Şimdi Ara

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası... (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
13
Favori
277.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Intel Core2 duo E6300 200
    2*512 DDR2 533 Kingston veya Twinmos ram 100
    256mb Winfast 7600gs 134
    Dvd yazıcı 40
    Aopen H600-b12 300 watt 68
    Ms klavye-mouse set 22
    160gb sata2 ncq hdd 67
    Samsung 793df 116
    Kdv dahil ortalama 1450-1500 arası tutuyor. Ups'ler hakkından pek bi bilgim yok. Forumda aramadan Ups yazıp aratırsan birçok bilgiye ulaşabilirsin...
    Bu sistem seni gerek oyun gerekse diğer işlemlerin açısından uzun süre idare eder.
    Bu parçalardan oluşan kasayı bilgisayarcıya toplatman daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü böyle bir tecrübe yaşamadıysan ilk tecrübeyi sıfırdan bilgisayar toplayarak yaşamak biraz fazla gelebilir.
  • gerçi tebrik mesajları bol bol gelmiş ama bende bir kez daha tebrik etmek istiyorum seni.
    şu son mesajına da okudum galiba bir dosta pc configrasionu yapmışsın. Arkadaşın parası varsa işlemcisini de Intel Core2 duo E6600 almasını tavsiye ederim. Ekran kartı içinde son internet gezintimde nVidia 7900GTX'i gördüm. Hakkında ki yorumlar da süper. tekrar bu konu için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanteke -- 2 Eylül 2006; 16:23:11 >
  • Teşekkürler ercanteke,
    E6600'ün kalitesinden ve 7900gtx'in performansından şüphe yok. Yalnız arkadaş monitör dahil komple bir sistem için maksimum bütçesini 1600ytl olarak belirlediğinden yukarıdaki sistem ortaya çıktı. Bu 1600 ytl'lik fiyata Ups de dahildi. Ups ler hakkında pek bilgim olmadığından sistemi 1450-1500 arasına denk getirerek 100-150 ytl ups bedeli bıraktık.
  • en ucuz ve kaliteli sistem toplama sitesi nedir ?? tavsiyeleri bekliyorumm
  • Bütün ürünleri tek bir yerden en ucuza almak kolay değildir. Bazı parçalar bazı sitelerde kampanyada ve diğer sitelerden çok daha ucuza olabiliyorlar. Bunun dışından mesela ekran kartı ve işlemcinin uygun fiyata satıldığı bir sitede alacağınız anakart piyasanın çok üzerinde satılıyor olabiliyor. Örnekleri çoğaltmak mümkün.
    Gigatek, İnventus, Mavi bilgisayar, Dfs bilgisayar, Markom gibi sitelerden fiyat araştırması yapabilirsiniz. Bunların dışında almak istediğiniz ürünü en ucuza kimin sattığını bulmak içinwww.teknofiyat.com sitesini kullanabilirsiniz.
  • Yalnız overlock yapmak istiyorum. MSI anakart overlock icin uygun mudur? anakartın fiyatından pek kısmak istmiyorum acıkcası. ram i 512mb alsamda anakartı daha iyi birsey alsam nasıl olur? daha sonra ram takviyesi yapabilirim. overlock ile sistemimi daha iyiye götürmeyi düsünüyorum. (nasıl yapıldığınıda öğrenicem işte:) ) UPS e sanırım 70ytl gider en fazla. Buna göre bişeyler yapabilir miyiz supremum? En çok anakart konusunda düşünceliyim. O konuda en uygun fiyat/performans konusunda en iyisi nedir sence?
  • Birde kasa da alternatif var mı ? Bazı özellikleri bulamazsam diye alternatif sunabilir misin? yardımların için çok sağol Supremum. İnş. çok güzel bi pc toplayacağım en keseme uygunundan :)
  • Overclock yapacaksan Asus P5B veya Gigabyte DS3 tercih edebilirsin. Fiyatlari ortalama 170 dolar civari. Yani ilk tavsiye Msi ile aralarinda 60 dolar+kdvlik cokda fazla olmayan bir fark var. Yalniz oc yapman soz konusu ise ramleri 533 degil 677mhz olanlardan almani tavsiye ederim.
    Kasa olarak Aopen marka kasalardan 300watt ve uzeri power supply sahip olan tum modelleri secebilirsin. Bunun yaninda tipi hosuna giden herhangi bir kasa alip icinden cikan orjinal power supply yetersiz ise FSP marka 300watt ve yukarisi bir power ile degistirebilirsin.
  • Eyvallah Supremum. Biraz araştırdımda Overlock makinelerin garanti kapsamından çıkmasını sağlıyormuş. En iyisi yapmayım ben:) Ekran kartını gigatek ten XFX - 7600GT XXX ED diye bişey var onu almayı düşünüyorum. Güzel bişeye benziyor. Yardımların için çok sağol
  • selam arkadaşlar ben bir bilgisayar toplattım ama bu forumda bulunan bilgi birikimi sanırım başka forumda yoktur diye düşündüğüm için sizlerede değerli fikirlerinizi sormak istedim umarım ilgilenirsiniz teşekkür ederim. bilgisayar aşağıda;

