Şimdi Ara

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
13
Favori
277.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gercekten Cok basarılı Ellerine Sağlık Devamını Dileriz Klavyene ellerine aklına zeval gelmesin
  • kasam imzamda yazılı ...bunun bi sürü fanı var...anakartımda imzamda yazılı....bu fanları burya nasıl takacam bi sürü fan var...evet anakartta da fan yerleri var ..ama fandan çıkan kablo 4 dişli oysaki analkartta fan yerleri 3 dişli alıyor...bu fanları burya nasıl takacam...

FEEL HURRICANE 550W ATX KASA ATX + DFI LANPARTY UT nForce4 Ultra-D (anakart)
  • @asman
    4 pinli dediğin fanlardan kastın sanıyorum molex bağlantılı fanlar. Bu 4 pinli molexler direkt psu 12 volt çıkışlarına takılırlar. Yani Cdromu bağladığın güç çıkışlarını kullanacaksın. Fanların 3 pinli ise anakart üzerindeki girişlere takabilirsin. Ancak yanlış hatırlamıyorsam Dfi'de arka taraftada 12 volt beselemeli 1 adet molex girişi bulunuyordu. Arka eksoz fanını buraya takabilirsin.
  • http://image01.yuklet.com/files/5/09f67c3e-IMG_0774.jpg

burda kasa nın güç kaynağından çıkan kablolar var.. gruplar halınde...

gösterdiğim gibi bir grup 3 girişten oluşuyor,bi tanesi dvd ye takılı diğerleri boş...

diğer grup 4 girişten oluşuyor hepsi boş..

hangisine takacam fanları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asman -- 13 Ağustos 2006; 15:28:13 >
  • http://image01.yuklet.com/files/5/b98f926c-IMG_0777.jpg

bu da arka fan ... arka fanda 2 adet giriş bölümü var...

http://image01.yuklet.com/files/5/8d9ff17c-IMG_0775.jpg
    kapaktaki fan 1 adet giriş var...

http://image01.yuklet.com/files/5/389a6980-IMG_0776.jpg
    kasanın önündeki fan ..ve kabloosu ve giriş bölümü..

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası...

bu da anakartın görüntüsü ve 3 lü fan yerleri gösterdim...bi tane 4 lü var ..orası için kıtapçık 5V/12V HDD-TYPE yazıyor...bi şey takılı değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asman -- 13 Ağustos 2006; 15:24:49 >

• Kasa fanlarının hepsi molex adı verilen 4 pinli girişlere sahip. Bunlara güç bağlamak için anakartını değil güç kaynağından çıkan girişleri kullanacaksın. İlk resimde elinle gösterdiğin dördüde boş dediğin herbir çıkışa istediğin fanı bağlayabilirsin. Hangisini nereye takacağın farketmez. Hepsinin güç çıkışı aynıdır.
    Bu arada arka fanda 2 tane çıkış olmasının sebebi güç kaynağındaki çıkışları tüketmemek için tekrardan güç devamını sağlamak için kullanılan ikinci bir çıkıştır boşta kalmasında sakınca yoktur.
  • bu da anakartın görüntüsü ve 3 lü fan yerleri gösterdim...bi tane 4 lü var ..orası için kıtapçık 5V/12V HDD-TYpe yazıyor..

hocam peki burası nedir ....burya taksam fanlardan biri ni olur mu? bu ne işe yarar?

teşekkürelr...
  • Acelem vardı o soruya cevap vermeyi unutmuşum.
    Şimdi anakartın üzerindeki 3 pin girişler işlemci soğutucu fanı şeklinde girişi olan fanların takılabileceği yerlerdir. 3 Girişten 2 si fanın dönmesi için gerekli elektriği sağlarken, 3. sarı renk olan kablo ile fanın dönüş hızı okunur.
    Anakartında ayrıyetten bulunan 4 pinli yer ise yine 12 volt gerilimi sağlayan molex çıkışıdır. Arka fanı oraya takabilirsin.
  • hocam saol...bi sorunum daha vardı... pc yi kuran arkadaş bu kabloların mikrofon kablosu olduğunu söyledi ....ama yuvalarımı eksik miş neymiş yapamadı...

http://www.yuklerim.com/uploads/a4b80ecdfc.jpg

bu kabloları nerye takacam...adlarını karşılarına yazdım...

