Şimdi Ara

PC YÜZÜNDEN KAMBUR OLAN VEYA SIRTINDA SORUN OLAN ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw ben bu kadar sorunu olan insan beklemiyordum cogu insanda da benim sorundan varmis yalniz degilim
  • benim gözler yanıyo. özellikle sabah uyanınca.
    ayrıca sırtımda ağrı oluyo özellikle sabah uyanınca.

22 inç aldım pişmanım gözüm bozuldu iyice ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: ankarametinerr

benim gözler yanıyo. özellikle sabah uyanınca.
    ayrıca sırtımda ağrı oluyo özellikle sabah uyanınca.

22 inç aldım pişmanım gözüm bozuldu iyice ya

pc kullanan her insanın bi sorunu var gibi abi.. ama göz ama sırt ama baska bisi.. bende 4-5 senedir pc basindan kalkmam bendede göz bozuklugu yok ama omurga sorunu var.

sendede omurga sorunu yok göz var vs..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zuisudra

altu egzersiz yapmayı denedin mi ? Ben gelecek ay egzersize başlamayı düşünüyorum belki kaslar az kuvvettlenirse bi ihtimal dik durduğumuzda agrıyı gecirebilir.

egzersiz yapsanda geçmaz cogunlukla pc basındasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: [DMC]

offf boy uzun PC yuzunden omuzlarim coktu

aynı sorun bendede var.
    ha birde önden bir tane varken arkadanda bir tane çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mackalimert -- 7 Ekim 2008; 3:11:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavigun

quote:

Orjinalden alıntı: [DMC]

offf boy uzun PC yuzunden omuzlarim coktu

aynı sorun bendede var.
    ha birde önden bir tane varken arkadanda bir tane çıkıyor

omuz düşüklüğü bende de var ama çok aşırı değil. Şimdi normal yürüyüş pozisyonu omuzlar biraz geride, göğüs hafif kabararık bu şekildedir. Böyle yürürsem belli olmuyor pek. ne omuz nede kürek kemigindeki tümsek.. belli olsa bile az yani.

Diğer sekilde kendimi rahat bıraktıgımda omuzlar düşüyor hemen. Ve kürek kemigi tümsekligi daha belli oluyo.

İki şık var. Ya dik yürüyecem görüntü bozuklugunu gidericem. ( Ama ağrı cekecem )

Yada serbest bırakacam ağrı cekmeyecem ama masum kedi gibi görüntüm olacak.

Ağrıyı geçirebilirsem egzersizlerle cok iyi olacakta bakalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 7 Ekim 2008; 3:20:50 >

• Bende senin grubundayım bir asosyal olarak.

Yanılmıyorsam Zuisudra, durumunda daha değişik durumum

Bende genelde dik duramıyorum.
    Dursam bilie en fazla 10 kk. sonra çözülüyorum ve yine kafa öne düşüyor. (Death Note'deki karekter gibi.)

Bunun için dışarıyı çıkarken posturex korsesi kullanıyorum.
    Korse eğik durmamı önlüyor ve sırt agrılarımı gideriyor.
    Yalnız biraz sıktığı için çok nadir kullnıyorum...

PC YÜZÜNDEN KAMBUR OLAN VEYA SIRTINDA SORUN OLAN ?

Tavsiye edilir....

• @teknikkonular;

abi simdi benim omurgada saga dogru egrilik oldugu icin dik duramiyorum ben sanirsam.. Yani dik durdugumda etkiliyor. Yoksa dik dururum yani dalginligima gelip salmam kendimi ama iste agri oluyor diye mecbur saliyorum.

O korseyi ben takarsam beni dik tutacaktir buda agrilara cok yol acar. Nasil yapsam bilmem ki.

satin alabilecegim bi link atabilir misin ? ben onu bi doktoruma sorayim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 7 Ekim 2008; 5:12:07 >
  • omuzlarım ağrıyor ve dik duramıyorum,belimde ağrımaya başladı bu aralar ek olarak gözlerimde bozuldu geriye kalan sağlam yerleri bozmaya çalışıyorum
  • bilgisayar yüzünden hiç bir problem yaşamadım. insan gibi kullanmak gerekiyor demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 7 Ekim 2008; 9:34:27 >
  • Bende De Var Kardeşim. Sana Olayı Anlatmıştım. Malesef Farkında Olmadan Salıoyorsun Kendini.
    Bende Bir Doktora Gidicem. Yakında İyice Naturdam'ın Kamburuna(Yanlış Olabilir.) Dönecem.
  • valla bende sırt sorunu yokta, pc başında biraz yamuk oturayım boynum ağrı yapıyor. ve gözler bozuldu tabi sol 1.0 sağ 0.9 astigmat
  • merhaba,
    gavuristanda bilgisayar başına resim koymuşlar böyle kullanın diye. Bileklerin masa seviyesinde olması gerekiyor. Fakat türkiye şartlarında her zaman masayla sandalye denk gelmiyor. Oysa dikkat edilmesi gerek.

