arkadaşlar son 3 gündür her gün 2 kere bilgisayarım kendiliğinden reset atıyor. ve reset atmadan önce ve attıktan sonra herhangi bir yazı ve mavi ekran da çıkmıyor. nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama resetlemeden 2-3 saniye kadar önce kasadan bir ses geliyor sanki elektrik kaçağı sesi gibi bir vızlamamı diyim artık bulamadım ne diyeceğimi:) neyse acaba sorun neden olabilir ram i yeni değiştirdim daha 3 ay bile olmadı toplam 768 ram avg virüs programıyla tarattım virüste yok acaba bide avast yükleyim taratsammı? işlemci ısınıyor olabilirmi onu nerden anlayacam ısınıp ısınmadığı ? yardımlarınızı bekliyorum
İşlemci ve diğer bileşenlerin sıcaklıklarını ve fan dönüş hızlarını (ve daha bir çok bilgiyi) "Everest Ultimate" adlı programla öğrenebilirsin. Sorun PSU sorunu gibi göründü bana ama daha detaylı bilgi olmadan kesin bir şey söylemek güç. Everest ile sıcaklık değerlerini bir kontrol et. Mümkünse başka bir ram takarak dene. Bunlar sorunu çözmezse PSU sorunu olma ihtimali büyük. Başka bir şey olacağını sanmıyorum.
Muhtemelen işlemcin ısınıyordur everestle bi donanımlarının sıcaklıkları kontrol et. Sorun fanlarının iyi dönmemesinden de kaynaklanıyor olabilir kasayı açıp bi bak çok fazla tozlanmışsa fanların iyi dönemeyeceğinden yeterli sogutmayı yapamayabilir bu durumda da reset kaçınılmaz olur zaten.O yüzden fanlarına da bak tozlanmışsa temizle.
işlemcin ısınıyor kardeşş
ya işlemci fanı oynamıştır yada bir bileşen de sorun olabilir.(ram gibi)