Şimdi Ara

PC Toplama Bileşenler Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet başlıkta yazdığı gibi yakın zamanda pc topluycam. Dolar yüksek olduğu ve daha da ötelere gidebileceği için ekran kartı dışında çok zorlayasım yok. Zaten amacım oyun oynamak değil. Dota çalıştırsa yeter ki çalıştırır herhalde rastgele sıfırdan toplanmış bi pc.

Neyse amacım 3d de biraz ilerleme kat etmek olduğu için ekran kartını yüksek tutmak istiyorum, ram de biraz yüksek olsa yeter. Geri kalan ise çok önemli değil. Sadece belli bir süre sonra işlemciyi veyahut diğer parçaları yükseltmek istediğimde yeni bi pc toplamış gibi olmak istemiyorum.

Bu yüzden voltajdır, soğtuucudur, elektriktir falan hiç anlamıyorum uyumlu olmaları lazım.

Şunlar iyi olabilir gibi düşündük:

İşlemci:Intel Pentium G3258 >>> Overclockla yardırıyor bu işlemci dediler de overclockun sonuçlarından ne zaman işe yaracağından falan hiçbir bilgim yok
    RAM: CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9
    Anakart: MSI H97 PC Mate Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI&VGA >>> z97 li olanı daha iyi olur dediler.
    Ekran Kartı: Nvidia GTX960 GDDR5 4GB 128Bit >>> Zotacmış bunun markası ama MSI ya da Asusun ne farkı olur bilmiyorum.

Kısaca ileride işlemciyi yükseltmek istediğimde sıkıntı çıkarır mı? Parçalar uyumlu mudur? Ve çift monitör ve ikinci bir ekran kartı ileride sıkıntı yaşatır mı bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydin95 -- 24 Ekim 2015; 15:27:14 >

• Ekran kartının çok yüksek olmasına gerek yok Sapphire R9 270 işini görür artan parayla da işlemciyi yükselt.
    Anakartı Z97 ile değiştirmene gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 24 Ekim 2015; 15:28:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı Nvidia olması lazım. 3D render falan uğraşacağım için CUDA diye bir teknoloji var o kartlarda o yüzden AMD ekran kartlarından kullanamam.

İşlemciyle çok bir iş yapacağımı zannetmiyorum ancak overclock ile çok iyi bir hıza gelebiliyormuş o CPU. Overclock nasıl bir yarar sağlar avantajları dezacvantajları nedir bilmiyorum ama ileride ihtiyacımı karşılamazsa yeni bir işlemci alabilirim ki alacak gibiyim.
  • maydin95 M kullanıcısına yanıt
    GTX 750 Ti de işini görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.