CRT Monitörünüzü 85 hz den aşağıda kullanmayın. 60 hz kesinlikle gözü bozuyor. 85 hz yi bilmeyenlerin gözü öyle alışmış ki 60 la arasında fark olmadığını sanıyor. Oysa 85 kullanan 60 ı derhal anlıyor titreşimden ve göz ağrısından...

LCD farklı bir teknoloji kullandığı için 60 hz de olsa problem yaratmıyor...

Kambur olan kişilerin yapması gereken sıkça spor yapmak. Özellikle gençken o kadar enerjiyi nereye saklıyorsunuz bilmiyorum...
  • " Özellikle gençken o kadar enerjiyi nereye saklıyorsunuz bilmiyorum... "

Fakat çağımızın iki hastalığı nihilism - hiçcilik ve Hedonizm-Zevkperestlik. İnsanlar zevk aldığı yere yapışıyor, bilgisayar başından kalkmak da mümkün olmuyor.

Ayrıca kendini değersiz hisseden insanın hormonal dengesi bozuluyor adrenalin düzeyi düşüyor, bu da harekete dayalı işleri yapmada isteksizlik olarak kendini gösteriyor. Spor yapmayan insanın zayıflayan kaslarının vücudunu normal şekli ile koruyamayacağı ise açık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 7 Ekim 2008; 10:09:17 >
  • bir problemim yokda...pc başında dura dura hareketsizliğe alıştık...ve bölece göbek bağladık.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zuisudra

@teknikkonular;

abi simdi benim omurgada saga dogru egrilik oldugu icin dik duramiyorum ben sanirsam.. Yani dik durdugumda etkiliyor. Yoksa dik dururum yani dalginligima gelip salmam kendimi ama iste agri oluyor diye mecbur saliyorum.

O korseyi ben takarsam beni dik tutacaktir buda agrilara cok yol acar. Nasil yapsam bilmem ki.

satin alabilecegim bi link atabilir misin ? ben onu bi doktoruma sorayim..

Hemen hemen tüm medikalcilerde var.

Salma konusunda ise; acaba aynı sırt agrısından mı bahsediyoruz bilmiyorum.
    Dik durunca çok hafif bir ağrı oluşuyor.Sırtında bir yük varmış gibi.
    Ama bu agrı şiddetli değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknikkonular

Bende senin grubundayım bir asosyal olarak.

Yanılmıyorsam Zuisudra, durumunda daha değişik durumum

Bende genelde dik duramıyorum.
    Dursam bilie en fazla 10 kk. sonra çözülüyorum ve yine kafa öne düşüyor. (Death Note'deki karekter gibi.)

Bunun için dışarıyı çıkarken posturex korsesi kullanıyorum.
    Korse eğik durmamı önlüyor ve sırt agrılarımı gideriyor.
    Yalnız biraz sıktığı için çok nadir kullnıyorum...

PC YÜZÜNDEN KAMBUR OLAN VEYA SIRTINDA SORUN OLAN ?

Tavsiye edilir....

Bunu nerden sipariş edebiliriz?Bir de fiyatını paylaşabilir misin acaba?

• Ben 25 Ytl'ya aldım ama komşu olduğumuz için.
    Normal fiyatı 50 Ytl'den fazla değildir.

Dediğim gibi medikalcilerin çogunda var. İnt üzerinden sipariş vermeye gerek yok.
  • CRT monitör kullanıyorum yenileme şıklığı 60 hz de duruyor ayrıca ek olarak ekran koruyucusu var..

gözüm 3,5 derece olmuş ama bu daha öncedende vardı ilk okuldan beridir bir problemdi bilgisayarı alır almaz ekran koruyucusunuda aldım.
    haladır öyle kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Se_co

CRT monitör kullanıyorum yenileme şıklığı 60 hz de duruyor ayrıca ek olarak ekran koruyucusu var..

gözüm 3,5 derece olmuş ama bu daha öncedende vardı ilk okuldan beridir bir problemdi bilgisayarı alır almaz ekran koruyucusunuda aldım.
    haladır öyle kullanıyorum.

Ekran filtresi demek istedin galiba
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.