Pc nasıl toplanır? Format nasıl atılır? Donanım seçimi, Raid ve dahası...

1 nolu yerde kıtapçık şöyle yazıyor:
    S/PDIF-in/out jacks başlığı altında

+5V
    KEY
    SPDIF out
    GND
    SPDIF

BURDA TOPLAM 4 SOLDA 3 SAĞDA 7 GİRİŞ VAR...FAKAT GÖRECEĞİN GİBİ SAĞDAKİ 3 GİRİŞİN 2 Sİ KIRMIZI GÖRDÜĞÜNLE KAPALI..

Gösterdiğim kablolar toplam 8 tane.....!!!!!

2 nolu yerde:

IEEE 1394 BAŞLIĞI ALTINDA.

TPA- TPA+
    GROUND GROUND
    TPB- TPB+
    +12V +12V
    GROUND KEY

BURDA DOKUZ GİRİŞ VAR....

SANIRIM ARKADAŞIM 1 NOLU TERE TAKMAYA ÇALIŞTI FAKAT 8 KABLO, 2 KAPALI OLAN 5 GİRİŞLİ YERE TAKMAYA ÇALIŞTI. kabloları denk getiremedi..neyi nereye takacağinı bilemedi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asman -- 14 Ağustos 2006; 13:46:05 >

• Açık söylemek gerekirse daha önce bu ön mic. vs. ses girişlerini hiç bir zaman bağlamadığım için nasıl bağlanacağınıda bilmiyorum. Bugüne kadar gördüğüm bilgisayarların hiç birindede bu girişlerin çalıştığını görmediğim için önemsiz olduğuna karar verip öğrenmeye gayret göstermedim.
    Sanırım bu sorun yanıtlanamamış bir soru olarak kalacak...
  • Fandan asiri ses geliyor.gece cok duyuluyor once bi acip temizlim ben.Orda yazanlari okudum da ses cikarma yontemleri yaziyor.Bide 7 volta dusurme warda ben onu yapmim :) bi bakaim olmadi yardimci olursaniz sevinirim.Ne zamandir aklimda bunu yapmak forumda gorunce bi denim dedim..
  • saolun süper paylaşım
  • ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR VAR BAKMAYA DOYAMIYOR İNSAN..
  • 19 LCD Monitör alıcam tepki süresi iyi olmalı fakat abartı birşey istemiyorum. Bir de dizüstü bilgisayar satın alacağım yer istanbul 2000$ civarı olacak laptop. Office uygulamaları için masaüstü hızı ön planda bir makine düşünüyorum sizin fikirleriniz ve tavsiye ettiğiniz istanbuldaki yerler nerelerdir.
  • Lcd monitörlerin tümünü kullanmış değilim. Harici bileşenler bölümünde Lcd monitörlerle ilgili bir üst konu vardı. Oradan takip ettiğim kadarı ile en tutulan modellerden biri Philips190x dir. Bende bunun 17" modelini kullanıyorum. Sorunsuz, servis garantisi, ölü piksel garantisi olan şık ve son derece güzel bir monitör. Bu yüzden gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. Bunun dışında Vievsonic modelleride fena değil ancak fiya olarak biraz pahalı geliyorlar.

Laptop olarak piyasada çok çeşitli ve farklı fiyatlarda laptoplar var. Bazı markalar daha ucuza daha fazla özellik sunabiliyorlar. Büyük firmalarsa isim prestijinin altında kendilerine kıyasla daha küçük firmaların sunduğu özellikleri daha fazla paraya sunuyorlar. Laptoplarda kimisi için performans ve özellikler ön plandadır. Ancak kimsede 2 ayda üzerindeki boyası aşınmaya başlamış veya malzeme kalitesizliği sırıtan bir laptop kullanmak istemez tahmin ediyorum.
    2000$ civarına çok çok iyi bir laptop alınabilir. Eğer laptopta oyunda oynarım diyorsanız bu miktar ucu ucuna yetecektir. Laptopta oyunla falan işim olmaz dersenizde 2000$ fazla bile gelebilir. Tam marka ve model tavsiyesi için şöyle bir araştırmam lazım. Çünkü laptop piyasasına biraz uzağım. Bu arada İstanbul'da olmadığım ve İstanbuldan alışveriş yapmadığım için herhangi bir firmayı göklere çıkarmak veya yerin dibine batırmak adına yorum yapmak istemiyorum.