KASA : AOPEN ES 55 B GÜMÜŞ-SİYAH 300W GERÇEK WATT KASA
    İŞLEMCİ : INTEL P4 531 3.0 S775 800FSB
    ANAKART : GİGABYTE 8I945GME 945G DDR2 16X
    RAM : HI-LEVEL 512 MB DDR2 533 Mhz
    HARDDİSC : SAMSUNG SATA2 160 GB 7200 Rpm
    MONİTÖR : 17" SAMSUNG 793 DF GÜMÜŞ-SİYAH
    CD RW : SAMSUNG 52X32X52X CD RW SİYAH
    HOPARLÖR : SNOPY SP-380 1200W GÜMÜŞ
    KLAVYE :EVEREST 706A Q SİYAH MULTIMEDİA
    MOUSE : MİCROSOFT KABLOLU OPTİK

• Güzel çalışmaa
  • Üst konuya ve forumdaki ilgili başlıkların bazılarına baktım fakat bi süredir donanım piyasasından uzak olduğum için ve inceden inceye araştırmaya şu an malesef vakit bulamadığım için bilgili arkadaşların önerilerini rica ediyorum.

Yaklaşık 1100-1150 YTL (KDV dahil) civarı sistem önerisinde bulunursanız sevinirim.
    Bilgisayar ev bilgisayarı olarak kullanılacak, grafik tasarım vs. gibi bi amaç da yok. Uyumlu bi sistem olsun yeter. Oyun oynama konusuna gelince; bilgisayarı kullanacak kişi pek de oyun meraklısı değil ama güncel oyunları standart ya da biraz altı değerlerde çalıştırsa yetecek.

Bu özellikler için bu bütçe sanırım yeter, parçaların illa ki güncel olmasına gerek yok yani s939 bi sistem de olabilir.

Sistem ile ilgili öneri için sorularınız olursa yanıtlarım. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...
  • @genix tam nütçeni ve bilgisayarı ne amaçla kullanacağını belirtmemişsin, bütçe ve kullanım amacını belirtirsen daha iyi bir tavsiyede bulunabilirm.
    @ersayt aşağıdaki sistem şuan ortalama 1250-1300 arası ediyor. Bütçeyi aşar dersen bikç yerden kırkma yapılabilir ancak 100-150 ytl için kırkmaya değmez diye düşünüyorum. Am2 olarak buna benzer bir sistem alabilirsin. Hem geleceğe dönük hemde gayet performanslı bir sistem olur...

Msı K9N Neo 90
    Amd Am2 Venice 3800 122
    DDR2 533 2*512 ram 105
    160gb sata2 NCQ 67
    Leadtek 7600gs 130
    Dvd wr 40
    17 samsung 793df 115
    Aopen kasa 55
    Klavye mouse 20
  • Arkadaşlar ben yeni sistem toplayacam
    işlemcim intel pentium d 820 2.8 ghz 800mhz
    buna göre hangi anakartı almalıyım ???
    anakartın üzerinde ekran kartıda olacak.
    ben INTEL BOXD945PLRNL LGA775 ANAKART alacaktım ama o da fazla yerde yok. başka ne alabilirim ?? kesin intel olacak ama.Yardımlarınızı bekliyorum..
  • İşlemci elinde zaten var mı yoksa işlemciyide yeni mi alacaksın?
    Eğer işlemciyide yani alacaksan D8xx yerine D9xx serisinden veya Core2 Duo serisinden bir işlemci tavsiye ederim.
    Eğer işlemcin varsa ve anakart arıyorsan.
    945 chipsetli bir anakart alabilirsin. Asus P5LD2, Gigabyte 945 veya yine Msi 945p neo anakartlarından biri tercihin olabilir. Bana öncelik hangisinde dersen Asus derim.
    quote:

kesin intel olacak ama

Bu sözünü işlemci için sarfettiğini düşündüğümden Intel marka anakart önermedim.
  • cok guzel bi konu ve anlatım paylasımın ve emegın ıcın tesekkurler ben genede servıse taktıırırım...ne olur ne olmaz bosu bosuna parcaları bozmayak..
  • supremum anakartı da intel düşünüyorum. intel945gtpl yi almayı düşündüm.
    Sence iyi midir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: trbugrapc

supremum anakartı da intel düşünüyorum. intel945gtpl yi almayı düşündüm.
    Sence iyi midir ?

Intel anakartlar sorunsuz anakartlardır. Ancak overclock yetenekleri olmadığından eğer bu işe heves yaparsan benim gibi değiştirmek zorunda kalabilirsin. İşim olmaz oc ile falan dersen yıllarca kullanabileceğin stabil bir anakart.
    Intelin yerine ne alayım o zaman dersen. Bir üst mesajımda yazmıştım.
  • yazıda ekran kartlarında x800 gt orta seviyeye 7600 gs ise orta üst seviyeye alınmış.Fakan ben özelliklerine bakıyorum listeden

x800 gt GDDR3 256 MB , 256 arayüz(agp uyumlu bu)

7600gs ise GDRR3 256 MB , 128 arayüz(pci)

1-Burda iii olan x800 gt olmuyormu.Benim baktığım kart saphire in kartı orda ati yazılmış.Saphire inki daha ii atinin ki daha ii deilmi (tek fark marka farkı olmasına rağmen)
  • @_mod_
    Haklısın yazı hazırlandığı sırada 7600gs testleri henüz yayınlanmamıştı diye hatırlıyorum. Onu 7600gt ayarında düşünerekten öyle bir sınıflama olmuştu. Zaten yazı am2 soketin gelmesi ve Core2 Duolarla beraber güncellenecekti ama işten güçten fırsatım olmadı.
    X800gt ile 7600gs aynı seviyede kartlardır.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.