Şimdi Ara

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
13
Favori
277.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TEBRİKLER BEN Bİ FORUMLARI ARAŞTIRAYIM OLMAZSA VİDEO VEREYİM,,,İNŞLH YOKTUR EMEK SÜPER,,,

• Güzel çalısma olmuş bunu okudum mu prfoser olurum
  • BU BiLGiLER iCiN KOCAMAN TESEKKURLERiMi SUNUYORUMN...
  • Ellerinize sağlık.Çok güzel bir çalışma.Teşekkürler...
  • arkadaşlar merhaba...

tek ide kablosundan hem cd-rom hemde hdd çalıştırmak için hdd jumper ayarı nasıl olmalı tek başına 120 gb görüyor ama cd-rom ile bağlamaya çalıştığım zaman 33 gb gibi komik bir rakam çıkıyor karşıma...

şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Şuan için Intel'in D930 işlemcilerinin zaten çok tuttuğunu ve iyi olduğunu söylemiştim. Bu bağlamda bir tavsiye yapacak olursam.
    Intel D930 195 dolar

Asus p5ld2 anakart 130 dolar (Eğer oyunla işim olmaz diyorsan 115 dolara onboard erkan kartı modelini yani Asus P5LD2-Vm alıp ekran kartına para vermekten kurtulursun nasılsa boş ekran kartı slotuda var ki ileride ihtiyaç duyulursa istediğin ekran kartını takabilirsin.)
    Ekran kartı olarak 130 küsür dolara iyi fiyat/performansa sahip olduğuna inandığım için aldığım ve yanılmadığımı düşündüğüm 7600gs tavsi ederim.

2*512 ddr2 twinmos 85 dolar
    Samsung 160gb sata2 ncq 60 dolar
    Dvdwr 40 dolar
    Aopen H600b27 75 dolar
    Gibi bir sistem toplayabilirsin.
    Ekran kartı ile beraber 1300 küsüre gelir kalan 200 ytl ilede zevkine göre klavye mouse hoparlör vs. alabilirsin.
    Fiyatlar Ankara Gigatekten.
    Ben Kocaeli'de 4 yıl kaldım. Ama malesef 4 yıllık öğrenci hayatım bitti. Şuan memleketim olan Ç.kaledeyim. Eylülde nasip tayin nereye çıkarsa.

iyi günler,

anlaşılacağı üzere, henüz bilgisayar alımını gerçekleştiremedim. Birincisi, emelimi amele çevirmek için gerekli çabaya vaktim olmadı, ikincisi foruma göz attıkça farklı farklı fikirler ve sorular belirdi. Şöyle ki;

1- "Intel Pentium D 930" ile "Intel Core2Duo E6300" arasında az bir fiyat farkı var. Yukardaki sistemde böyle bir değişiklik iyi olur mu?..

2- Böyle bir değişiklik olursa, yukardaki sistemde başka değişiklik yapmak gerek ve şart olur mu?..

3- "ASUS p5ld2-vm"de onboard grafik kartı olmasına rağmen, neden "ASUS p5ld2"den daha ucuz, p5ld2'nin üstünlüğü nedir?..

4- dvd-rw'lar arasında tercih ne olsun (50$'a kadar)?..

teşekkürler
    Kolay gelsin

• @kkilis
    1- Tavsiye yaptığımız zaman itibarı ile Conroe işlemciler piyasaya henüz sürülmediği için sistemin hemen alınacağını düşünüp d930 önerisinde bulunmuştum. Conroeler piyasaya sürüldü sürülecek stoklara girdi girecek. Elbetteki E6300 modeli yepyeni bir mimari ve yepyeni bir işlemci olarak özellikle verdiği performansla ve buna göre düşük sayılabilecek fiyatı ile ilk tercih olmayı hakediyor.

2-İşlemciyi Conroe olarak düşünürsen anakartıda Conroe işlemcilerle birlikte piyasaya sürülecek ve Conroe desteği bulunan anakartlardan seçmek zorundasın. Hangisini seçeyim dersen. Şuan çok fazla alternatifin olmamakla birlikte özellikle overclock bölümünde herkes bunu çözüme kavuşturmaya çalışıyor.

3-Asus P5LD2-VM daha ucuzdur. Çünkü;
    Overclock potansiyeli düz P5LD2'den daha azdır ve en önemli fark budur. Vm olan modelinde ICHR yongası varken Düz olan modelde ICH7R yongası vardır. ICH7R raid performası olarak daha iyidir. Bunun dışında P5LD2 de 3 tane pcı genişleme yuvası vardır VM olan modelde 2 tane.

