Beyler nerdeyse 7/24 acik kalan bir bilgisayar var oyun falan oynanmiyor o mikanada ama cok gurultulu calisiyor... Bana 12lik sessiz tavsiye edebileceginiz fan var mi acaba ? Ayni zamanda 400-500 luk sessiz birtane de psu lazim
Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkurler
Genel manada fan sesi çalıştıkları devir aralığıyla da ilgilidir. Çoğunlukla PWM özellikli fanlarla veya devir düşürecek çeşitli yöntemlerle ( Fan kontrolcüler, 5-7-12V çalışma aralığı sağlayan bağlantılar vb vb) ses azaltılır. Mecut fanlarınızla bu tür düzenlemeler de işinizi görebilir
ya amac dusuk voltla calistirmak degil guzel bir fan almak icin yazdim
Benim kasada 12 cm'lik fan yeri olmadığı için 8-9 cm'lik fanlarla idare ediyorum... 90 mm'lik fan bulmak nerede ise imkansız... Bir kaç model var onlarda ya çok pahallı ya da sesli
Bu nedenle 80 mm'lik Khan ultra sessiz fandan aldım birtane... Gerçekten sessiz... Birde çok güzel ledli ışıl ışıl ortalık :)
Ancak ses sorunun büyük kısmı cpu fanından geliyor... 7 cm'lik fan olduğu için nasıl çözeceğim o işi bilmiyorum İki tane khan 80 mm'lik fan almıştım birini egzos , diğerinide cpu soğutucusuna takacaktım elimde kaldı birisi... Bu arada stok soğutucuya nasıl montelerim 80 lik fanı fikir verebilecek var mı ? İşlemci amd phenom II x4 960T ???
Olmayınca gittim xilence cpu soğtucusu aldım , 92 mm'fanlı ama oda ne stok fandan daha gürültülü ve performans olarak daha düşük çıktı... İadeye gönderdim almadılar yok neymiş paketi açılmış bilmem ne... İnsafsız takıp denemeden nereden bileceğim sesli çalışıp çalışmadığını değil mi ?
Neyse konuyu dağıtmadan sana önerebileceğim 120 mm'lik en sessiz fan Noctua'nın kidir... Link altta... (ama cidden tuzludur..)