sistem düşünüyorsan kesinlikle ikinci yazdığın sistemi tercih etmelisin. Çünkü 6600td günümüz oyunları için artık yetersiz kalan bir kart.
    Anakart olarak Asus'un en ucuz fiyata satılan onboard ekran kartı çözümlü anakartlarından bile kullandım. Genel performans olarak SLI olarak kullanmadıktan sonra ve overclcok yönünden büyük beklentilerin olmadıktan sonra A8V sana yetecektir.
    İşlemciye lafın yok güzel işlemci.
    Yalnız seçtiğin ramler ddr2 olmuş olmamış. Onları 2*512 şeklinde ddr400 olarak seçersen işlem tamamdır.

@soul_Reaver
    İyi dileklerin için teşekkürler...

• benim bilgisatyarımda ddr ram var fakat hızını bilmiyorum kasayı açmadan ramın veri yolunu(hızını)
    nasıl öğrenirim acaba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekaraot

benim bilgisatyarımda ddr ram var fakat hızını bilmiyorum kasayı açmadan ramın veri yolunu(hızını)
    nasıl öğrenirim acaba..

BUraya tıkla
    Sonrasında 411 kblik prgramı indir.
    Zip dosyasının içindeki cpu-z exe dosyasına tıkla. Açılan pencerede raminin yada ramlerinin kaç mhzde çalıştığını "memory" sekmesinden görebilirsin.

• supremum bilgisayar donanımları hakkında pek fazla bilgisi olmayan arkadaslara cok yol gosterıcı bır harıta sunmussun,gerçekten çok güzel bir çalışma,ellerine sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

quote:

Orjinalden alıntı: ekaraot

benim bilgisatyarımda ddr ram var fakat hızını bilmiyorum kasayı açmadan ramın veri yolunu(hızını)
    nasıl öğrenirim acaba..

BUraya tıkla
    Sonrasında 411 kblik prgramı indir.
    Zip dosyasının içindeki cpu-z exe dosyasına tıkla. Açılan pencerede raminin yada ramlerinin kaç mhzde çalıştığını "memory" sekmesinden görebilirsin.

• Eline Koluna Sağlık
  • @Supremum

oncelikle cevabin icin tesekkurler taksit imkanlarindan dolayi elimde cok fazla anakart secenegi yok diger karttan sadece sli oldugu icin vazgectim ( tabii fiyatda etkiledi) eldeki imkanlar sadece vatan bilgisayardan 16 taksitle imkan taniyor vatan bilgisayardan daha iyi bir akrt onerebilirsen oda olabilir raid ne demek bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jack the ripper

@Supremum

oncelikle cevabin icin tesekkurler taksit imkanlarindan dolayi elimde cok fazla anakart secenegi yok diger karttan sadece sli oldugu icin vazgectim ( tabii fiyatda etkiledi) eldeki imkanlar sadece vatan bilgisayardan 16 taksitle imkan taniyor vatan bilgisayardan daha iyi bir akrt onerebilirsen oda olabilir raid ne demek bu arada

Rica ederim.
    Anakat olarak Epox'un 9NPA3J veya ondan biraz daha ucuz olan Epox 9NPA7I tercih edebilirsin.
    Raide gelince. Çok kısa olarak şunu söyleyebilirim. Aynı marka model disklerden 2 veya 4 tane kullanılarak performansı yada güvenliği arttırmak için yapılan disk bağlantısı.
    Performans için yapılan raid disk sisteminde diske yazılacak veriler 2'ye bölünerek heriki diske ayrı ayrı yazılır böylece birim zamanda yazılabilecek veri miktarı arttığından diske yazım işi yaklaşık 2 kata varan şekilde hızlanır. Tabiki okuma hızıda aynı şekilde. Forumda arama yaparak Raid hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsin...

