2 gün önce netteyken(adsl) aniden norton trojan uyarısı verdi..ad aware.spybot, nav programlarıyla bir kaç bişey temizledim ve tamamdır dedim.fakat ne mümkün?pc netteyken sapıtmaya ve bağlantıyı kestiğimde mavi bir hata ekranı karşıma çıkmaya başladı.bu bir kaç kez tekrarlandı..ben de formata karar verdim ve 98 ardından xp pro ı yükledim..formatı yiyince düzelir sandım fakat aynı şeyler tekrar başıma geldi.ayrıca "msn messenger hizmeti" başlığı altında bir uyarı pencersi çıkıverdi ve ingilizce "bilgsayanıza 15 tane kayıt yerleşmiş.spy,reklam,antivirüs yazılımlarıyla temizlenemez..yamaları yükleyin" gibi abuk şeyler yazıyordu.altta da bir link vardı.sanırım"www.updatepatch info" idi...ben de güvenip giremedim...msn hotmail ve update engelleniyordu bi şekilde...bir format daha attım..98 i yükleyip 98 de nete girdim.normaldi fakat msn ve hotmaile yine giremiyordum..trojanhunter yazılımı indirip update ederek tarattım...harddiskim c(sistem) ve d olmak üzere iki tane.trojanhunter d diskinde wnuke 4 adlı trojan buldu(dosya d sürücüsüne moretv klasörü adı altında yerleşmiş ve böyle bir dosya bende yoktu eminim)..neyse temizledim bu sefer tamam dedim..her ihtimale karşı bi format daha attım..ama aynı şeyler tekrar oldu..toplam 5 kere filan format yedi pc..ama yine aynı yine aynı..ben de 98i kurup internete ordan giriyorum.şu an 98 var pc de.hız iyi fakat msn hotmail hala erişimsiz..messenger da yüklenmiyo..ne yapcam be arkadaşlar..her türlü taradım pcyi..nerde bu uyuz sorun..biosa filan mı girdi.ne yapmalıyım.xp siz yapamam.xp yi kursam update edemiyorum internete hiç giremiyorum..msn ve hotmail zaten felç.."sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı"uyarısı sıksık geliyor..yardım edin....
kardeş bayağı bi sorunlu senin pc. :)
biosada bulaşmış olabilir. ilginç bir olay.
ha birde webroot spy swepeer diye bi program var onlada bi dene istersen
kaspersky antivirüs ü bi yükle.onunla tarama yap.bir de mavi ekran cıkıyo demişin.mavi ekranda cıkan hatayı buraya bi yazarmısın.benim basıma gelen sanadamı geldi yoksa...
Arkadaşım dün bende nerdeyse aynı olayı yaşadım sonra kaspersky kurdum spysweeper ve microsoft un yeni cıkardıgı spy aracını kurdum.Sonra iyice temizledigim halde XP den nete giremiyordum halen.Sonra belki firewalldandır diye eski SYGATE firewallı kaldırdım XP nin bazı güncellemelerini yükledim şu an XP den baglanabiliyorum.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Başka söylemek istedigin ayrıntı varsa onları da yazarsan problemi daha iyi anlarız...
format atarken hızlı format atıyorsan silinmeme ihtimali yüksek normal format denemeni tavsiye ederim
arkadaslar mavi ekran full teknik terimlerle doluydu.sanırım gwasb.exe.. gölgelendirme ayarını filan kaldırın diyodu...kasperskyı denemedim deneyeyim..
kardes gölgelendirme ayarını düzeltin..gwasb.exe filan yazıyodu..yardım eder misin
biosa bulaştıysa nasıl halledebilirim?bilgsayarcıya götürmek istemiorm..msn hotmail felç çünkü..
Bence en iyisi ni sen ilk olarak bilgisayarına format çek. Sonra sadece adsl ayarlarını yapıp antivirüs programı kur ve internetten güncelle. Gerekirse bir de spyware gibi bir program yükle. Onun da bir güncellemesi varsa onu da yap. Sonra d'yi tarat ve hepsinden kurtulmaya bak. Gereksiz dosyalara bulaştıysa sil gitsin. Ondan sonra programları tertemiz bir şekilde kurarsın. Biraz zahmetli ama eğer tamamen kurtulursan değer. Ayrıca bios a virüs bulaştıysa maalesef sen birşey yapamazsın. Tek çaren bilgisayarcıya götürmen. Kolay gelsin.
dostum kac kere denedim dediğin olayı..antivirüsü update edene kadar göçüyo zaten pc.service pack mi kullnıp girsem?service pack 2 yi sevmiyorm ama denicem??
fdisk + format
HALLETTİM ARKADAŞLAR..GÜNCELLEME YAPANA KADAR O ARADA PC GÖÇÜYODU.BEN DE 98 DEYKEN UPDATE DOSYALARINI DEĞİŞİK BİR YÖNTEMLE D SÜRÜCÜSÜNE KAYDETTİM.FORMAT ATIP XP Yİ KURDUM ELLE UODATE İ GERCEKLESTİRDİM VE SONUC MÜKEMMEL...HERKESE TESEKKÜR
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme