Şimdi Ara

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası... (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
13
Favori
277.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nerazzuri

www.teknofiyat.com a gir donanımsal arama motorudur kendi aradığın parçayı yaz en ucuz nerde olduğunu bulabilirsin...

Saol Mehmet
    Teknofiyat herkese ilaç gibi geldi.
    Ben zaten reklam olmasın diye arkadaşa özel mesaj yoluyla bildirmiştim.

• · AMD ATHLON 64 3500+ 939 Pin 64 Bit CPU 135 $

· ASUS A8N-SLI Motherboard 179 $

· KINGSTON 1 GB 533 mhz DDR2 CL4 Dual Ram 103 $

· ASUS EXTREME AX1600PRO/TD/512 MB 134 $
    128 Bit PCI-E Ekran Kartı

· ASUS TA 250 USB ATX Kasa (Siyah) 50 $

· LG H20L İNTERNAL (LIGHT SCRIBE) DVD Writer (Siyah) 49 $

· SEAGATE ST3808110AS 80 GB 7200.9 RPM NCQ SATA2 57 $
    SABİT DİSK

· SONY HS75B 17” LCD MONİTOR (Siyah) 230 $

hepsiburada.com da parçalar mevcut, taksitte var 24 ay.. sistem iyi

• quote:

Orjinalden alıntı: odanir

· AMD ATHLON 64 3500+ 939 Pin 64 Bit CPU 135 $

· ASUS A8N-SLI Motherboard 179 $

· KINGSTON 1 GB 533 mhz DDR2 CL4 Dual Ram 103 $

· ASUS EXTREME AX1600PRO/TD/512 MB 134 $
    128 Bit PCI-E Ekran Kartı

· ASUS TA 250 USB ATX Kasa (Siyah) 50 $

· LG H20L İNTERNAL (LIGHT SCRIBE) DVD Writer (Siyah) 49 $

· SEAGATE ST3808110AS 80 GB 7200.9 RPM NCQ SATA2 57 $
    SABİT DİSK

· SONY HS75B 17” LCD MONİTOR (Siyah) 230 $

hepsiburada.com da parçalar mevcut, taksitte var 24 ay.. sistem iyi

İlk önce belirtmek istediğim seçtiğin ramlerin O anakart ve işlemci ile kullanılamayacağı. Çünkü s939 sistemlerinin hiç birinde ddr2 ram desteği bulunmamaktadır. O yüzden s939 sistem toplamak istiyorsan ramleri ddr olarak seçmelisin.
    Bunun yanında fiyatların biraz pahalı olduğuna dikkat çekmek istiyorum.
    Sistem olarak sana eğer Amd düşünüyorsan Am2 almanı tavsiye ederim. Çünkü geleceğe daha açık bir sistem olacak.
    Am2 soket 3500 işlemciler yukarıda belirttiğim üzere 99 dolara satılıyor.
    Buna uygun bir anakartla iyi bir ikili oluşturabilirsin. Dediğim gibi eğer Am2 sistem alacak olursanda o zaman ddr2 ram kullanabilirsin.
    Ekran kartın günümüzde iyi fiyat/perf. ayarına sahip ekran kartlarından biri.
    Harddisk olarak ise yine sata2 ncq tavsiye ederim ama kapasite olarak en az 160 olsun. Zaten 160gb diski 65 dolara satan bir sürü firma var. Yani üzerine 8 dolar daha ekleyerek 2 katı kapasiteye sahip bir disk alabilirsin.
    Fiyat araştırması içinwww.teknofiyat.com adresini kullanabilirsin.

• FEEL HURRICANE 550W ATX KASA ATX + DFI LANPARTY UT nForce4 Ultra-D (anakart) +PHILIPS 190S6FS 19" LCD MONİTÖR (GÜMÜŞ) +AMD ATHLON 64 3500+KUTULU FANLI İŞLEMCİ 939p VENICE +KINGSTON 1GB 400MHZ CL2 MEMORY(2X512MB +SAPPHIRE RADEON X850 XT 256MB PCI-E DVI-I EKRAN KARTI (21052-02-50)+SAMSUNG SP2504C 250GB, 7200 RPM, 8 MB Cache, NCQ, SATA 2 +NEC 4571 B-KUTU 16x8x16 LABELFLASH DOUBLE LAYER

evet bu parçalrı topladım....bayağı sürdü...şimdi bunları bir araya getirme zamanı...bu parçaları bir araya getirirken nelere dikkat etmeliyim...yardımcı olur musunuz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: asman