• ßilgi Paylaşımı ßudur Emeğine yüreğine sağlık çok teşekkürler.
  • iyi günler,

teknik bilgim pek fazla yok ama bir masaüstü bilgisayar almak için araştırmalara başladım.
    belki başka topiclerde de tartışıldı ve tartışılıyor olabilir;

1- AMD ile Intel arasında belirgin farklar nelerdir?

2- Çift çekirdek işlemcinin avantajları/dezavantajları nelerdir?

3- Genel olarak, bilgisayar toplaması yapan yerler, temel programları da ücrete dahil ediyorlar mı?

Kendimce 125x12 taksit'e kadar bütçe ayırabilmeyi planlıyorum.
    Şu döneme kadar okul ve çalıştığım işyerlerinde bilgisayarlarla uğraşım oldu.
    Bilgisayarı öncelikle internet kullanımı (günde 3-4 saat) ve yüksek lisans tez hazırlama amacıyla düşünüyorum. Özellikle yüksek grafik içerikli oyunlar oynama gibi bir merakım pek yok. Ama elektronik cihazlara ilgim vardır, tabi öğrendikçe zamanla ek donanımlar edinmeye, upgrade etmeye yönelebilirim.

teşekkürler,
    kolay gelsin

• Sorularına elimden geldiğince kısaca cevap vermeye çalışayım.
    1-Amd ve Intel biliyorsunuz ki piyasanın hakimi iki firma ve sürekli rekabet içinde. Gün geçtikçe ellerindeki ürünleri piyasaya sürerek birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışıyorlar. Açıkçası ikiside gerçekten kaliteli ürünlere imza atıyorlar. Her iki firmanında işlemcilerini kullandım. Üff bu firmanın ürünü iş yapmaz diyemiyorsun hiçbir zaman. İki firmanında kötü ürünlerinin yanında ün yapmış ürünleride çok.
    Birkaç ay öncesine kadar Amd'nin s939 Venice işlemcileri çok büyük bir popülariteye sahipti. Özellikle az ısınmaları ve fiyat/performans oranları ile dikkatleri üzerlerine çektiler. Daha sonra çift çekirdek furyasının esmeye başlaması ile Intel özellikle 9xx serisi çift çekirdekli işlemcileri çok tuttu. Bilhassa Amd'nin çift çekirdek işlemcilerinden oldukça uygun fiyata sürülen bu ürünler Intel'in 65 nm teknolojisi ile beraber daha önceki işlemcilerinde yaşadığı ısınma sorunlarınıda ortadan kaldırdı diyebiliriz.

2-Çift çekirdeğin herhangi bir dezavantajı şuan için yok. Yalnız biçok kişi tarafından sahip olunan yanlış bir düşünce var ki buda çift çekirdek işlemcilerin çok daha hızlı olduğu. Şöyle örnek verebilirim. Intelin p4 631 kodlu 65 nm üretimli 3,0 ghz tek çekirdekli işlemcisi ile D930 çift çekirdekli 65 nm teknolojili 3,0 hızındaki işlemcili sistemlere tek ve aynı işi verdiğinizde ikiside işini aynı zamanda bitirir. Ancak her iki sisteme birden fazla iş verirseniz o zaman çift çekirdek farkını görürsünüz.

3-Toplama bilgisayar yapan yerler genelde benim bildiğim toplama ve program ücreti adı altında tekrardan para almıyorlar. İstisnalar olabilir elbette. Ancak ben hiç denkgelmedim.

Son olarak size uygun bir sistem tavsiyesini acil çıkmak zorunda olduğumdan dönünce yapabilirm

• ilgine çok teşekkür ederim "supremum",

belki zaten genel yargılar olacaktır ama,
    almak istediğim bilgisayarın; internet bağlantısı için kullanılan sistemlerde verimli, scanner, yazıcı, fotoğraf makinesi, gibi diğer harici donanımların takviyesine müsait, gerektiğinde ve tabi mümkün olduğunda benim bile dahili donanımlarını değiştirebilmeme olanak verebilecek kullanım kolaylığında olmasını isterim..
    teknolojik gelişmeye de açık olmalı tabi..

