Şimdi Ara

PC YÜK ALDIĞI AN GÖRÜNTÜ VERMEYİ BIRAKIP FANLARI HIZLANDIRMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Galax 1660Tİ white
    Amd ryzen 5 2600x
    Asrock b450m r4.0
    Kingston Hyperx 8GB 3200mhz sisteme sahibim.
    Sistemi satın aldıktan birkaç ay sonra bir sorunla karşılaşmaya başladım. Sistem oyunları açarken bir sıkıntı yok ancak oyunu açıp başlatma esnasında yük altına girdiği an mönitöre görüntü vermeyi kesiyor fanlar yüksek hızda çalışmaya başlıyor ancak sistem kapanmıyor ışıkları fanları vs. Çalışmaya devam ediyor kulaklıktan veya hopörlerden arkada açık olan müzik discord vs. Ses gelmeye devam ediyor. Bu konuyu uzun bir süre araştırdım kalıcı olmayan geçici bir çözüm buldum ancak hala sorunun neyden kaynaklandığı ve kesin çözümün ne olduğu hakkında bir bilgim yok. Xtreme turner uygulamasında gpu volt 850 sabitlediğim zaman bu sorunlar ortadan kalkıyor. Herhangi bir fps düşüklülüğü yok cyberpunk 2077 de ultra ayarlarda şehir içinde 30-40 fps alıyorum. Ve bu sorunun sıcaklıktan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü daha ısınma olmadan sistem kapanıyor.Yardımcı olursanız sevinirim.
    Şimdiden herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brksrcl99 -- 13 Aralık 2020; 14:15:7 >

• Psu beslemede yetersiz kalıyor olmasın hocam ?

• Psu + ekran kartını bir kontrol edin

• M S G kullanıcısına yanıt

Hocam Aero Cool 500w+80 Cylon serisi psu var üzerinde ama yeterli olup olmadığını nasıl anlarım?

• Japonya kullanıcısına yanıt

Stres testleri vs. yaptım ama hiçbir problem çıkmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brksrcl99

Stres testleri vs. yaptım ama hiçbir problem çıkmıyor.

Çok garip

Az önce occt programındaki power testini gerçekleştirdim sistemin en çok güç harcayan bileşenlerini kullanarak anakart ve güç kaynağınızı test eder diyor o testi başlattığım an aynı sorun meydana geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brksrcl99

Az önce occt programındaki power testini gerçekleştirdim sistemin en çok güç harcayan bileşenlerini kullanarak anakart ve güç kaynağınızı test eder diyor o testi başlattığım an aynı sorun meydana geliyor.

Hocam başka bir psu takma imkanın varsa öyle dener misin
  • forumda bu tarz konuları özlemişim. Özlem’le okuyorum.🙃
  • Merhabalar sistemi satın aldıktan birkaç ay sonra bu sorunu yaşamaya başlamışsınız eğer cidden psu yetersiz kalsaydı sistemi aldığınız gün bu sorunlar meydana gelebilirdi galiba güç dağıtımında sıkıntı çıkıyor belki çözmez ama oynadığınız bir oyuna girin ve oyundaki VSYNC modunu açın eğer sorun devam ederse ultra ayarlar yerine ayarları biraz kısın güç fazla gitmesin ha gene olmadı o zaman bilgisayarınızda VGA dönüştürücü varsa sağlam mı değil mi diye kontrol edin
  • 8 gb ram ve 1660ti ile cyberpunk ultrada 30-40 fps mi aliyorsunuz ?
    Maalesef öyle bir imkanım yok bir kaç araştırma sonucu teknobiyotiğin tüm p1.5 sistemlerinde aynı sorunum yaşandığını gördüm. Teknobiyotiğe mail attım pek ilgili olmadıkları yazılmış ama bakalım durum neyi gösterecek.
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Evet şehir içi 25 e bile düştüğü oluyor genelde 30-45 fps arası şehir dışı ve ara sahneler 50fps+
  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    Sorun sanırım galax 1660 ti white minilerde kronikmiş aldığım yere danışacağım. Bazı yerlerde biosun güncellenmesi gerektiği yazıyor ama benim ekran kartı modelim için bios update bulamadım. Sizin gibi bende psu nun yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi gpu voltage 850 sabitken oyun sırasındada occt testindede sıkıntı yaşamıyorum.
  • Brksrcl99 B kullanıcısına yanıt
    Biraz ayarları kısıp oynamayı deneyin :D
    Birde şöyle birşey var yarları dipte oynadığım cs go da mesela bu sorunu yaşıyorken garip bir şekilde ultrafa oynadığım forza horizonda kapanmadığı oluyor
  • Brksrcl99 B kullanıcısına yanıt
    Cs go optimizasyonu baya iyi bir oyun coil whine yaşıyorum bende o oyunda :D MSI afterburnerlede ayar çekebilirsiniz
    Maalesef hem bir faydası olmuyor hemde olsa bile geçici çözümler olucaktır. Tıpkı benim yaptığım gpu volt 850 sabitlemek gibi. Böyle bir sorun olduğunu bile bile her açılışta gpu voltu 850 ye sabitleyip girmek uyuz ediyor. :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.