FEEL HURRICANE 550W ATX KASA ATX + DFI LANPARTY UT nForce4 Ultra-D (anakart) +PHILIPS 190S6FS 19" LCD MONİTÖR (GÜMÜŞ) +AMD ATHLON 64 3500+KUTULU FANLI İŞLEMCİ 939p VENICE +KINGSTON 1GB 400MHZ CL2 MEMORY(2X512MB +SAPPHIRE RADEON X850 XT 256MB PCI-E DVI-I EKRAN KARTI (21052-02-50)+SAMSUNG SP2504C 250GB, 7200 RPM, 8 MB Cache, NCQ, SATA 2 +NEC 4571 B-KUTU 16x8x16 LABELFLASH DOUBLE LAYER

evet bu parçalrı topladım....bayağı sürdü...şimdi bunları bir araya getirme zamanı...bu parçaları bir araya getirirken nelere dikkat etmeliyim...yardımcı olur musunuz....

Acele etmmek yapabileceğin en güzel şeydir. Sabırsızlanma takıldığın yerde zorlama zorlanma. Gerçi ilk sayfada benim resmini çekerek topladığım sistem intel sen Amd sistem toplayacaksın ama mantık olarak tamamen aynı ve farksız. Resimlere dikkat ederek yönergelere uyarak orada anlatılanları tam olarak yaptığında sistemin power tuşuna ilk bastığında zaten açılacaktır. Gerisi bildiğin Windows kurma işi.
    Topladığın parçalar gayet güzel ve performanslı parçalar. Güle güle kullanman dileğiyle...

• eline sağlık çok güzel olmuş

• Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum... yardım isterken cok bencilce davranabildigimizi biliyorum ama inanın ki çaresizlikten sizlere başvurmak zorunda kalıyoruz... herhangi bi sorunuz ,uyarınız ve ya öneriniz olursa seve seve cevaplarım... mail adresim ve pm kutum herzaman herkese acıktır...
    pc alma amaclarım: ---bol bol oyun--- sürekli internet--- design( tasarım )--- tüm programlama çeşitleri... vs vs... yani yapılabilecek herşeyi yapacam bilgisayarla......
    okudugunuz için teşekkürler
  • @kukaraca sistem s939 platformunda gayet güzel ve performanslı olmuş. Ancak gel gör ki s939'un yavaş yavaş yerini Am2 sokete bırakıyor. Bu yüzden bu yönde bir tercih yapman daha iyi olacaktır. İşlemci ve anakartı Am2 alarak ramleride ddr2 seçebilirsin. Böylece önün daha açık olacaktır. Kasa içinse gerçek değerinde power supply ile beraber gelmesinin yanında kalitesini kanıtlamış Aopen kasalardan birini tercih edebilirsin. Aopen H600 B27 işini görecektir.
  • FEEL HURRICANE 550W ATX KASA ATX + DFI LANPARTY UT nForce4 Ultra-D (anakart) +PHILIPS 190S6FS 19" LCD MONİTÖR (GÜMÜŞ) +AMD ATHLON 64 3500+KUTULU FANLI İŞLEMCİ 939p VENICE +KINGSTON 1GB 400MHZ CL2 MEMORY(2X512MB +SAPPHIRE RADEON X850 XT 256MB PCI-E DVI-I EKRAN KARTI (21052-02-50)+SAMSUNG SP2504C 250GB, 7200 RPM, 8 MB Cache, NCQ, SATA 2 +NEC 4571 B-KUTU 16x8x16 LABELFLASH DOUBLE LAYER

evet parçalaroım bunlar..ve beklenen sonuç....power düğmesine bastım...ekranda görüntü yok..... monıtorun ışığı yanıp sönuyor... görüntü yok...

