Arkadaşlar ben Pc mi istedigim zamanda kapatacak istedigim zamanda restatlıcak istedigim zamanda beklemege alacak güzel ve kullanışlı bi program arıyorum bildiginiz varmı acaba saygılar
buyrun yaklaşık 3 aydır bunu kullanıyorum. sadece pc yi kapatma özelliği var
bir iki başlık altta sorulmuştu. Auto Power-on & Shut-down istenen zamanda bilgisayarı açabilir, kapatabilir, hibernate konumuna alabilir, restart atabilir, program, dosya, internet adreslerini açıp kapatabilir, şifre girilerek bilgisayarı kilitleyebilir. zaman aralığı olarak haftanın belli günleri belli saatlerde otomatikleştirilmesi istenen görevleri yapabilir, her ayın belli bir günü belli bir saatte çalışacak şekilde ayarlayabilir, veya sadece bir kereye mahsus görev verebilirsiniz.
notepad ile bir x.bat diye bir dosya yap , içine :
shutdown -s 10
yaz (10 yani 10sn , istersen 1 yaz)
sonra bunu kaydet bir yere , donaltılara gir , zamanlanmış görevlere tıkla ve bu bat dosyasını göster zamanını belirt , zamanı gelince o çalışır ve makine kapanır
daha ilginc kullanımı komut satırına , shutdown -s 3600 , 3600 sn = 1 saat , 36000 =10 saat sonra kapanır makine
Çok saol!!! Yeni bişi daha öğrendim!!
quote:
Orjinalden alıntı: Azimkar
shutdown -s 10
sonra bunu kaydet bir yere , donaltılara gir , zamanlanmış görevlere tıkla ve bu bat dosyasını göster zamanını belirt , zamanı gelince o çalışır ve makine kapanır
daha ilginc kullanımı komut satırına , shutdown -s 3600 , 3600 sn = 1 saat , 36000 =10 saat sonra kapanır makine
power off diye bir program var zaman ayarlı ne istersen yapıyor
quote:
Orjinalden alıntı: Azimkar
shutdown -s 10
arşivledim o kadar söyleyim çok sağol
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme