Şimdi Ara

PC TOPLAYACAĞIM LAKİN YILLARDIR GÜVENDİĞİM SİZE BİR SORMAK İSTEDİM AKIL AKILDAN ÜSTÜNDÜR. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Saul Goodman

Altta yazdığın sistem daha iyi bu iki sistem arasında kaldıysan alttakini almalısın.Ancak overclock yapacaksan işleminin stok soğutucusu yetmeyecektir.Düzgün bir soğutucu alman gerekir.Eğer overclock yapmayacaksan i5 4590 çok rahat işini görür.

bir arkadasımda aynı sistemi söyledi ama işlemciyi i7 4790 yap 970 tL dedi birdaha uğraşma diyor ... sizce ne yapmalı... ?
  • GeneralAlcoholic kullanıcısına yanıt
    Senin kullanım şekline göre i7 alman çok gereksiz.i5 fazla fazla işini görür senin.Senin için en iyi, en uzun ömürlü sistem işlemciyi i5 4590 yapıp artan parayı ekran kartına yatırmak olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saul Goodman kullanıcısına yanıt
    peki sıkmıyorumdur insallah ama kafam yıne 8350 gitti
    i5 4590 mı yoksa 8350 mi diye sorsam ?
    Yok hocam ne demek aklınıza takılan her şeyi elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Kesinlikle i5 4590

• Saul Goodman kullanıcısına yanıt
    amd 8350 düşünmeyelim ozaman.
    i5 4590 (635tl) la 4690 (755tl ) arasından fiyatı göz önünde bulundurmazsak yinede aynı mı düşünceniz.

ayrıca harddisk WD 3.5" 1TB Caviar Black almayı dusunuyorum bunu ssd takmayacagım ıcın tercih ettim
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue alsam bir fark yaratırmı yavaşlatırmı

yada Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 bu harddisk nasıl black gbi buda çift işlemcimi ?
    Seagate 3.5" 1TB Barracuda 177tl daha cazip ama performansı nasıldır
    ayrıca barracuda ne demek.. birkaç çeşidi varmı,?
    Anakartı asus m5a97 evo r2.0 sıfır yap

• Pckopatlfsa P kullanıcısına yanıt
    amd için değilmi o acaba?
    Evet ben sana birşey söyleyeyim dostum 2 hafta oldu bi sistem topladım
    Amd fx 8350
    Asus m5a97 evo r2.0
    Sapphire r9 280x
    Kingston red 8gb 1600mhz cl9 ram
    240gb kingston hdd

Suan gta5 middle earth shadow of mordor bf4 cod aw tarzı oyunlarda harika performans alıyorum inan süper bi sistem ve anladığım kadar oyun sistemi topluycaksın bence bu sistem işini fazlasıyla görücektir full en yüksek ayarlarda oynuyorum yazdığım oyunları ve süper performans bence intelci arkadaşları nvidiacı arkadaşların düsüncelerini bide bu yönden düsün bende o kadar GEREKSİZ para ödesem sonuna kadar savunurdum :) intelin performansını amd veremiyor onlara göre fakat testleri incelersen fx8350 i7 lerle kafa kafaya çok kücük farklar var ama arada mükemmel bir fiyat farki 600 lira kadar sen bide böyle düsün

• quote:

Orijinalden alıntı: Pckopatlfsa

Evet ben sana birşey söyleyeyim dostum 2 hafta oldu bi sistem topladım
    Amd fx 8350
    Asus m5a97 evo r2.0
    Sapphire r9 280x
    Kingston red 8gb 1600mhz cl9 ram
    240gb kingston hdd

