Şimdi Ara

Pc Sogumuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun Aleyküm Arkadaşlar.Aranıza yeni katıldım.Harika bir site burası öncelikle teşekkür ederim.

Sakıncası olmazsa size bir soru sormak istiyorum ama,Ben 1 ay evvel bir kasa topladım bir arkadaşımla. Kasamı sogutamıyorum.tabi sorun kasadaysa.İşlemci sıcaklıgı 89 dereceyi, ekran kartım 60 dereceyi gördü.
    Kasam Thermaltake commander 700 w pencereli.Üstteki 2 adet fan yuvasına 12 lik fan olmuyor.Anakartım engelliyor.Bende yan ve alt a koydum.İşlemci fanımıda değiştirdim, bios güncellemeside yaptırdı asus ama hala 80 lerde.Asus kullanın dedi ama kullanılacak gibi degil oyunlar bile donuyor bi zamandan sonra.Ne yapmalıyım arkadaşlar.Makinamın özelliklerini aşagıda yazıyorum.Çok teşekkür ederim.

AMD PHENOM II X4 965 B.E.
    ASUS M5A97 EVO ANAKART
    ASUS ENGTX560 1 GB 256 BİT
    1 TB SEAGETE 64MB CACHE HDD
    60 GB CORSAİR SSD
    500GB SEAGETE MOMENTUM XT 7200 RPM
    8 GB CORSAİR SOGUTUCULU 1600 MHZ RAM
    THERMALTAKE COMMANDER 700W PENCERELİ KASA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justin2456 -- 12 Temmuz 2012; 12:41:13 >

• ekran kartı sıcaklığı yükteyse normal. hatta iyi bile sayılabilir. ancak işlemcide kesinlikle bir sıkıntı var. hata bana öyle geldi ki cpu ve gpu sıcaklıklarını karıştırıyor bile olabilirsiniz. işlemcinin fanını kontrol edin. yerine oturduğundan emin olun ve macun kontrolü yapın.
  • Cevabınız için teşekkür ederim.İşlemci fanını değiştirdikten sonra çok kontrol ettim yerinden bile oynamıyor.İçinden çıkan macunu da normal bir şekilde sürdüm. İşlemci sıcaklıgını hem biostan , hemde yardımcı programlar yardımı ile kontrol ediyorum.Ekran kartı yükte degil aslında şöyle degil, Black Ops'u açıyorum ve 2-3 dakika bekledikten sonra çıkıyorum oyundan ve dereceye baktıgımda 60 larda oluyor.Ve üzerindeki bakır boruları alev gibi oluyor. El değmez hale geliyor.İşlemci da ona keza 85-90 arası.Pc açılırken 40 lardan açılıyor.
  • dediğim gibi ekran kartı sıcaklığını dert etmenize gerek yok. gayet normal ancak işlemci için söylediğiniz değerler sınır, hatta sınır ötesi :)
  • Haklısın sınır ötesi :) ama Asus firması kullanabilirsiniz bir sorun yok diyor.Ya onlar işi bilmiyor yada bu işte bir tuhaflık var.Kasamın içinin resmini atabilirim kardeş.İsterseniz bir bakında ona görede bir istişare yapalım.Çünkü kasamda 2 fan yuvasını kullanamıyorum.

Pc Sogumuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justin2456 -- 12 Temmuz 2012; 16:58:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.