4-Dvd-wr olarak çok fazla alternatif var. Her marka hakkındada birçok görüş var. Bir aralar Nec çok rağbetteydi. Sonra Nec2i kötüleyenler oldu vs.vs...
    Ben bundan 5 ay önce Lg almıştım 40 dolara 50-60 küsür dvd yazdım herhangi bir problemle karşılaşmadım. Okuma sorunumda olmadı hiç. Daha fazla bilgi içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_3668131/tm.htm

@xl_ocean
    Ben çok defa harddiskleri cdrom kablosuna cdromla beraber bağlayıp normal kapasite gördüm. Muhtemelen jumper ayarlarında bir terslik vardır. Cdromdaki Jumper'ı master harddisktekini slave ayarlayarak dene olmazsa tam tersini yap. Büyük ihtimal sorunun düzelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 28 Temmuz 2006; 22:20:17 >

• şimdi bunu arıyordum..pc montaj..imzamda parçalar..bunları montajlayacam..umarım başarılı olurum...saol...
  • İŞLEMCİ AMD ATHLON 64 3500+ 64-BIT BOX AM2 111 $+KDV
    ANAKART MSI K9N NEO-F NFORCE 550 MCP SOKET AM2 88 $+KDV
    EKRAN KARTI ASUS 256MB ATI X1300PRO DDR2 TV-OUT DVI 101 $+KDV
    HARDDISK SAMSUNG S-ATA2 250GB 7200rpm 8MB 86 $+KDV
    CD-DVD SÜRÜCÜLER NEC ND-3550-SRP DVD-RW, Dahili, Kutulu 48 $+KDV
    KASA & PSU ASUS TA5A1 62 $+KDV
    MONİTÖR SAMSUNG 793S 17" (Siyah) 103 $+KDV
    RAM KINGSTON 512 mb ddr2 47 $+KDV

arkadaşlar konfigürasyon nasıl.bu pc yi almayı düşünüyorum.
  • yaw supremum baba bişe soracam hep merak etmişimdir bu anakarta giren 4 pinlik kare gibi bi power kablosu war ya o ne işe yarıo tam? benim eski p4 boardda öle bişe yoktu onsuz da çalışıodu şimdikinde war çok da cins biyerde kabloyu nerden geçirsem die düşünüorm yaw..tam böle belediyenin diktiği elektrik direkleri gibi ortadan dikine geçiyor
  • @kasketçi
    Yeni ve yeterli bir sistem olmuş. Gerçi daha öncede söylemiştim. X1300pronun performansını pek beğenmiyorum. O yüzden sisteme göre zayıf gördüğüm tek parça ekran kartı. 101 dolar kadar ödüyorsun mademki bi 15 küsür dolar daha ödeyerek en azından x1600pro almanı tavsiye ederim. Onun dışında yakın zaman içerisinde bi 512 ram daha ekleyeceğini düşündüğüm için rami illaki 1 gb yap gibi bir öneride bulunmuyorum.

@nerazzuri
    Ya açıkçası parçaların çalışma prensiplerinden pek haberdar değilim. Yani o 4 pin kablonun anakartın hangi özelliğini çalıştırdığını veya hangi bileşenine güç sağlamak amacınca güç verdiğini bilmiyorum. Ama bildiğim bişey var ki eğer o 4 pinli kabloyu takmazsan sistem açılmıyor. (Bikaç kez unuttuğum oldu ekrana böyle bakıyosun acaba nerde yanlış yaptık diye)
    Açıkçası sistemin açılması için anakartın neresinde olursa olsun o kabloyu bi şekilde takmak zorundasın.

Edit:Bu arada ilk sayfada bulunan bazı bilgilerin zaman içerisinde Amd'nin Am2 soketi ve Intel'in yeni işlemcileri&anakartları piyasaya oturduğunda gerekli güncellemeleri yapılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 30 Temmuz 2006; 12:48:55 >

• arkadaşlar bi sistem topladım ve almayı düşünüyorum sizlerle paylaşmak istedim
    ASUS P5ND2-SLI NFORCE4 SLI SOCKET 775 ANAKART (90$+KDV)
    SHAPPHİRE 256 MB ATİ RADEON X1600 PRO PCI-E AVİVO (107$+KDV)
    İNTEL P4 531 3.0 GHZ 800 MHZ 1 MB 64 BT HT 775PİN (90$+ KDV)
    512MB 667 MHZ TWİNMOS DDR2 RAM (50$+KDV)
    160 GB SAMSUNG 7200 SATA 2 8 MB (66$+KDV)
    LG CD-DVD 16X DOUBLE LAYER (36$+KDV)
    17'' PHİLİPS 107E66 SİYAH (113$+KDV)
    LOGİTECH 30W 5200 2+1 (30$+KDV)
    MİCROSOFT VALUEPACK Q-P512 SİYAH (29$+KDV)

sizce nasıl bu sistem??aklıma takılan şey ekran kartı ve anakart.kötü ise bu fiyata yakın bi öneriniz varmı?çakışma yada ısınma gibi sorunları olabilir mi anakart ve ekran kartında?
  • quote:

