Şimdi Ara

PC'ye miracast özelliği kazandırma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
13.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimdeki pc ve laptoplara hdmi stick benzeri bir şeyle miracast özelliği kazandırıp ekranımı tv'ye yansıtmak istiyorum bunun yapan bir cihaz var mı?
    Not: Intel widi desteği yok laptoplarımda.

• Yapay Zekanın Yanıtı

PC'ye Miracast Özelliği Kazandırma

Miracast, cihazların kablosuz olarak ekranlarını diğer cihazlara yansıtmasını sağlayan bir teknolojidir. PC'niz Miracast alımını desteklemiyorsa, bu özelliği eklemek mümkündür.

PC'nizin "Bu cihaz Miracast alımını desteklemiyor" mesajı vermesinin birkaç nedeni olabilir. Bu nedenlerden biri, PC'nizin gerekli donanıma sahip olmamasıdır. Miracast özelliği, en az 802.11n Wi-Fi özelliği ve en az Intel Core i3 veya AMD A6 işlemci gerektirir.

Miracast özelliği desteklenmeyen PC'lere bu özelliği kazandırmak için bir Miracast alıcısı kullanabilirsiniz. Miracast alıcıları, PC'nize takılan ve Miracast özelliği olmayan cihazlarla kablosuz bağlantı sağlayan dongle'lardır.

Miracast alıcısını kurmak için şu adımları takip edin:

1. Miracast alıcısını PC'nizin bir USB portuna takın.
    2. Miracast alıcısının sürücülerini yükleyin.
    3. PC'nizin Ayarlar menüsüne gidin ve "Ekran" bölümünü açın.
    4. "Kablosuz ekran" seçeneğini seçin ve Miracast alıcınızı seçin.

Miracast alıcısı kurulduktan sonra, desteklenmeyen PC'nizden ekranınızı kablosuz olarak diğer cihazlara yansıtabilirsiniz.

Önemli Notlar:

• Miracast alıcıları, tüm cihazlarla uyumlu olmayabilir. Miracast alıcısını satın almadan önce uyumluluğunu kontrol ettiğinizden emin olun.
    • Miracast, Wi-Fi üzerinden çalışır. Yüksek kaliteli bir kablosuz bağlantı, sorunsuz bir Miracast deneyimi için gereklidir.
    • Miracast bant genişliği yoğun bir teknolojidir. Bilgisayar oyunları veya video akışı gibi bant genişliği gerektiren uygulamaları Miracast üzerinden kullanırken kesintiler yaşayabilirsiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • N3XT N kullanıcısına yanıt
    Dostum şöyle bir cihaz buldum. Ama ilk linkteki Türkiye'ye göndermiyor.

Bu gönderiyor.

Aynı ürün ebay'de yol parası ile birlikte 115 $ civarına geliyor. Ama gümrüğe takılırsa %18 vergi ödemen lazım olur.

Türkiye'den de şöyle bir alet var ama 826 TL.
    http://www.teknobiyotik.com/review/product/list/id/17261/category/226/

Yalnız intel widi özelliği olan laptop ile bu ekran görüntüsü aktarmayı denemiştim ama pek randıman alamamıştım. Bu sebeple görüntüyü kablosuz olarak aktarmak yerine laptopu TV'ye hdmi ile bağlayıp laptopu uzaktan alttaki gibi touchpad'i olan bir klavye ile kontrol etmek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
    http://www.teknosa.com/urunler/125200300/microsoft-n9z-00017-all-in-one-media-usb-port-turk?gclid=CJju_IyE-8kCFYPnwgodxUwLSQ

Bu sayede lag, görüntü yada ses takılması gibi sorunlarla uğraşmamış olursun. Çünkü yukarıda linklerini verdiğim ürünlerin yorumlarında lag ve kesinti sorunlarından bahsedenler olmuş. Tabii yine de karar sizin.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim
    biraz araştırınca ScreenBeam adlı ürüne bende denk gelip incelemiştim yorumları okuyunca bende vazgeçtim.
    Evde bir logitech bluetooth padli bir klavye vardı onunla dediğiniz gibi yapıyorum ama parmakla mouse kontrolü benim için eziyet gibi bir şey maalesef bu yüzden bire bir aktarmak daha rahat olur dedim ama ScreenBeam de fiyat/performans olarak ederine değer mi bilemedim. en iyi kablo ile yakından kumandaya devam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.