arkadaşlar merhaba pc yüksek donanıma sahip aylardır oynuyorum hiçbir sorun yoktu fakat 1 haftadır oyunu açarken pc kapanıp açılıyor başka oyunlarda denedim sadece pubg de bu sorunu yaşıyorum PUBG: Battlegrounds açılırken bilgisayar kapanıp açılmakta konu hakkında tecrübesi olan varmıdır şimdiden teşekkür ederim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycocophoenix -- 12 Nisan 2024; 23:23:19 > |
--ÇÖZÜLDÜ -- PUBG: Battlegrounds açılırken pc reset atıyor
-
-
SİSTEM BU ŞEKİLDEDİR
AYRICA 2 GÜN ÖNCE FORMAT ATTIM AMA YİNE AYNI SORUN DEVAM EDİYOR
SICAKLIK SORUNU YOK , DONANIMLARDA HERHANGİ AKSİ BİR DURUM V.S YOK HEPSİNİ KONTROL ETTİM
İŞLEMCİ 14700K
ANAKART ASUS Z690
PSU CORSAİR RM1000X
EKRAN KARTI RTX3090
HDD KINGSTON SSD
RAM GSKILL 32GB
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycocophoenix -- 7 Nisan 2024; 21:4:36 > -
Furmark test yap acaba yine reset atacakmı diye bak. Donanımda bir sıkıntı ola bilir. 15dakika çalıştır furmarkı. -
Furmark ve occt ayrı ayrı yap pc toplanırken bir hata yapılmış olabilir.testlerde sorun çıkmazsa sıcaklı değerleri normal güç kaynağı sorunsuzsa güç kaynağı verilerine hwinfodan bakabilirsin.Bir format at düzelir deriz ;)
-
arkadaşlar yeniden merhaba... ne yaptıysam sorun düzelmedi malesef
testler denemeler furmarklar onlar bunlar ne denediysem olmadı , w11 bile kurdum yine olmadı ki zaten w10 u yeniden kurduğumda olmayınca w10 yapıyor olabilir diye düşünmüştüm
hatta steam ve battleground'u silip epic den kurup denedim yine aynı kısaca sorunu steam ile ilişkilendirmekte boşa çıktı
son çare sistemi sök tak yaptım ekran kartı ramler psu kabloları v.s söküp geri taktım herşey yerli yerinde yine aynı slotunda v.s
(Pleksi masa sistem olunca en sona bırakmıştım bunu çünkü sisteme ulaşmak ve müdahale etmek hayli zor malesef)
ve sorun düzeldi herhangi bir sıkıntılı durum şu an söz konusu değil bir kaç saat oynadım herhangi bir takılma donma çökme reset v.s olmadı umarım olmazda çok yordu gavur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycocophoenix -- 12 Nisan 2024; 23:28:9 >
-
Muhtemelen ekran karti yuvaya tam oturmadi o yüzden de reset atiyordu. Neyse en azindan sistem yanmamiş :)
-
Arkadaşlar bu sorun bendede oldu.Ben çözdüm kısaca anlatayım.Forumlarda yazan çözümlere baktım oyunu sildim c deki dosyaları sildim yeniden yükledim fakat çözülmedi.Dün render alırken yine reset attı pc demekki pupg ile ilgili bi sorun yok bundan sonra işler kolaylaştı cpu aşırı ısıdan kendini korumaya alıyor(anlık artış yapıyor).14700k 3080 ekran kartı ve 3 fanlı sıvı soğutma var.CPU fanı nı söktüğümde termal macunun iyi durumda olmadığını gördüm ve yeni termal macun yaptım sorun çözüldü.önerim zalman termal macun kullanın 8 dolar+kdv fiyatı var.umarım sizde de sorun çözülür.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X