Suan gta5 middle earth shadow of mordor bf4 cod aw tarzı oyunlarda harika performans alıyorum inan süper bi sistem ve anladığım kadar oyun sistemi topluycaksın bence bu sistem işini fazlasıyla görücektir full en yüksek ayarlarda oynuyorum yazdığım oyunları ve süper performans bence intelci arkadaşları nvidiacı arkadaşların düsüncelerini bide bu yönden düsün bende o kadar GEREKSİZ para ödesem sonuna kadar savunurdum :) intelin performansını amd veremiyor onlara göre fakat testleri incelersen fx8350 i7 lerle kafa kafaya çok kücük farklar var ama arada mükemmel bir fiyat farki 600 lira kadar sen bide böyle düsün

zaten uygun fiyat performans yapmak istemiştim ama 8350 performansını intele dondureyim demiştim sora kafam iyice karıştı gitti işte. ama i5 4690 sanki aklıma yatar gibi..
    amd işlemci içinse şu yeni çıkan bi ana kart var ondan dolayı cazip geliyor

-- MSI 970A SLI KRAIT EDITION AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) USB 3.1 Anakart bu anakart çok hosuma gıttı . ama intel alırsam
    MSI H97 GAMING 3 Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI&DP Anakart almayı dusunuyorum ?????

sence ?

İ5 4590 ile fx8350 fiyat performansda kıyaslanamazzzz nasıl kesinlikle diyebiliyor arkadaş anlamadım çokmu zor internetten testleri izlemek nasıl böyle yönlendiriyorlar insanları bak dostum 2 sistemim var evde i7 tabanlı iş yeri sistemim amd fx8350 tabanlı oyun ve yayın amaçlı sistemim i7 işlemci sana yazılımlarda sadece ilave performans sunar oyunlarda amd fx8350 ile kafa kafaya 3 4 fps farklarla oynarsın ısınma konusundada stok fan harici amd fx8350 ile eş değer yani anlayacağın intel tabanlı sistem alıcaksan farklı yazılımlar(çizim tasarım programları) kullanıcaksan tercih edebilirsin ama sabahtan aksama oyun yayın video çekmek istiyorsan gözün kapalı kur gitsin amd fx8350 tabanlı sistemini biliyosun directx 12 geliyor ve amd bunun için gerçekten iyi çalışıyor araştırabilirsin internette r9 serisi ekran kartlarıda tabiki destekliyor açıkladı listeyi senin tam istedigin oyun vs ise düsünmeden al derim

Asua m5a97 evo işini fazlasıyla görür ama dediğin anakarta bütce yetiyorsa tabikide senin tercihin ama dediğim gibi isteğim çok önemli burda aldıktan sonra pişman olmamanda fx8350 işlemcinin tek eksiği yanında gelen stok fanıdır dostum bunu bil aşırı kücük ve fazla ses yapıyor 120 tl civarında süper soğutucular var onu alırsın kasandada fırtınalar eser işlemcin 55 dereceyi geçmez ekran kartında 70 lerde dolaşır sapphire r9 280x de zaten 2 fan var ekran kartı soğutması iyi o.c ye elverişli bir kart

• quote:

İ5 4590 ile fx8350 fiyat performansda kıyaslanamazzzz nasıl kesinlikle diyebiliyor arkadaş anlamadım çokmu zor internetten testleri izlemek nasıl böyle yönlendiriyorlar insanları bak dostum 2 sistemim var evde i7 tabanlı iş yeri sistemim amd fx8350 tabanlı oyun ve yayın amaçlı sistemim i7 işlemci sana yazılımlarda sadece ilave performans sunar oyunlarda amd fx8350 ile kafa kafaya 3 4 fps farklarla oynarsın ısınma konusundada stok fan harici amd fx8350 ile eş değer yani anlayacağın intel tabanlı sistem alıcaksan farklı yazılımlar(çizim tasarım programları) kullanıcaksan tercih edebilirsin ama sabahtan aksama oyun yayın video çekmek istiyorsan gözün kapalı kur gitsin amd fx8350 tabanlı sistemini biliyosun directx 12 geliyor ve amd bunun için gerçekten iyi çalışıyor araştırabilirsin internette r9 serisi ekran kartlarıda tabiki destekliyor açıkladı listeyi senin tam istedigin oyun vs ise düsünmeden al derim

acıklanan lısteyı gormustum sabah evet haklısın.. Sapphire R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    dusunuyoum 620 tl
    aslında hemen hemen herseyım tama da bı ıslemcı kaldı ıste kafama takılan ... ?

