Şimdi Ara

PC tv kartımı bulamıyorum -- Donanım bulunamadı hatası? ÖNEMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, arkadaşlar tv kartı var bende formattan önce sorunsuzca kullanıyordum fakat formattan sonra tv kartının progrmaını yüklediğimde sorun veremye başladı aygıtı bulamıyor çıkarıp tekrar takmam gerekiyor ve çıkarıp tekrar taktım. driver ı yüklemem gerekiyor donanımı bulması için ama pc tanımıyor donanımı yeni bir donanım bulundu gibi bir uyarı gelmiyor ne yapmam gerekiyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: aragorn99

Merhaba, arkadaşlar tv kartı var bende formattan önce sorunsuzca kullanıyordum fakat formattan sonra tv kartının progrmaını yüklediğimde sorun veremye başladı aygıtı bulamıyor çıkarıp tekrar takmam gerekiyor ve çıkarıp tekrar taktım. driver ı yüklemem gerekiyor donanımı bulması için ama pc tanımıyor donanımı yeni bir donanım bulundu gibi bir uyarı gelmiyor ne yapmam gerekiyor?

Sende benim soruarıma cevap ver .
    1. Sistemin nedir?
    2.Tv kartın nedir?
    vs. vs. gibi.

Son olarak xp kullaıyorsan denetim masasına gir ve donanım ekleme sihirbazını çalıştır. Belki derdine çare bulur.
  • Sistemin xp Lifeview FLYDVB-S tv kartım. kartı çıkarıp taktığımda yeni donanım bulundu diye uyarı verse sorun kalmıcakta ..
  • quote:

Sistemin xp Lifeview FLYDVB-S tv kartım. kartı çıkarıp taktığımda yeni donanım bulundu diye uyarı verse sorun kalmıcakta ..

Belki anakartın biosunu kurcaladıysan sorun bundan kaynaklanıyor olabilir. Biosunu default ayarlarına getirerek tekrar dene.
    Bu arada donanım ekleme sihirbazını denedin mi?
  • Bence Xp driver ı otomatik tanıyor. Liveview sitesine gir en son BDA driver ı indir ve kur. Sonra sisteme gerekli codec leri yükle DVB-S programı olarak CD ile gelen programı kullanma Prog-DVB veya DVBDream programlarından birini yükle.
  • Bios ayarlarını format için kurcalamıştım. şimdi öncelikle bios ayarlarına bakayım.

neophron83 saol zaten progDVB kullnaıoyurm kendi programları yaramaz sorunuz çözemezsem tekrar yazarım saolun.
  • bios ayarlarını default yaptım ama şimdi pc açılmıyor :S yardımcı olun lütfen biraz acil.. Ati ekran kartımın logosu çıkıyor ve açılış moduna geçerek siyah bir ekran çıkıyor tire şeklinde ve kalıyor ....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bios ayarlarını default yaptım ama şimdi pc açılmıyor :S yardımcı olun lütfen biraz acil.. Ati ekran kartımın logosu çıkıyor ve açılış moduna geçerek siyah bir ekran çıkıyor tire şeklinde ve kalıyor ....

Tv kartını çıkartıp tekrar dene bakalım sorun çıkacak mı?
  • siz bilgisayarcımısınız acaba ben ekran kartını çıkarıp taktığımda yeni bir sorunla karşılaşmıyım? biliyorum yardımcı olmaya çalışıyorsunuz yanlış anlamayın sakın.
  • quote:

siz bilgisayarcımısınız acaba ben ekran kartını çıkarıp taktığımda yeni bir sorunla karşılaşmıyım? biliyorum yardımcı olmaya çalışıyorsunuz yanlış anlamayın sakın.

Ne ekran kartı ya. Ben sana ekran kartını çıkart demedim. Tv kartını çıkart dedim. Belki bir çakışma vardır. Ayrıca biosu default ayarlarını nerden yaptın?
  • Bios ayarlarına girdim ADVANCED BIOS FEATURES böyle birşeydi sanırım sonra F6 ya bastım ve default ayarlarına getirdim. TV kartını çıkartıyorum durumu yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avelon -- 31 Mart 2008; 18:57:01 >
  • Sorun devam ediyorum maalesef çözülmedi:S
  • quote:

Bios ayarlarına girdim ADVANCED BIOS FEATURES böyle birşeydi sanırım sonra F6 ya bastım ve default ayarlarına getirdim. TV kartını çıkartıyorum durumu yazarım

Yanlış yerden yapmışsın arkadaşım. Biosu açınca ilk gelen ekranda bu ayar vardır. Bazı anakartlarda F9 tuşuyla yapılır ve altta yazar.
    Bazı anakartlarda ise yanda Load optemize default yazar. Sen ordan yapacaksın. Eğer bulamıyorsan anakarttaki pili çıkartıp iki kutpu metal bir şeyle temas ettirirsende default ayarlarına getirebilirsin.

Ayrıca bazı anakartlarda sata diskler için xp kurulumunda diski görsün diye ayar yapılır belk bunlarlada sorun çıkmış olabilir.
    Neyse sen biosunu default hale getirde sonuca bakalım........
  • İlk gelen ekrande load optimized defaults yaptım bu sefer bir kaç yere girmeye başladı ve bir - 2 adımdan sonra pc yi açabiliyorum ama sonuçta açtık pc yi:S
  • quote:

İlk gelen ekrande load optimized defaults yaptım bu sefer bir kaç yere girmeye başladı ve bir - 2 adımdan sonra pc yi açabiliyorum ama sonuçta açtık pc yi:S

İyi sevindim . Umarım bu heyecandan sonra tv kartında çalışır .
  • Saolun teşkkürler şimdi pc yi kapadım tv kartını takıcam inş. bilgisayar donanımıda tanır :D Saolun ;) ben yine yazarım olup olmadığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avelon -- 31 Mart 2008; 19:12:39 >
  • Tv kartını taktım ama banamısın demedi :D hala tanımıyor pc napcaz artık çare yok heralde
  • quote:

Tv kartını taktım ama banamısın demedi :D hala tanımıyor pc napcaz artık çare yok heralde

Şimdi yapman gereken bir kaç işlem var.
    1. Tv kartını başka yuvaya takacaksın ve bilgisayarı açıp sonuca bakacaksın. Sonuç yoksa denetim masasından donanım ekleme sihirbazını tekrar çalıştır ve öyle dene.

2. Belki bu donanıma başka bir sürücü yüklenmiş olabilir ve sen bunun farkında deyilsindir. Bilgisayarının bu tv kartını görüp görmediğini everest programıya anlayabilirsin. Programı bir yerden bul ve indir. Aygıtların altındaki PCI aygıtlar tuşuna tıklatarak sonucu bak. Bir şey anlamazsan buraya bir resim koyabilirsin.......

Neyse umarım çözersin........
  • Maalesef dediklerinizi yaptım sorun çözülmedi şaşırtıcı:S
  • buraya aygıt yöneticisinin bir resmini koyabilirmisin. resmi çekmek için aygıt yöneticisini aç print-scrn tuşuna bas, paint i aç ctrl+v bas jpeg formatında kaydet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.