Şimdi Ara

PC TOPLAYACAĞIM LAKİN YILLARDIR GÜVENDİĞİM SİZE BİR SORMAK İSTEDİM AKIL AKILDAN ÜSTÜNDÜR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın arkadaslarım parçaları az çok kafamda belirledim ama çözemediğim şeyler var.. yardımcı olursanız sevinirim
    seçtiğim parçaları linkte resim olarak koyuyorum fiyatları da yazılı yanında..

http://www.hizliresimyukle.com/image/BL6A

• GeneralAlcoholic kullanıcısına yanıt
    Harddiski WD blue yap. Ssd alacaksan blacke gerek yok blue da gayet yeterli bir disk.

Islemci 8350 yerine 8320 alinabilir aradaki frekans farki cok degil paran cebinde kalsin. Islemci icin i5 4460 alabilirsen daha hos olabilir. Yanina da h81 anakart alip gecersin sonucta OC vs. Yapilmayacak. Amd alirsan da en azindan 970 chipset anakart almani oneririm.

Ram 8 gb ddr 3 1600 luk taninmis markalardan alinsin yeterlidir.

Ekran karti hepsini alabilirsin tamamen butce meselesi. 280 en ustte ona gitti direk kafam ya da 280x de alinabilir butce hangisine el verirse...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdığınız i5 işlemci benim yazdıklarıma eşdeğermi dahamı iyi ?
    Ekran kartı olarak da yazdıklarımdan yada fazla fiyat olarak fark olmayacak öneriniz varmıdır
    BÜTÇE olarak kısıtlıyım seçtiğim parçalardan bellidir ☺️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız i5 işlemci benim yazdıklarıma eşdeğermi dahamı iyi ?
    Ekran kartı olarak da yazdıklarımdan yada fazla fiyat olarak fark olmayacak öneriniz varmıdır
    BÜTÇE olarak kısıtlıyım seçtiğim parçalardan bellidir ☺️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EKRAN KARTI OLARAK SAPHİRE R9 280 DUAL-X GDDR5 3 GB 384 BİT AMD RAEDON DX11.2 ALMAYA KARAR VERDİM..
    ANAKARTIMIDA
    ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart
    SSD TAKMAYIP
    WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk İ ALMAYI DUSUNUYIRUM ?
    İŞLEMCİYİDE
    AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm İşlemci

UYGUNMUDUR ? SİZCE...
  • bütçeni söylersen yardımcı olabiliriz.
  • 2000-2200 MAXİMUM ...

işlemci olarak uygun ama yüksek performans onemli
    kasa konusuna çözüm getiremiyorum seçenek bulamıyorum oda 630 tl tutuyor sadece haf912 advance... :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeneralAlcoholic

2000-2200 MAXİMUM ...

işlemci olarak uygun ama yüksek performans onemli
    kasa konusuna çözüm getiremiyorum seçenek bulamıyorum oda 630 tl tutuyor sadece haf912 advance... :/

monitör var mı?
    varsa modeli nedir?
  • quote:

http://www.kullanim-kilavuzu-tr.com/hp-2011-x-lv876aa-abb-siyah-monitor-23308-turkce-kilavuzu

hp bu modeli var..

1600x900 monitörün var.Değiştirmeyi düşünmüyorsan işini 1000-1500 liralık sistemde görür.
  • bu kadar kotu oldugunu gözden kacırdım kasa toplayacagım dıye sanırım.. yenı bır ekran almam gerekıyor .
    verdiğim bütçe sadece kasa için varsayalım ekranı onun haricinde temin edeyim.. ?
    tavsiyenizi beklerim tabiki yardımcı olursan sevinirim
  • quote:

bu kadar kotu oldugunu gözden kacırdım kasa toplayacagım dıye sanırım.. yenı bır ekran almam gerekıyor .
    verdiğim bütçe sadece kasa için varsayalım ekranı onun haricinde temin edeyim.. ?
    tavsiyenizi beklerim tabiki yardımcı olursan sevinirim

bütçenin çok yüsek olmadığını düşünürsek sana 23" 1920x1080 60-72hz monitör yeterli olabilir.
    Fiyatları özelliklerine göre 400-600 tl civarı değişiyor.
    Ben size örnek olarak 2200 tl lik kasa ve 500 tl lik bir monitör düzenlerim.
  • sevinirim yardımınız için tabiki..
    yukarıda resim paylastım parçalar hakkında öneriniz nedir acaba .
    manitör olarak 32 inc bir tv alsam onu manitör olarak kullanabılırmıyım..
  • quote:

sevinirim yardımınız için tabiki..
    yukarıda resim paylastım parçalar hakkında öneriniz nedir acaba .
    manitör olarak 32 inc bir tv alsam onu manitör olarak kullanabılırmıyım..

TV ile monitör kalitesinde performans alamazsın.
    TV@1080p'de maximum 30 kare/saniye görüntü verir.(30 fps)
    Monitör@1080p' de maximum 72 kare/saniye veriyor.(72 fps)
    Yani anlayacağın TV'de 30 fps üzeri hissedemezsin.
  • anladım .. kasayı bır toplayayım hemen onuda halledicem...
    benım yazdıgım parcalardan sızın fıkrınız nedır..
    kasa olarak bı onerınız varmıdır
    .
  • R9 280 Dual-x
    i5 4460
    Asus H81m-plus olsa çok daha iyi olur.

Ramleri 8gb(2x4) şeklinde alman daha iyi olacaktır.Crucial cl8 ramler gayet uygun fiyatlı.

Kasa için çok uçmuşsun 550w 80+ corsair kasalar gayet güzel.
  • Saul Goodman kullanıcısına yanıt
    haklısın kasa konusunda abarttıgımın farkındayım. ama cok hosuma gıttı kasa.
    ona yakın bı kasa bakıyorum sımdı.
    ram Crucial cl8 diyor cl8 ve cl9 arasındakı fark nedir gskıll cl9 mesela.... ? fiyat farkıda var aralarında .
    anakart arasındakı fark nedır pekı sizin onerdıgınızin...
  • 2300 TL + 500 TL'de monitör için bütçen var anladığım kadarıyla. Düşünülebilir;

PC TOPLAYACAĞIM LAKİN YILLARDIR GÜVENDİĞİM SİZE BİR SORMAK İSTEDİM AKIL AKILDAN ÜSTÜNDÜR.

Ama bütçeni aşarsa şöyle bir sistem daha iyi olur;

Ama tavsiyem elindeki monitörü kullanıp, ilk sistemdeki monitörü çıkarıp alman olacak. Daha sonra kaliteli bir monitör alırsın.

Not: Kasa önde tek 12 cm fanla gelmekte. Arkaya 12 cm egzoz fan eklenmeli.

• GeneralAlcoholic kullanıcısına yanıt
    cl ramler için geçilme değerleridir.Ne kadar az ise o kadar iyidir.Şu an vatanda 4gb cl8 crucial ram 99tl.İki tanesi 198 lira, gayet uygun oluyor.

Anakart işlemciyi intel söylediğim için önerdim.Forumda çok kişi kullanıyor ve tavsiye ediyor.Taş gibi anakarttır.H97 sokete de bakabilirsiniz ancak fiyatları h81 lerden daha yüksek olduğu için bütçeyi aşacaktır o sebeple önermedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saul Goodman -- 14 Mayıs 2015; 18:47:23 >
  • Saul Goodman kullanıcısına yanıt
    intel i54690 ve intel i74790 arasında karar veremedim aklımda amd 8350 vardı en başta kafam iyiec karıstı ne yapmam gerekıyor ..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.