Amd seni pişman etmez bunu bil asla üzmez yormaz kafanı meşgul etmez ama amd fx8350 stok fanı yetersiz değil işlemci ısınmıyor ama ses yapıyor onuda değiştirirsen harika bi işlemci biliyosun 4.0 ghz 8
    Çekirdek ve ilerki yıllarda overclok ile 4.2 üstü ghz leri görebilirsin güzel soğutmayla bunuda düsün nvidia zaten performansda sıçaramaya izin vermiyor ekran kartını sabitlemissin kafanda zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pckopatlfsa -- 16 Mayıs 2015; 22:24:10 >
  • quote:

Asua m5a97 evo işini fazlasıyla görür ama dediğin anakarta bütce yetiyorsa tabikide senin tercihin ama dediğim gibi isteğim çok önemli burda aldıktan sonra pişman olmamanda fx8350 işlemcinin tek eksiği yanında gelen stok fanıdır dostum bunu bil aşırı kücük ve fazla ses yapıyor 120 tl civarında süper soğutucular var onu alırsın kasandada fırtınalar eser işlemcin 55 dereceyi geçmez ekran kartında 70 lerde dolaşır sapphire r9 280x de zaten 2 fan var ekran kartı soğutması iyi o.c ye elverişli bir kart

ASUS M5A97 EVO R2.0 AMD de windows 8.1 ready yazıyor yanı windows 10 cıkınca onu yukleyemeyecekmıyız _ ?
    Yükleyebilirsin tabiki o suanki biosuyla ilgili daha çıkmadı çıkınca windows 10 ready yazar :D

Monitörü ne düsünüyorsun ? Merak ettimde kafandaki sistemi yaparsan 2300 civarına gelicek

• quote:

Monitörü ne düsünüyorsun ? Merak ettimde kafandaki sistemi yaparsan 2300 civarına gelicek

onuda daha secmedım bende suanda HP 2310ei var 22 lik yeterli değil sanırım ?
    Bütçeniz uygunsa aoc alman malı şuan harika bi performans sunuyor 23 ınchleri gerçekten güzel tavisye ederim ama monitorunde yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: Saul Goodman

Yok hocam ne demek aklınıza takılan her şeyi elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Kesinlikle i5 4590

amd 8350 düşünmeyelim ozaman.
    i5 4590 (635tl) la 4690 (755tl ) arasından fiyatı göz önünde bulundurmazsak yinede aynı mı düşünceniz.

ayrıca harddisk WD 3.5" 1TB Caviar Black almayı dusunuyorum bunu ssd takmayacagım ıcın tercih ettim
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue alsam bir fark yaratırmı yavaşlatırmı

yada Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 bu harddisk nasıl black gbi buda çift işlemcimi ?
    Seagate 3.5" 1TB Barracuda 177tl daha cazip ama performansı nasıldır
    ayrıca barracuda ne demek.. birkaç çeşidi varmı, yani bud caviar black gbı çift cekırdekmı.
    4590 ile 4690 arasındaki Mhz farkı çok az fiyat farkına değmez bence

Black serisi almaya gerek yok bence sonuçta aldığınız şey hdd hani black daha performanslı olabilir ama sonuçta yeni alınan bilgisayar ne kadar yavaş olabilirki.Bence WD Caviar blue alın sonraları ssd ler ucuzlayınca alırsınız bir tane gayet güzel olur.

Barracuda Caviar gibi isimler üreticilerin model isimleri.Normalde forumda seagate önerilirdi ancak sorun yaşayanlar olmuş WD öneriliyor ki arada performans olarak bir fark yok

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.