Orjinalden alıntı: XelAl

arkadaşlar bi sistem topladım ve almayı düşünüyorum sizlerle paylaşmak istedim
    ASUS P5ND2-SLI NFORCE4 SLI SOCKET 775 ANAKART (90$+KDV)
    SHAPPHİRE 256 MB ATİ RADEON X1600 PRO PCI-E AVİVO (107$+KDV)
    İNTEL P4 531 3.0 GHZ 800 MHZ 1 MB 64 BT HT 775PİN (90$+ KDV)
    512MB 667 MHZ TWİNMOS DDR2 RAM (50$+KDV)
    160 GB SAMSUNG 7200 SATA 2 8 MB (66$+KDV)
    LG CD-DVD 16X DOUBLE LAYER (36$+KDV)
    17'' PHİLİPS 107E66 SİYAH (113$+KDV)
    LOGİTECH 30W 5200 2+1 (30$+KDV)
    MİCROSOFT VALUEPACK Q-P512 SİYAH (29$+KDV)

sizce nasıl bu sistem??aklıma takılan şey ekran kartı ve anakart.kötü ise bu fiyata yakın bi öneriniz varmı?çakışma yada ısınma gibi sorunları olabilir mi anakart ve ekran kartında?

Anakart için daha önce yüzeyselde olsa bir gözgezdirmişliğim vardı. Gayet güzel ve uygun fiyata performans+SLI desteği veren bir anakart.
    Ekran kartı olarak x1600prolar günümüz oyunlarını yeterli grafik kalitesinde asgari şartlarda çok rahat oynatacak bir kartttır.
    İşlemci için ise pek olumlu şeyler söyleyemeyeceğim. Çünkü 5xx serisi işlemciler Intel'in meşhur soba olarak bilinen işlemcileridir ve ısınmaları ile ünlüdürler. Hernekadar fiyat olarak uygunda olsa başka elternatifler bütçe çerçevesinde değerlendirilebilir diye düşünüyorum.
    Ram 677 mhz ve Twinmos olarak gayet iyi ancak bir adet daha 512 Twinmos eklemeni tavsiye ederim.
    Harddisk olarak 250gb olanlardanda düşünebilirsin. Onun dışında söze gerek yok.
    Diğer parçalar için yoruma ihtiyaç duymuyorum.

• teşekkür ederimyorumun için içim rahat artık.işlemciler hakkında pek bi bilgim yok acaba senin önerin nedir?(biraz baktımda intel'in çoğu modeli 5xx serisi değil mi)
  • quote:

teşekkür ederimyorumun için içim rahat artık.işlemciler hakkında pek bi bilgim yok acaba senin önerin nedir?(biraz baktımda intel'in çoğu modeli 5xx serisi değil mi)

5xx serisi işlemciler 90nm üretimli ve 1mb l2 belleklidir. Almayı düşündüğün 531 kodlu işlemci 530 kodlu işlemcinin 64 bit versiyonudur. Ancak hernekadar bir takım ısı sorunlarıda olsa 85 dolar gibi bir fiyata 3,0 ghz hızında çalışan bir işlemci almak çok kötü bir tercih değildir.
    Eğer bütçen elveriyorsa 190 dolara D930 çift çekirdekli işlemcilere göz gezdirebilirsin. Olmadı Amd'nin AM2 soket çözümünü düşünebilirsin. Kafan karışacak ama amacım sana farklı alternatifleri göstermek.
    Bütçen maksimum ne kadar ve alacağın bilgisayarı ne gibi işlemlerde kullancaksın?

• işlemci için 80-110 $
    anakart için 80 -110 $
    ekran kartı için 100 - 120$
    daha çok oyunlarda kasılmasın diyorum o kadar.(ilgilendiğin için teşkkür ederim bu arada)
  • AMD 3200 +AM2 işlemcide düşünüyorum sanırım bu işlemci daha iyi bi seçenek.
    buna uygun anakart ise :
    GIGABYTE GAM55PLUSS3G S940 VGA6100 DDR2 16X ((yeni çıkmış?)) mi yoksa
    ASUS AMD M2NPVVM GF6150 128VGA 4xSATA S940

ikisinden hangisini seçmeliyim.
  • quote:

AMD 3200 +AM2 işlemcide düşünüyorum sanırım bu işlemci daha iyi bi seçenek.
    buna uygun anakart ise :
    GIGABYTE GAM55PLUSS3G S940 VGA6100 DDR2 16X ((yeni çıkmış?)) mi yoksa
    ASUS AMD M2NPVVM GF6150 128VGA 4xSATA S940

ikisinden hangisini seçmeliyim.

Bütçen dahilinde Am2 soket çok daha iyi olacak sanıyorum.
    Amd 3500 S940 Am2 100 dolara satılıyor. Gerçekten kendini ispatlamış ısı sorunu olmayan güzel bir işlemci.
    Anakart olarak belirttiğin 2 anakartta onbard ekran kartlı anakartlar. Şu an için am2 soket anakartlarçok yaygın değil.
    90dolara Msi k9n neo var. İyi bir seçenek olabilir. Stokları araştırmak lazım biraz.
    Ekran kartı içinse sana tavsiyem kendiminde kullandığı 7600gsdir. Gerçekten iyi bir f/p oranına sahip yeni teknoloji bir ekran kartı.

• Amd 3500 S940 Am2 nerede 100$ bana link verebilir misin.
  • www.teknofiyat.com a gir donanımsal arama motorudur kendi aradığın parçayı yaz en ucuz nerde olduğunu bulabilirsin...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.