hangi kabloyu yanlış takmış olabilirim... güç kablolarını kontrol ettim ..lütfen acıl yardım..
  • Anakarta takılan 2 tane güç kablosu var. Biri 20-24 pinli diğeri 4 lü. 4'lü olanı taktığına emin misin? Bunun dışında ekran kartı bağlantısına dikkat et. Monitöre giden ekran kartına takılan vga kablosunu kontrol et. Görmeden denemeden bişey söylemek zor. Bikaç deneme daha yap bakalım.
  • bunları kontrol ettim sorun
    yok. zaten bunları ters taksam da monitörde görüntü olmaz mıydı.. görüntü gelmemesinin nedenleri bunlar mı...başka ne gibi bir yanlış sonucu görüntü gelmez...a

ağzımdan yel alsın da parçalrın uyuşmazlığı gibi bir sorun olabılır mı..
  • Dediğim 4'lü kabloyu takarsan bilgisayar çalışır ama monitöre görüntü gitmez. Ekran kartında veya takılmasında bir sorun varsa bilgisayar çalışır görüntü vermez. Monitör kablosunda veya monitördede bi sorun yoksa, daha önce başıma gelen birşey işlemcinin soğutucusunu yerine düzgün oturtmadığım için kasa çalıştığı halde hiç bir görüntü alamayışımdı. Birde buna dikkat et derim. Zaten herhangi bişeyleri ters takamazsın girmiyor çünkü
    Parça uyumusuzluğu ismini yazdığın parçalarda hiç karşılaşmadım. Herhangi bir parçada sorun yoksa...
  • arkadaslar ben bu sitede yeniyimbenim pc nasil sizce?
  • evet 4 lü kabloyu tam takamamışım ondan oldu...ekran görüntüsü geldi....şimdi neler yapmalıyım acaba...

warnıng:
    the boot devices have been changed

yazıyor...bundan sonra ne yapmalıyım...aşama aşama neler yapacağımı nerden öğrenebilirm...

http://image01.yuklet.com/files/5/0d3a3797-IMG_0737.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asman -- 9 Ağustos 2006; 0:06:16 >
  • arkadasım gercekten cok guzel bir paylasım ellerine saglık bu benim ve benimgibi arkadaslrın cok işine yarrıycak ellerine saglık
  • guzelmiş ellerine saglık bilader
  • Eller de güzelmiş hani, fotoğrafları çekmeden önce itina ile temizlenmiş kremlenmişler cillop gibin
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

@kukaraca sistem s939 platformunda gayet güzel ve performanslı olmuş. Ancak gel gör ki s939'un yavaş yavaş yerini Am2 sokete bırakıyor. Bu yüzden bu yönde bir tercih yapman daha iyi olacaktır. İşlemci ve anakartı Am2 alarak ramleride ddr2 seçebilirsin. Böylece önün daha açık olacaktır. Kasa içinse gerçek değerinde power supply ile beraber gelmesinin yanında kalitesini kanıtlamış Aopen kasalardan birini tercih edebilirsin. Aopen H600 B27 işini görecektir.

peki abi buna ne diyeceksin? bi abim sistemi böyle dizayn etsen daha iyi olur dedi.... epox un sogutucusu cok gürültü yapıyomuş. bi de voltaj dalgalanması yaşıyomuş.. ramleri de cl acısından twinmos olarak secersen daha iyi olur dedi. ayrıca daha önceden ddr2 lerin ddr lar kadar yüksek performans veremedigini söylemişti... amd ddr2 ye gecti ama daha az performans veriyo dedi. artıııı... ekran kartının 512 olanını bulursan onu al dedi... başını agrıttım ama bi kac sorum daha olcak... ekran kartında 128 bit-256 bit olayı ne kadar önemli...? monitör hakkında bişey söylememişsin , bi yorum yaparsan sevinirim... tşkler...

• çok güzel bi konu açmışsınız tşkkk.
  • @kukaraca orada yazdığın sistem s939 altyapısında çok güzel bir sistem ancak benden sana tavsiye Am2 yapısında bir sistem toplaman olacaktır.
    Bu söylediğime mütakiben,
    Ekran kartın pcı-ex olarak 7600gs kalsın iyi bir fiyat/performans kartı çünkü,
    Harddisk 250 gb samsung sata2 Ncq 76 dolar
    AM2 dedik ya! Anakart Am2 desteğinde Asus'un S939 daki A8N SLI modelinden Am2 ye geçiş için revizyonu olan
    Asus M2N Sli Delux olsun fiyat 165 dolar,
    Ramleride 2*512 ddr2 olarak değiştireceksin tabiki.
    İşlemciyide 170 dolar civarına X2 3800 çift çekirdekli al bi daha uzun süre arkana bakma her istediğini rahat rahat yap derim ben.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.