• Anakart GIGABYTE GA-K8N Ultra SLI (NF4-SLI,L,SATA,S939) 120 $+KDV

Ram TWINMOS DDR400 512MB 55 $+KDV

DVD Writer ASUS DRW-1608P3S 16X Double Layer Siyah (BOX) 49 $+KDV

Ekran Kartı SAPPHIRE 256MB ATI Radeon X550 (PCI-E) 61 $+KDV

Modem AIRTIES RT-102 ADSL2+ Router (1 Port Combo) 45 $+KDV

Disket Sürücü OEM 1.44 MB Siyah 7 $+KDV

Hdd SAMSUNG 160GB 7200RPM 8MB SATAII 70 $+KDV

İşlemci AMD Athlon 64 X2 4200+ (2.2GHz,1024K Cache,S939) BOX 223 $+KDV

Kasa AOPEN ES50A-A37 300W Siyah 42 $+KDV

Klavye-Mouse Seti A4TECH KB21+OP620 Multimedta Optik Set Siyah 13 $+KDV

Monitor PHILIPS 190C6FS 19\" LCD (Gümüş-Siyah) 308 $+KDV

Speaker CREATIVE SBS-370 2+1 25 $+KDV
    arkadaşlar bi bakarmısınız yalnışlık var mı veya önerileriniz...

• @kayzuk
    Sistem genel olarak güzel olmuş. Ancak,
    S939'ların devri yavaş yavaş kapanıyor. Bu yüzden Amd sisteminizi Am2 soket olarak yapılandırmanızı tavsiye ederim.
    İşlemci olarak yine
    Amd X2 3800 veya 4200 Am2 soket tercih edin.
    Anakart Msı K9n olabilir. Bütçe uygunsa Asus M2n Slı Delux olabilir.
    Eğer oyun amaçlı bir pc topluyorsanız X550 yetersiz gelebilir. Buna göre bir tavsiyede bulunabilirim.
    Ram bu durumda DDR2 seçilecek.
    Diğer parçalar için açıklamaya gerek yok. Gayet iyi ürünler...
  • mukemmel bır calışma olmuş.eline saglık arkadaşım. gosterılen ılgıye bakılırsa ettıgın zahmete değen bir çalışma olmuş
  • yeni başlayanlar için çok güzel olmuş. javascript:void(AddText(''))
  • HeLaL oLsun Supremum kardeş eline koluna yüreğine sağlık. Çok güzel bir bölüm açmışsın ve emek veriyorsun.
    Bnde 1 hafta içinde bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Şu an istanbuldayım alemin yanında fakat bilgisayarı eskişehire götürcem (univ için ordayım). Bayadır araştırma yapıyorum fakat burdan da fikir alışverişi yapsam iyi olur diye düşündüm.
    Bunlara göre en fazla 1600 ytl civarı olacak şekilde güzel bir sistem toplamak istiyorum(17'' monitör ve USB güç kaynağı dahil). Bonus kartla peşin fiyatına taksitle alacağım için bir firmadan almam şart. Kasayı hazır toplanmış halde mi alsam işlemciyi anakarta yapıştırmak için kullanacakları yapıştırıcıyı seçebilir miyim bilmiyorum. Daha önceden hiç bilgisayar toplamadığımdan burdaki yardımla toplayabilir miyim onu da bilmiyorum:( Neyse bilgisayar konusunda ram i şimdilik 512 alıp daha sonra yeni ram ekleyebilirim. Ve anakarta göre ilerde bazı ufak tefek değişiklerde yapılabilir tabiki bu yuzden anakartın iyi birşey olması sanırım etkili olacaktır. Bu şartlara göre, güzel bir sistem ve iyi bir firma(Eskişehirde şubesi olduğundan GOLD PC düşündüm ama emin değilim.) için tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
    Şmdiden yardımlarınız için herkeze teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL_WarrioR -- 31 Ağustos 2006; 18:46:29 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.