sanırım sen Kocaeli'desin, o yüzden;
    Ankara'da böyle bir alışverişi yapabileceğim yerler konusunda ayrıca tavsiye olunursa gerçekten sevinirim.

teşekkürler
    kolay gelsin
  • Şuan için Intel'in D930 işlemcilerinin zaten çok tuttuğunu ve iyi olduğunu söylemiştim. Bu bağlamda bir tavsiye yapacak olursam.
    Intel D930 195 dolar

Asus p5ld2 anakart 130 dolar (Eğer oyunla işim olmaz diyorsan 115 dolara onboard erkan kartı modelini yani Asus P5LD2-Vm alıp ekran kartına para vermekten kurtulursun nasılsa boş ekran kartı slotuda var ki ileride ihtiyaç duyulursa istediğin ekran kartını takabilirsin.)
    Ekran kartı olarak 130 küsür dolara iyi fiyat/performansa sahip olduğuna inandığım için aldığım ve yanılmadığımı düşündüğüm 7600gs tavsi ederim.

2*512 ddr2 twinmos 85 dolar
    Samsung 160gb sata2 ncq 60 dolar
    Dvdwr 40 dolar
    Aopen H600b27 75 dolar
    Gibi bir sistem toplayabilirsin.
    Ekran kartı ile beraber 1300 küsüre gelir kalan 200 ytl ilede zevkine göre klavye mouse hoparlör vs. alabilirsin.
    Fiyatlar Ankara Gigatekten.
    Ben Kocaeli'de 4 yıl kaldım. Ama malesef 4 yıllık öğrenci hayatım bitti. Şuan memleketim olan Ç.kaledeyim. Eylülde nasip tayin nereye çıkarsa.

• quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Şuan için Intel'in D930 işlemcilerinin zaten çok tuttuğunu ve iyi olduğunu söylemiştim. Bu bağlamda bir tavsiye yapacak olursam.
    Intel D930 195 dolar

Asus p5ld2 anakart 130 dolar (Eğer oyunla işim olmaz diyorsan 115 dolara onboard erkan kartı modelini yani Asus P5LD2-Vm alıp ekran kartına para vermekten kurtulursun nasılsa boş ekran kartı slotuda var ki ileride ihtiyaç duyulursa istediğin ekran kartını takabilirsin.)
    Ekran kartı olarak 130 küsür dolara iyi fiyat/performansa sahip olduğuna inandığım için aldığım ve yanılmadığımı düşündüğüm 7600gs tavsi ederim.

2*512 ddr2 twinmos 85 dolar
    Samsung 160gb sata2 ncq 60 dolar
    Dvdwr 40 dolar
    Aopen H600b27 75 dolar
    Gibi bir sistem toplayabilirsin.
    Ekran kartı ile beraber 1300 küsüre gelir kalan 200 ytl ilede zevkine göre klavye mouse hoparlör vs. alabilirsin.
    Fiyatlar Ankara Gigatekten.
    Ben Kocaeli'de 4 yıl kaldım. Ama malesef 4 yıllık öğrenci hayatım bitti. Şuan memleketim olan Ç.kaledeyim. Eylülde nasip tayin nereye çıkarsa.

ilgine gerçekten teşekkür ederim,

nasip olursa yarın, bunlara göre bir araştırma yaparım.

bu arada, ilerde;"o kadar anlattık, yeter be kardeşim", "madem böyle şeylerden anlamıyordun, niye derdine düştün", veya "nereden gördün bu forumu, aklına gelen herşey de sorulmaz ki" gibi, "yok kardeşim, bilgisayar milgisayar yok burda, bunlar börtü böcek isimleri kodları", hatta "sen boşver bilgisayarı falan, cep telefonunun hesap makinesi yok mu senin?" vari serzenişlere yol açabilecek sorularım olabilir, şimdiden hoşgörünüze sığınıyorum..

teşekkürler
    iyi tatiller
    kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.